Letní příběh

Letní příběh
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506917/bmid_letni-pribeh-63de14aaaaae5.jpg 4 131 131

Letní příběh série

1. díl >

Emily se v životě zatím moc nedařilo. Nedostudovala vysokou školu. Pomohla svému partnerovi vystudovat práva, a on ji hned po promoci opustil. Neměla žádné závazky, takže když měla její sestra vážnou dopravní nehodu, mohla se Emily přestěhovat za ní a pomáhat jí s rekonvalescencí i s dcerou. Neteř se toužila podílet na místních renesančních slavnostech, ale podmínkou byl dospělý dobrovolník – tohoto úkolu se tedy ujala Emily. Slavnosti organizuje místní učitel, který jí připadá nepříjemný a nesympatický. Jasně dává najevo, že mu její lehkovážný přístup k životu neimponuje. Učitel slavnosti převzal po zesnulém bratrovi a považuje za povinnost v nich pokračovat. V jejich průběhu se ale stává i účinkujícím, v roli piráta předvádí boj na šachovnici. Emily jako děvečka z krčmy se mu líbí, takže s ní začíná flirtovat, ale ona má pocit, že ho zajímá jen ve své roli, nikoli jako skutečná žena. To léto mělo být pro Emily jen zastávkou, potřebovala se rozhodnout, co se životem. Stane se nakonec Willow Creek jejím novým domovem? Najde tu sebevědomí, partnera a pocit, že někam patří?... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Red

Well Met, 2019

Kudík
09.06.2023 4 z 5

Renesanční slavnosti ve Willow Creek v podání jejího obyvatelstva a čerstvě přistěhované Emily Parkerové (v roli děvečky z lesní krčmy Emmy) a mnoha dalších, vč. učitele angličtiny Simona Grahama (pirátský kapitán), jsou osvěžující záležitost. Moc se mi líbily i další postavy, jako druhá z děveček Stacey (Beatris), učitel tělocviku Mitch (v roli skotského horala Marcuse McGregora), knihovnice/kavárnice Chris (královna Alžběta), neteř Caitlin jako dvorní dáma a další.
O dvou výše jmenovaných budou i následující díly, které si moc ráda přečtu, hlavně příběh se starší sestrou April. :) Simona jsem sice občas nechápala, hlavně ten přechod Simon vs. pirát, ale v závěru nepřekvapí a epilog po roce a dni stojí za to. 3,5*.

SBH
09.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Když se v prvním odstavci třikrát zopakovalo slovo sestra (a v dalším neteř), bylo zřejmé, že je zle. Kromě hrubých pravopisných chyb (nemohla jsem to odbít smíchem) bylo věčné opakování stejných slov asi nejhorším problémem, který mi kazil čtenářský zážitek. Nejsem si jistá, koho z dané závady vinit, ale jako obvykle katastrofálně selhaly korektury a práce nakladatelství. Ono už obálka s věncem, který nejvíc ze všeho připomíná vánoční girlandu, je velmi sporná.
Pak už následovala smršť obvyklých závad. Emily je cílevědomá a ctižádostivá, ovšem nemá dodělaného ani bakaláře (v jednom odstavci se zmíní, že nedokončila ani první ročník a o větu dál odešla v posledním ročníku, ehm, ehm, ale co už). Studií se vzdala kvůli snoubenci, to svědčí o ctižádosti jak hrom.
April je těžce raněná a práce neschopná, Emily funguje jako posluhovačka v domácnosti a pak s nimi žije ještě dítě školou povinné. Kde ty tři braly několik měsíců peníze na živobytí? O sociálních dávkách v době pracovní neschopnosti ve Spojených státech mám své představy.
Opravdu je nutné, aby se hrdinka romancí neustále obelhávala a nebyla schopná vidět realitu? Od první zmínky o Seanovi mi bylo jasné, co se přihodilo, ovšem Emily se domýšlí. Chris přijme novou pracovní sílu a Emily se domýšlí. A tak dál. Emily Simona nesnáší, ale když vidí jeho zadek v kožených kalhotách, najednou je zamilovaná po uši (ale Simona jako člověka nadále nesnáší). Uf.
V poslední třetině celou hrůzou občas probleskl světlejší okamžik a sem tam i vtípek, ovšem špatný dojem to nezachránilo. A Simonovo chování poté, co už si přes Emiliny klapky na očích ujasnili, o co jde, mi taky nejde na rozum. Tak měl o ni zájem nebo ne? Šlo mu jenom o velká gesta na slavnostech, protože ve všední týden si jí vůbec nevšímal a obyčejný telefonát by ho nejspíš zabil?
Nakonec byla představa renesančních slavností (se všemi historickými nepřesnostmi, ale budiž, jsme v Americe), asi to nejlepší v knize. A to je pro mě opravdu hodně málo.

havrmoni
09.06.2023 5 z 5

Velmi milé, pohodové a taaák romantické čtení. Tohle se mi fakt moc líbilo. Tyhle malý městečka mám moc ráda a postavy mi byly sympatické.Takže za mě krásné relaxační čtení.

dooky
31.05.2023 4 z 5

Super letní oddechové čtení. Moc se mi to líbilo. Nalákala mě už anotace a dostalo se mi pohodové romantiky, jako stvořené pro tohle období. Doporučuji.

Ewe291
17.05.2023 5 z 5

Chcela som prijemne, pohodove citanie a to som aj dostala. Toto bola jednym slovom KRASA. Postavy mile a sympaticke, dej ubiehal rychlo a nenasilne a ja som prosto musela citat dalej, aby som vedela co bude nasledovat a ako sa to cele skonci. Kniha ma vtiahla do deja a citila som vsetko a to mam na knihach rada ked sa mozem vzdialit od reality a stratit sa v "kniznom" svete. Pre mna dokonala kniha ku ktorej sa budem rada vracat a znova vsetko prezivat

lusitta05
15.05.2023 4 z 5

Taký fajn príbeh,presne sa mi trafil do vkusu. Velmi príjemné.

Myš007
09.05.2023 5 z 5

Mám takovou tradici... Pokaždé si přečtu něco "silného", naposledy to byla kniha z druhé světové války, kde mi hlavou šlo moc vážných věcí a pak něco na odlehčení. A tohle je přesně ta milá holčičí kniha, pohlazení po duši, navíc umocněna piráty, renesančními slavnostmi, pohádkovým lesem. Opravdu moc milý příběh. Emily mi byla od začátku sympatická, stejně jako její sestra Apríl, neteř Caitlin, královna Chris... Je to tak pěkně napsané, že má občas člověk pocit, že se těch slavností v lese účastní taky a obyvatele městečka považuje za své sousedy. Díky za milé čtení! Teď se zase ponořím do nějaké těžší knihy, ale tyhle čtecí a emoční lázně jsem si fakt užila :-) Konec se dal předpokládat, ale byl moc hezky popsaný.

nina3905
21.04.2023 4 z 5

Sladká romantikuš oddychovka vhodná na dovolenkové a relaxačné obdobie.

AliceTief
13.04.2023 5 z 5

Krásná oddechovka, během dne přečteno. Autorka moc příjemně píše, nic přeznaného jen prostě hezký příběh. Jsem zvědavá na další díly a určitě si je ráda přečtu.

PetraN17
12.04.2023 4 z 5

Opravdu takový lehký odpočinkový příběh :))
Příjemné čtení

léto slavnosti