Lilie pro nevěstu
Teresa Simon (p)
Příběh nás zavádí do Kolína nad Rýnem, kde mladá Nellie Voss začíná právě pracovat na výrobě populární kolínské vody „4711“. Její neomylný instinkt pro tu správnou vůni, a práce ji natolik pohltí, že dokonce zapomíná i na to, že kolem ní zuří válka. Ještě více ji ale pohlcuje beznadějná láska k muži, kterého nemůže mít. Druhá dějová linie se odehrává v současnosti. Liv si po bolestivém rozchodu otvírá malý obchůdek s kosmetikou. Jednoho dne potkává starou šedovlasou dámu, která je při pohledu na ni doslova šokována a neodpustí si pronést i nějakou urážku. Kdo je ta neznámá stará paní a co ji s Liv spojuje?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Die Lilienbraut, 2020
Opět se to autorce povedlo, umí dovedně zkloubit minulost a současnost. Tentokrát zabrousila do světa vůní, dozvěděla jsem se spoustu zajímavých věcí.
Miluji tyto druhy příběhů, nikdy se mi neomrzí, jako odpočinková četba je to značka ideál. I když by někdo mohl namítat, že je to pořád dokola, není, vždy je to trochu jiné. Tentokrát jsem jako bonus dostala spoustu informací o parfémech a navíc jsem byla svědkem života obyčejných lidí v nacistickém Německu. Obě dvě hlavní hrdinky nešlo nemít rád, byly skvělé. Zasáhly mě i osudy dalších postav - Grety, Juppa... Linka z minulosti byla o velké odvaze mnohých zúčastněných, kteří nedokázali nečinně přihlížet zvěrstvem, která byla páchana ve jménu nacismu. Autorka mi opět přinesla krásný knižní zážitek, tentokrát ozvláštněný nádhernými vůněmi a na konci doplněný o sbírku kolínských receptů.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.
Moc krásně čtení. Paní Simonova opravdu umí chytit za srdce. Po všech těch hroznych thrillerech úplně pohlazení po duši.
pro ženy Německo osudy žen nešťastná láska Kolín prolínání minulosti a současnosti parfémyAutorovy další knížky
2020 | Růže a čokoláda |
2019 | Krása a jed oleandru |
2021 | Lilie pro nevěstu |
2002 | Černá žena od Nilu |
2015 | Krásná Filipína |
Lilie pro nevěstu - krásné čtení, které mě velmi bavilo a četla jsem s velkou chutí. Této německé autorce se obdivuhodně daří prolínání minulosti a přítomnosti. Líbilo se mi atraktivní prostředí světa vůní, i když ta linka z minulosti byla smutná, no doba válečných hrůz nemůže být příliš radostná. Zakázaná láska Nellie a kaplana Benedikta byla kořením celého děje. Také současný příběh z Kolína nad Rýnem, kde si Liv otvírá obchůdek s vůněmi byl super. Moje třetí setkání s autorkou dopadlo výborně !! Ráda doporučím!!