Lovci hlav
Jo Nesbø
Tenhle úspěšný muž má nebezpečný vedlejšák.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , OneHotBookOriginální název:
Hodejegerne, 2008
Interpreti: Filip Švarc
Já jsem spokojená, knížka není zdlouhavá, všechno vysvětleno. Pro mě jedna z nejlepších od Nesbo... :-)
poněkud drsnější ale čtivé, napínavé od začátku až do konce, pro jedince se silnější náturou doporučuji
Zajímavé a napínavé. Něco mi přišlo lehce přitažené za vlasy, ale i tak jsem si tu detektivku užila. Teď se chci ještě podívat na zfilmovanou verzi.
Začala jsem u Nesba touto knihou a nějak ji nemohla strávit.Tak jsem zbaběle utekla k zfilmované verzi.
Líbila se mi a další Nesbø následoval v knižní podobě.
Toto píšu pro ty,kteří by měli stejnou zkušenost.Nevzdávejte to,Nesbø je výborný,zkoušejte a propadnete mu jaké já.
Mě se kniha líbila. Nebyla zbytečně rozvláčná, ale napínavá a zajímavá. Konec trochu překombinovaný, ale to u sněhuláka bylo také. Za mě spokojenost
Super. Začátek mi přišel trochu zdlouhavý, ale jakmile se to rozjelo, dočetla jsem to jedním dechem. Teď se podívám na filmové zpracování :-)
Líbila se mi charakteristika osob a osobností. 180 cm výšky minimálně aby adept dosáhl na pozici manažera :) Děj poutavý a závěr pro mě nečekaný. :)
moje první od autora. Paráda. Čtivé, zábavné a docela se mi i zvedal žaludek (latrína)... :-D
Škoda že jsem viděla film jako první. Ze začátku mi to trvalo začíst se ale po pár stránkách to už jelo. Úplně jiné než ostatní Nesbovo knížky ale stejně dobré. Dala bych 4,5* plná zvratů a s překvapivým koncem:)
Z počátku jsem se do knihy nemohla začíst a ke konci jsem se zase od ní nemohla odtrhnout..
Ze začátku jsem si myslela že mě kniha bavit nebude ale překvapila! Skvělí děj, nečekané zvraty,,,sem tam mi to přišlo trochu přehnané jako třeba ta scéna v latríně, ale na druhou stranu proč ne...od toho knihy jsou:) Za mě určitě doporučuju:)
Uzasna kniha, velmi napinavy dej! Ani jedina veta naviac. Zatial najlepsia kniha, ktoru som od tohto autora citala.
Před třemi měsíci jsem viděla film a byla nadsena. Skoro jako kdybych se divala na film od Guye Ritchieho ;) (borec, mám ho ráda), takže jsem se na knihu těšila tak nějak automaticky. A bavila. Žádný pomalý rozjezd se nekoná (je to prostě úvod. Tečka. A ani jednu větu jsem se nenudila.) Potom přijde geniální zbytek a ja se proklinala, protoze je to teprve moje druha kniha od autora. Nejsem si jista, co bylo lepší (kniha nebo film? Nevím, asi kniha...), ale jsem udivena nad dokonalosti příběhu. Sice bych uvítala pár stran navic, asi bych byla raději (ale možná by to uškodilo příběhu, takže pryc s myskenkama...). Ale kolem a kolem.. dokonalost, konecne se pustim do HH ; )
Typicky severský trihller,které mě prostě baví.Rozjezd jako vždy v pomalejším tempu,ale potom se od těchto knih nedá odtrhnout.Jo Nesbo je vynikající autor.
Podle mě jedna z nejnudnějších detektivek co jsem kdy četla. A že jsem jich už přečetla požehnaně. Začátek nuda a konec odbytý. Docela ráda bych viděla chrup hlavního hrdiny, když si nikdo nevšiml, že jednu z obětí nekousl pes, ale on. Další knihy od tohoto autora už nemusím.
Pro mě po Sněhulákovi s HH nejlepší Nesbova kniha. Pomalejší rozjezd mi nepřišel nijak na škodu. Po zhruba jedné třetině přichází naprosto strhující příběh. Je to jedna z knih u které je mi strašně líto, ze je "ukončena" a nedočkám se pokračování.
zfilmováno útěk norská literatura bohatství pomsta severská krimi norské detektivky krádeže a loupeže boj o život
Dobré, ale pořád se nemůžu ubránit pocitu, že čtenář byl podveden a vše bylo vysvětleno až na konci knihy při rozhovoru s ženou. Tím si to autor velice usnadnil. Kdyby během příběhu dal čtenáři více stop a prostoru pro fantazii, ocenila bych to více. Prostě se něco a něco stalo a na konci napíšeme, že to vlastně bylo jinak, protože autor to tak chtěl. Škoda.