Polibek múzy

Polibek múzy
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510294/bmid_polibek-muzy-63dab81bafc0d.jpg 4 121 121

Litersum série

1. díl

Napínavá urban fantasy se špetkou krimi pro všechny milovníky knižních světů. Malou je antimúza. Jako potomek skutečné ženy a fiktivního knižního záporáka dostala do vínku neobvyklou schopnost: polibkem dokáže spisovatelům krást nápady. Svůj úděl se snaží využít pro dobro literatury, upadne však v podezření, že několik autorů připravila kromě nápadů i o život. Teď musí své jméno očistit a odhalit skutečného vraha. Proč se jí ale rozbuší srdce pokaždé, když se objeví ten protivný mladý detektiv ze Scotland Yardu? A nespravil by to taky polibek?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

Musenkuss, 2016

Iva095
01.04.2023 5 z 5

Milou je anti-múza, která se pohybuje mezi reálným světem a knižním světem. Její otec je antagonista záporná postava a její matka reálný člověk. Jako anti-múza má schopnost krást spisovatelům jejich nápady, stačí k tomu jen jeden polibek. Edward Evens a Simon Holt oba byli začínající spisovatelé a oba měla Milou políbit, ale v obou případech to nestihla, protože je někdo zabil. Co má společného se smrtí obou mužů? Na to se snaží přijít společně se svými přáteli.

Nejdříve se mi nechtělo začínat zase novou sérii, když jich spoustu nemám dočtených, ale nakonec mi to nedalo a do knížky jsem se pustila. Cestování mezi reálným a knižním světem naprosto skvělí nápad. Už párkrát se mi osvědčilo, že knížka ve které se vypráví o knížkách nemůže byt špatná např. Kouzla rodu Thornů nebo třeba Kroniky prachu. Hlavní hrdina Milou mi byla moc sympatický hned od začátku a ne jen ona i Lansbury byl fajn, jen ne hned, ze začátku byl hodně protivný, ale to se v průběhu knihy vysvětlilo. Nenáročná fantasy, která si určitě najde spousty fanoušků. Jsem zvědavá jak bude vypadat pokračování.

"Nikdy se nepleť mezi čtenáře a jeho knihu. To nedopadá dobře."

"Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť se zdá sebenepravděpodobnější."

Jenny46
01.04.2023 5 z 5

Jmenuji se Winters, Malou Winters a mám povolení líbat.

Moc se mi líbil obal, proto jsem si knihu vybrala a jak vidím knihy, knihovny určitě pro fanoušky Kroniky prachu. Příběh se odehrává v Londýně, Malou anti - múza, vstupuje pravidelně přes dveře knihkupectví , její láska ke knihám, příběhům a zvědavost vyřešit případy...

Oddechové čtení u kterého se usmíváte , múzy a anti- múzy, myšlenka zajímavá, promýšlená, žánr fantasy, krimi, romantika a knižní svět dobrá kombinace.
Původně jsem chtěla přečíst pár stránek, ale nedalo se odložit a to je vždy dobré znamení 5*

přátelství tajemství pro mládež fantasy

Autorovy knížky

2023  74%Polibek múzy