Temná krása
Mary E. Pearson
Letopisy Pozůstalých / Kroniky pozostalých série
< 3. díl
Lia sice přežila zajetí ve Vendě, ale teď se musí vypořádat s ještě větším problémem. Hrozí totiž, že dojde ke zničení jejího království. A pouze ona to může zastavit. Lia se tak musí stát tou, kterou nikdy nechtěla být – První dcerou Morrighanu –, vypořádat se se zrádci, překonat nepředstavitelné překážky a konečně přijmout to, kým je. Protože osud všech království závisí jen a jen na ní.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , CooBooOriginální název:
The Beauty of Darkness, 2016
Nemám slov. Tato série naprosto překonala mé očekávání. Skvělý příběh, velmi čtivě napsaná, nemá žádná hluchá místa, zkrátka dokonalá. Doporučuji !
Dočteno, asi jsem celkové čekala něco víc. Přečtení nelituji, ale vracet se rozhodne nebudu. Námět byl zajímavý, ale nesedí mi hlavní postavy. Vzhledem k jejich věku nevyzrálé, zmíněné atd. Prostě to není pro každého, to je asi celé . Co mě nenadchlo může pro Vas být dechberoucí.
Od knih s podobnou anotací obvykle nečekám moc. Příběhy jsou si totiž často podobné. Ale tady jsem byla příjemně překvapená. Všechno totiž nebylo tak jasné, jak se zprvu mohlo zdát a mockrát jsem se spletla, když jsem hádala, co bude následovat. Děj byl vyvážený, nepřišlo mi, že by nějaká část, ať už romance, politika atd si kradla větší část děje a postavy mi připadaly víceméně sympatické. Což je u mě docela výjimka. Obvykle se totiž v podobné knize najde jedna dvě, které bych nejraději zaškrtila a většinou jde o nějakou z hlavních postav, ale tady ne. Bavilo mě to.
Celá série je moc povedená. Po perfektním prvním dílu, ze kterého jsem byla nadšená, tempo příběhu trochu zpomalilo a třetí díl byl taková klasika, ale velmi dobře napsaná. Konec byl hodně rychlý, ne že bych se vyžívala v nekonečných bitvách, ale opravdu bych ocenila alespoň krátký epilog, jak to naši hrdinové nakonec vymysleli... Ale jo, rozhodně můžu celou sérii doporučit. :-)
(SPOILER)
Za mě rozhodně jedna z nejlepších fantasy sérii, které jsem četla. Všeho bylo tak akorát -kouzel, romantické linky, politiky apod. Bylo to opravdu příjemné čtení, od kterého se nedalo odtrhnout.
Mrzelo mě jen posledních pár stran, které byly lehce naivní v tom, že by válka skončila takto lehce ,to mi přišlo už pohádkové ..
A poslední mínus mají za mě Paulininy kapitoly, které mě vůbec nebavily a nepřišlo mi ani že by přispěly do příběhu.
Krásné zakončení skvělé série. Celý kouzelný příběh jsem si užila a s napětím sledovala průběh bojů o životy a lásku. Lia, Kaden i Rafe byly postavy, které mi přirostly k srdci a těžce jsem se s nimi loučila. Celá trojka i ostatní vedlejší postavy mi byly tolik sympatické, stejně jako svět, ve kterém se vše odehrávalo.
Jednu chvíli se mi děj začal trochu táhnout, když byli ve vojenské pevnosti. Tam bych to klidně trochu zkrátila, aby se to tak nenatahovalo. Ale jinak jsem byla z knihy nadšená. Budu se těšit na další knihy of autorky.
Moc pěkné zakončení série. Místy trochu roztahané, ale četlo se mi to skoro samo. Za mě jedna z lepších sérii fantasy :)
Celá série se nesla v kouzleném duchu a atmosféře. Pohádkové, mrazivé, ale i romantické. Každý si najde to svoje.
Od závěrečného dílu jsem měla velká očekávání a trochu mě zklamal.
Postavy byly úžasné, tak jako v předchozích dvou dílech. Musím říct, že mě v tomto díle nejvíce bavila linka Kadena a Pauline, zatímco linka Lia a Rafe se mi zdála slabší.
Celých 400 stránek jsem čekala až se něco začne dít, v podstatě nevím o čem to bylo.
Celá událost, na kterou se čeká, proběhla doslova asi na 10 stránkách, bylo to ukončeno velmi rychle, přičemž celý děj knihy byl zbytečně natahován.
Čekala jsem epické finále, a dostala jsem lehce nadprůměrný závěr, kde je vše na konci knihy.
Příběh, který paní autorka vymyslela, je ale bezpochyby vysoce kvalitní, originální a velmi čtivý, s dobrou slovní zásobou a velikou fantazií.
Romantická pohádka s tajemným dějem a nádechem fantasy.
(SPOILER)
Bylo to krásné a mrzí mě, že už to mám přečtené!
Ano, jediné co souhlasím, že epická válka na kterou se připravovali tak dlouho, skončila během chvíle...A s Komizarem se zatočilo rychle až to bylo nečekané, ale nejvíc bolí zrada z vlastních řad a každý z nich měl svoje bolavé místo ať už to byl zaporák nebo kladný hrdina.
Mě se jen potvrdilo, že nejvíc jsem fandila Kadenovi.
A jak zde bylo psáno "Abychom neopakovali historii předávejme si příběhy od otce k synům, od matky k dceři, neboť stačí jediná generaci a dějiny i pravda budou navždy ztraceny" nebo zapomenuty a to platí i pro dnešní svět dvojnásob.
