Plzeňské mordy, Nepohřbený rytíř, Případ s alchymistou
Vlastimil Vondruška
![Plzeňské mordy, Nepohřbený rytíř, Případ s alchymistou Plzeňské mordy, Nepohřbený rytíř, Případ s alchymistou](https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84477/letopisy-kralovske-komory-i-84477.jpg?v=1312383649)
Letopisy královské komory série
1. díl >
První svazek této řady nabízí tři příběhy. V prvním nazvaném Plzeňské mordy rozřeší Jiří Adam z Dobronína neobvyklý zločin, do něhož jsou zapletení nejvyšší představitelé královského města Plzně. V případu Nepohřbený rytíř musí objasnit podivnou smrt zemana, který opověděl nepřátelství svému mocnému sousedovi. Třetí Případ s alchymistou zavádí královského písaře do severních Čech, kde žije tajemný muž, který údajně objevil tajemství výroby zlata.... celý text
![LG73 LG73](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Vondruškovi knihy miluji. Detektivky zasazené do období české renesance mají stejné kouzlo jako příběhy s Oldřichem s Chlumu a já si u nich vždycky skvěle odpočinu.
![tenax tenax](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/40651/40651-mER.jpg?v=1500291988)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Velice pěkné, napínavé a poutavé čtení. Vychází z dobových reálií a popisuje mimo jiné věrohodně skutečný život v období české renesance. Těším se na další díly.
![dwarfik1 dwarfik1](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/28385/28385.jpg?v=1381127934)
Začal jsem číst a nějak se nemůžu od knihy utrhnout. Po delší době kniha, která mě opravdu zaujala.
![Acionna Acionna](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/29966/29966.jpg?v=1391719837)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Když jsem tuto knihu dostala do ruky, trošku jsem se bála, přece jenom jsem již znala "Hříšné lidi" a Oldřicha z Chlumu. Kniha však předčila mé očekávání a těším se na každou další. Pěkně popsaná historie, krásná detektivní zápletka a sympatičtí hrdinové, jak Adam z DObronína, tak jeho pomocník Petr a jeho Rozárka.
![cori cori](https://www.databazeknih.cz/img/users/87_/8744/cori-Mpf.jpg?v=1546029958)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Pokud máte rádi historické detektivní příběhy a oblíbili jste si Oldřicha z Chlumu, rytíře Přemysla Otakara II., určitě se vám bude líbit i jeho o něco mladší kolega Jiří Adam, který odhaluje zločiny ve službách Ferdinanda I. Ani zde nechybí mladší pomocník, s nímž může vést vtipné dialogy. Doporučuji všem milovníkům české historie, neboť autor, vystudovaný historik, věrně popisuje dobové reálie i mentalitu a nepřekrucuje historii.
vraždy detektivní a krimi romány historické detektivky české detektivky a krimi Jiří Adam z Dobronína, písařČást díla
Nepohřbený rytíř 2006 |
Plzeňské mordy 2006 |
Případ s alchymistou 2006 |
2014 | ![]() |
2019 | ![]() |
2011 | ![]() |
2019 | ![]() |
2002 | ![]() |
I letopisy jsou moc fajn, pán z Dobronína je sympaťák a Petr s Rozárkou jsou sympatičtí, i když u mne přece jen o fous vede jeho středověký kolega Ota ze Zástřizlí.