Lovci hlav
Jo Nesbø
Tenhle úspěšný muž má nebezpečný vedlejšák.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , OneHotBookOriginální název:
Hodejegerne, 2008
Interpreti: Filip Švarc
Napinava kniha s dobrou gradaci. Neni predvidatelna, misty se ovsem necte lehce (bez spoileru nelze specifikovat... ale fekalni humor neni nic pro me).
Videla jsem i film, ten stoji za zhlednuti - kvuli nemu zvedam o hvezdicku.
Jasných 5 hvězdiček!!! Tento thriller prostě nemá chybu!!! Mám za sebou sice jen jedničku Harryho Holea, Netopýr, který má svoje kvality, a jeho další případy určitě taky, ale tento odskok je prostě ve svém žánru mistrovský. Takový smysl pro detail jsem jako čtenář našel například u Larssona, ale tohle?!? Závěr u kterého jsem se vracel do počátečních částí knihy, hledal, a jen s otevřenou pusou a vrtící hlavou musel konstatovat - Jo je pán!!!;-)
Vynikající filmové zpracování jsem shlédnul už před pár lety a jsem moc rád, že jsem, tentokrát v opačném gardu (film-kniha), nevynechal knižní předlohu (ke které si občas člověk hledá těžkou cestu po shlédnutí filmu). Doporučuji!!!
Jak mám autora rád, tak tohle je spíš průměr. Příběh bez Harryho Holea, ne příliš sympatický hlavní hrdina, neschopná policie, nelogičnosti v dějových zvratech. Nad vším se dá přimhouřit oko, ale je opravdu rozdíl, jestli člověk zemře před půl hodinou nebo před 24 hodinami (a argument, že v místnosti bylo otevřené okno, takže tělo vychládalo rychleji, příliš neobstojí...).
zvláštní hvězdu bych udělil za načtení do audio formátu. častý výskyt oslích můstků se dal skousnout. jeden by neřekl jak bohatý život může mít referent osobního oddělení ). 95% se sněhulákem nejlepší Nesbo
Po přečtení téhle knihy si opravdu říkám, že pokud bych se seznámila s Nesbøm, tak bych si ho rozhodně nechtěla znepřátelit, protože je až neuvěřitelné, jak drsné věci dokáže vymyslet. Ale každopádně to byl chytlavý příběh a o napětí nebyla nouze. Těším se na Syna, který na mě už čeká na poličce.
První polovina knihy nudná a zdlouhavá. V druhé části není nouze o zvraty a zajímavé momenty, ani přesto mě však kniha nenadchla.
Tohle není Harry Hole.
Tohle není Syn.
Přiznám se, že jsem nevydržela a musela se podívat první na film.
Nesmírně zajímavá kniha s fantasticky zamotaným dějem, Nesbo je na tohle genius. Vřele doporučuji.
Dokonale už jsem ji četl dávno ,ale to je pro me číslo 1.
Od začátku do konce plné zvratu a ten ,kdo by napsal ,ze takový konec čekal ,tak je buď telepat nebo nemluví pravdu .
Super kniha a o nic horší film .
Lovec hlav je pěkná hlavička :-) dobré čtení, pár vtipných okamžiků, pár vyloženě hnusných, pár překvapení...nezklame.
Mé třetí setkání s Nesbem a po Netopýrovi a Švábech konečně jízda, jakou jsem po přečtení recenzí a komentářů na jeho knihy čekal.
Neřekla bych, že tema Headhunterů může být tak zajímavé a napínavé, ale to Nesbø prostě umí s koncem, který čeká málokdo. Také jsem ráda, že jsem se zase něco dozvěděla: o manipulaci v komunikaci a vystupování všeobecně. Lovci hlav mají psychologii zmáknutou dobře, ale sympaťák to teda fakt neni:)
Rukopis autora dle mého typický, kvalita dle očekávání vysoká :-) Nicméně ...tak nesympatickou postavu jako je Roger, aby jeden pohledal. Soupeřit s ním může snad jedině Rachel z Dívky ve vlaku :-) Jinak to byla docela jízda. Přečteno za 2 dny. Doporučuju .
Ze zacatku me kniha moc nechytla, nemam v oblibe namachrovane postavy, ktere jsou presvedcene o svem idealnim egu, ale pak me to docela chytlo. Dej se rychle meni, pridavaji se dalsi a dalsi postavy, ale i tak se v tom docela dobre da orientovat. Zaver prekvapujici. Celkove se mi kniha libila, stalo za to preckat zacatek.
Začátek možná až moc zdlouhavé, avšak druhá polovina knihy nečekaně spousta zvratů, které člověk nečekal. Prostě SUPER!!!!
Je to moje třetí setkání s autorem a musím říct, že po tom co jsem na něj slyšela samou chválu je to celkem zklamání. Asi jsem čekala něco lepšího.
Ma prvni kniha od Jo Nesbo.Jsem na vazkach zatim nevim zda me sedl ci ne.Budu muset zkusit dalsi jeho dilo.Lovci hlav zacatek velka nuda,pak se to rozjelo.Neco bylo hodne drsne,neco naopak odporne....hlavne ta latrina :-D Zapletka skvela,hodne zamotana.Davam 4 hvezdicky pane Jo Nesbo ;-) PS:musim videt i film :-)
Film úžasný, kniha slabší. Po překonání prvních 80 stran, ale až na druhý pokus, mě chytla, ale pořád to nebylo dost. Nejsem si jistý jestli si přečtu od autora další titul.
Vazne je tohle Nesbo? Vazne jsem precetla jednim dechem takovou "uchylarnu" z prostredi, ktere navic bytostne nesnasim? Vazne se mi to chvilema i libilo? Vazne mi chce autor namluvit, ze na tohle norska policie skocila? Otazky. Same otazky...
zfilmováno útěk norská literatura bohatství pomsta severská krimi norské detektivky krádeže a loupeže boj o život
super detektivka, která má nápad a jak se říká, rychle odsejpala. ale. dávám jen tři hvězdy, protože tato knížka spadne do škatulky "jooo to jsem kdysi četla, bylo to o tom a tom, ale už si moc nevybavuju jak to přesně dopadlo".