Jednosmerný lístok
Jay Forman
Lee Smithová a Jack Hughes série
1. díl
Autorka cestovateľských článkov Lee Smithová prežíva po návrate do Kanady z luxusnej plavby po Karibiku nemilé prekvapenie. Nečakane sa jej na displeji mobilu objaví správa od najlepšieho priateľa, multimilionára Jacka Hughesa: „Niekto sa ma pokúsil zabiť.“ O tri hodiny Lee stojí pri Jackovej nemocničnej posteli neďaleko svojho domova v nádhernej oblasti Muskoke v Ontariu. Jack nežartoval, niekto ho naozaj chcel prejsť autom. A čo je ešte horšie, stalo sa to v areáli prestížnej strednej školy v Berkshire pri jazere Joseph, kde sa Jack a Lee kedysi zoznámili. Pred dvadsiatimi rokmi berkshirská železná brána a hrubé múry možno ochránili Lee pred mediálnym besnením okolo senzačného súdneho procesu s jej otcom, no zároveň ju uväznili v jej vlastnom väzení. Napriek detailne prepracovanému príbehu, ktorý si vymyslela na zatajenie svojej identity, spolužiačky prišli na to, kto v skutočnosti je, a nemilosrdne ju šikanovali. Emocionálne jazvy sa dosiaľ nezahojili. Hrubé školské múry neochránili ani súčasnú študentku. Sedemnásťročná Kayla vypadla z okna veže a zabila sa. Vyskočila alebo ju niekto sotil? Lee by radšej ušla na opačný koniec sveta, než by sa vrátila do Berkshire, ale Jack potrebuje pomoc. A možno je už načase vyrovnať sa s traumou z mladosti. Lenže vyzerá to tak, že Lee by mohla byť ďalšou obeťou.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , Ikar (SK)Originální název:
One Way Ticket, 2017
Tak nevím ... něco bylo prostě špatně, námět by nebyl až tak špatný, ale nějak se mi to špatně četlo. Chybělo tomu něco, nebo možná spíše všechno. Divné a přesně nedokážu vyjádřit co. Zkrátka, druhý díl asi číst nemusím. Jedině, že by se mi dostal pod ruku náhodou, tak druhou šanci tato dvojka dostane.
Před dvěma dny jsem dočetla tuhle knížku a za mě fakt zklamání. Hodnocení na Databázi knih 72%, ale pro mě to bylo neuvěřitelné trápení. Milion postav, ve kterých jsem se ztrácela, hlavní hrdinové nic moc, vůbec na mě nezapůsobili a nedokázala jsem si je oblíbit a celé to na mě moc nezapůsobilo. Zápletka byla zajímavá, ale něco mi tam bohužel chybělo.
Živé vyprávění mladé ženy, která se infiltruje do své bývalé školy, aby vyšetřila smrt jedné z žákyň. Dočká se mnohých překvapení ve škole i ve svém soukromém životě. Není to sice žádná super hustá literatura, ale příjemné čtení jistě.
Tato kniha mě zklamala. Téma dobré, ale nevyhoval mi styl, nudné, žádné napětí, sice jsem dočetla, ale dalo mi to zabrat.
Moc nepotěšilo: plno klišé a ohraných témat (internátní škola, studenti a studentky, šikana, bohaté a neklidné, bohatí a krásní a pak outsideři, rodiče, správní rada, učitelé), dlouho téměř nezáživné a pomalé, napínavější až v závěru.
Vidím, že je to první díl série, ale mně celou dobu připadalo, že jsem někde uprostřed příběhu těch dvou, že proto mi autorka spoustu věcí neříká, že je mám snad už vědět. A to mi velmi vadilo, jak se zbytečně zvolna a neúplně představovali hlavní hrdinové (ne že bych o to vlastně až tak stála - k srdci nepřirostli a jejich romantika mi neseděla) a jejich "démoni". 65%
"S každým se v životě někdo rozešel a skončilo to. Ale největší díru v srdci může nechat ten, se kterým to nikdy ani nezačalo.
...
Čas nezhojí nic. Může otupit bolest, vytvořit tlusté ošklivé jizvy, které svrbí pokaždé, když si na ně vzpomenete. A bůh vám pomoz, jestli si ty jizvy poškrábete."
Mé očekávání nebylo bůhví jaké. A splnilo se.
Děj nic moc, celkem nuda, dočetla jsem proto, že nemám ráda rozečtené knihy.
Možná je to jen můj osobní pocit, ale opravdu vlažné.
Na detektivku dost dobré. I když ta detektivní linie se začíná výrazněji objevovat až za třetinou knihy. Do té doby je to jen seznamování s osobami a kanadskými reáliemi. Ale já to právě takhle mám rád, takže spokojenost.
Začátek byl rozvláčný a nudný. S přibývajícími stránkami se příběh trochu rozběhl, ale nic strhujícího nepřišlo.
Nic moc jsem od toho nečekala, knihu jsem dostala k narozeninám. Ale mile mě překvapila, dobře se to četlo. Jediné co mi vadilo a proto jen 3 *, tak teda konec. Spoustu věcí nebylo jako že dořešeno. Ano souvislosti si člověk spojí, ale přesný záměr bych bývala chtěla mít trochu podrobněji rozebraný. Nicméně knihu doporučuji.
Nová autorka a nová rýsující se knižní dvojice. Na prvotinu to nebylo špatné. V začátku děje trochu ostýchavé a nejisté, pak se to zlomilo a četlo se mi to dobře, až do samého závěru knihy.
U téhle knihy jsem se vyloženě trápila. Nezáživný začátek, pořád to bylo neslané nemastné. Někdo zde psal, že se to v půlce rozjede, no mě to ani po půlce nepřišlo, že by se to rozjelo. Ani konec to nevylepšil. Naprostá ztráta času s touhle knihou.
Souhlasím s názorem, že na debut je to zdařilé. Příjemný styl psaní, sice začátek rozvláčnější, ale pak to už dostalo náboj. Ve dvou třetinách jsem odhalila vraha, ale čekala jsem do konce, abych si to potvrdila. Závěr docela příjemně přehnaný.
Neurazí, nenadchne. Sympatičtí hlavní hrdinové však dle mého názoru nedokázali zachránit příběh od jakési rozvláčnosti, postrádala jsem napětí. Škoda.
Na to, že knihu jsem vzala " do počtu " ve výprodeji, tak mě ohromně překvapila! Styl psaní super, nechybělo napětí, hlavní hrdiny jsem si okamžitě zamilovala, a konec mě překvapil. :)
Paráda, takhle kniha mě opravdu moc bavila už od prvních stránek. Od knihy z výprodeje jsem nečekala žádný zázrak, ale tohle byla jedna parádní jízda od začátku do konce. Zaslouží si plný počet hvězdiček. Autorku řadím mezi svoje oblíbence. Doufám, že brzy výjde něco dalšího. Ráda bych se s dvojicí Lee a Jack ještě setkala.
Měla jsem problém se začíst, začátek takový nijaký, ale naštěstí to netrvalo dlouho a děj nabral spád. Celkem povedená kniha.
Nápad na knihu by byl i dobrý, ale bohužel se nepovedl zbytek. Děj měl spád až tak poslední třetinu/čtvrtinu knihy, hrozně dlouho jsem měla zmatek v postavách, některá fakta (za mě důležitá) byla jen tak hozená mezi řečí a poměrně dlouho mi trvalo vůbec pochopit, co se děje