(SPOILER)
Celá série je krásná, napínavá, hezky napsaná, čtivá.
Ale!!! Celý třetí díl se připravujeme na strašlivou válku, která změní svět a pak je ta "válka" celá vyřešená během jedné bitvičky na asi 20 stranách?!? A Komizar? Tak úžasný to byl záporák, zasloužil by si víc prostoru a né ty dvě věty a trapnou smrt. Já osobně bych i uvítala trochu víc té romantické linky a pořádný epilog.
Ale i přesto můžu tuto knihu i celou sérii doporučit.
Jsem z celé série zklamaná . Přečtení nelituji. Ale rozhodně z mé strany nelze dál doporučit.
Kdysi jsem četla první díl a byla z něj nadšená. Teď jsem se k sérii vrátila a znova přečetla vše, jelikož už jsem přesně nevěděla co a kdo. A já jsem nadšená. Četla jsem vše jedním dechem a teď mi budou všichni chybět.
Zase jedna série, kterou jsem přečetla jedním dechem a musela jsem stále myslet na to , jak to celé dopadne. A to patřím spíše k té starší generaci, než pro kterou je série určena.
Pro mě se coby čtenářku, která podobný žánr vůbec nečte, jednalo o milé a pohodové čtení. Oceňuju, že se děj netočí čistě okolo vztahů a hrdinka řeší i jiné problémy, než k jakému mužskému hrdinovi m její srdce blíž.
Rozhodně se celá série četla dobře a hodí se i pro starší čtenáře
Skvělý závěr série.
Jako jasně, konec už je pozvolný, na druhou stranu já to mám ráda. Mám ráda, když ten konec není uprostřed bitvy a vy jen tak tak tušíte, jak to vlastně dopadlo, kdo s kým a tak.
Hvězdičku ubírám za pomalý začátek a za další pasáže, které se vlekly. Asi bych si to představovala více učesanější. Ale to jsou jen drobné vady na kráse.
"Vím ale, že některé pravdy nám byly skryté, Pauline. Musíme je hledat ve svých srdcích. Pravda je volná jako vzduch a všichni máme právo dýchat tak zhluboka, jak si přejeme. Nemůže si ji pro sebe uzurpovat jeden člověk."
Lia s pomocí přátel utekla z vězení a teď by se měla pokusit zachránit všechna království od úpadku.Moc se mi všechny tři díly líbily a vřele doporučuji.
" Pravda je volná jako vzduch a všichni máme právo dýchat tak zhluboka, jak si přejeme."
Tak je tu závěrečný díl Kronik pozůstalých a trošku mě štve, že už to skončilo :D Tato série byla skvělá, moc se mi líbila :) Líbilo se mi, že se postavy postupně vyvíjely, ke každému jsem si vytvořila nějaký vztah. Co si budeme, Kaden i po třetím dílu zůstal moji nejoblíbenější postavou :D Bylo tam plno intrik, politikaření, zvratů a na konci očekávaná velká bitva. Ten milostný trojúhelník tady díky bohu nebyl vůbec špatný a nakonec to dopadlo tak, jak to dopadnout mělo. Takže jsem s tímto spokojená. Co mě tam opět dost rušilo bylo množství chyb, kterých bylo v tomhle dílu snad nejvíc z celé trilogie :-/ Několikrát věta ani nedávala smysl a musela jsem si domýšlet.. Ale i přes to je svět, který autorka vytvořila moc povedený, příběh se mi moc líbil a navíc to bylo ještě super čtivé. A miluju ty obálky. Tahle se mi líbí ze všech tří nejvíc :)
(SPOILER)
Četla jsem to jedním dechem... tohle jsem nečekala, nedá se to s prvním dílem srovnat. Ke konci jsem úplně brečela, že nebudou spolu, ale opravdu, úplně se mi svíralo srdce a říkala jsem si, to ne, to ne, já chci šťastný konec a pak:). Tak to má být, jsou úžasný:).
Kaden a Pauline mě tak nenadchli, protože Pauline mi tam vždycky přišla zbytečná, Kadenovi jsem přála to nejlešpí, třeba Naitiu, až vyroste. Calantha byla taky zajímavá postava, škoda jí.
No, prostě super:). Spousta věcí se mi líbilo. Komizar perfektní:) i když mě by bavilo, kdyby byl nepřítelem někdo jiný a oni by spojili síly taktéž:).
Za mě povedené zakončení série. První dva díly se mi líbily o trochu více. Ale kniha stejně jako předchozí díly dodává čtenáři tajemnou atmosféru. Celá série mě zaujala a jsem ráda, že jsem si ji přečetla.
romantika pro dospívající mládež (young adult) fantasy romantasy Enemies to lovers
2017 | Falešný polibek |
2019 | Zlodějský tanec |
2018 | Temná krása |
2017 | Zrádné srdce |
2020 | Zlodějská přísaha |
Série dočtena podruhé. Pořád ji řadím k těm velmi povedeným, leč málo probíraným a čteným. Třetí díl byl velmi vojenský, strategický. Trošku se mi to táhlo, vzhledem k tomu, jak v poslední kapitole uplynul rok. Mohlo to být rozloženo rovnoměrněji. Lia mi tady byla trochu protivná, patetická a umíněná. Ale zase na druhou stranu by asi nedosáhla toho, co chtěla. Ale četla jsem a četla a najednou byl konec :o)