Lhář 3
Jakub Ćwiek
Dovolená je v háji. Čtyři jezdci Apokalypsy právě vyrazili... Lucifer dává znamení svým zástupům a všechno nasvědčuje tomu, že scénář poslední bitvy bude velmi odlišný od toho, jak jej známe od svatého Jana. Recept na vyrovnání šancí je jediný – odstranit Antikrista dříve, než dospěje. Pro Lokiho je taková mise snadnou záležitostí. Jenže zásluhou elfů Antikrist zmizel a v kolébce leží jakési divné dítě... ... celý text
Dobře, uznávám, že tahle kniha možná není tak dobrá jako její dva předchůdci, přesto je to pořád skvělé. Teprve teď jsem měla pocit, že čtu ucelený příběh. Co se týče první a druhé knihy, měla jsem pocit, že čtu samostatné povídky, které ke konci nějakým záhadným způsobem dají jedno story, což se mi zdálo velmi zajímavé a originální. Právě tohle nějak zmizelo. Lhář naštěstí zůstal stále stejný.
A kdybych byla lépe informovaná a věděla, že se objeví i Lucifer, dávno by kniha stála v mojí knihovničce (stejně jako první a druhý díl.)
Obdivuji ale, že si kniha stále uchovává smysluplnost a působí velmi jednoduše, ačkoliv se nám podává na talíří hned několik mytologických postav z různých sfér náboženství a mýtů (zase jich několik přibylo). Opravdu jich tam není málo a přestože každá z nich patří do zcela jiného kulturního zázemí, autorovi se podařilo je nacpat do jednoho. Do našeho moderního světa. A podotýkám, že brilantně.
Tak som sa tešila na ďalšiu časť....,ale zatiaľ bola najslabšia z vydaných častí. No, snáď to zachráni posledný diel... Lokiho som si obľúbila, aj Jenny a samozrejme Boh lásky nezaostával :)
polská literatura andělé apokalypsa bohové severská mytologie
Jak už tu bylo přede mnou řečeno. Nejslabší ze všech tří knih, co jsem zatím četla. Byla jsem z toho trochu zklamaná, když si vybavím, jak perfektní byly ty dvě předchozí.
Nebylo to špatné, to určitě ne, jen v porovnání s prvním a druhým dílem to je hodně velký pokles. Doufám, že poslední díl bude zase lepší.