Lovkyně informací
Taylor Stevens
Lovkyně informací série
1. díl >
Vanessa Michael Munroeová má mimořádný talent pro jazyky (ovládá jich dvaadvacet) a za sebou tvrdý výcvik v zacházení s nožem. Obstarává informace, většinou v zemích třetího světa, pro firmy, vlády i jednotlivce. I proto, že se narodila v Kamerunu (manželům-misionářům), kývne na zakázku naftaře Richarda Burbanka, jehož adoptivní dcera Emily se nevrátila ze safari v Namibii. V doprovodu rodinného přítele Milese Bradforda se Vanessa s falešným pasem vydává do Afriky, tam ji však dostihne jak pravda o Emilyině osudu, tak její vlastní minulost… a Vanesse nakonec nezbude nic než pomsta. Senzační debut, jehož hrdinka si podle kritiků i čtenářů v ničem nezadá s Lisbeth Salanderovou, hlavní postavou kultovních bestsellerů Stiega Larssona.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 2012 , Knižní klubOriginální název:
The Informationist, 2011
Není to špatná kniha. Takový thrillerový nadprůměr. Největší plus vidím ve velmi sugestivním vyobrazení dnešní Afriky. Naopak superhrdinka, která všechno ví, mluví všemi řečmi, všude byla dvakrát a z Vitalije Klička by "udělala čtyři malý", mě úplně nesedla a cestu k ní jsem si moc nenašel. Nicméně celkově kniho hodnotím pozitivně a rozhodně jsem se nenudil.
Knihu jsem četl v zahraničí. Svou jsem dočetl a v naší cestovatelsko-čtenářské skupině na mě tato tak trochu zbyla. A je to škoda. Ženská superinteligentní hyperhrdinka ovládající 22 jazyků a se kterou není záhodno si ani vyměnit pohled, protože by to mohlo znamenat, že se jí "odstíny barev změní v šedou a v hrudi ji začnou bušit válečné bubny" - ne děkuji. Nejde o žánr, jde o to, jakým způsobem je kniha psaná - a v tu chvíli vidím jen povrchnost hned vedle klišé...dle mého názoru brak.
Velmi napínavá a akční kniha, která má super spád a u které jsem se vůbec nenudila. Hlavní hrdinka je drsná, odvážná, inteligentní a krásná žena, která si dokáže poradit v každé situaci. Krom ní jsou v knize ještě dva další mužští hrdinové, kteří příběhu dali ten správný náboj. :) Velmi netradiční je taky zvolené africké prostředí, které je poměrně nezvyklé a líbilo se mi.
Příjemná změna, skvělá hlavní hrdinka, dobře konstruovaný příběh a hlavně strhující náhlednutí pod pokličku poměrů v Africe. Jediné co mě trochu zamrzelo, opravdu nechápu, proč má-li hlavní hrdinka osudovou lásku, ta musí zemřít nejlépe tragickou smrtí. To jsou na psaní románů nějaké přiručky a toto je bod, co se musí dodržet? Chápu, že takto má autorka volné ruce a Essa může volně vykročit vstříc dalším dobrodružstvím, přesto...
Dobře zpracovaný příběh, Esso si Vás postupně, téměř podprahově získá... Přivítala jsem také, že je z jiného kontinentu, neb už je těch severských na mě trochu příliš a člověk potřebuje občas i trochu tepla a vlhké džungle pod kůži :)
Výborná kniha, strhující děj. Líbilo se mi, že je ten děj nepředvídatelný, promyšlená zápletka.. Určitě doporučuji přečíst!
Pro mě strhující dílo, které mě nutilo číst rychle až do konce a i přes podle mě mírně slabší ukončení knihy určitě 5 hvězdiček. Hlavní hrdinka velmi drsná, ingeligentní a impozantní žena. Autorka určitě tuto postavu nenechá spát a snad se brzo dočkáme dalších příběhů.
Velmi neobvyklý příběh a na dnešní poměry také výborně napsaný - těch pár přešlapů (jako zbytečná doslovnost, kde by se čtenář lehce dovtípil) ráda odpustím a dávám plný počet!
Od severských detektivek jsem se přesunula trochu jižněji:-). Kniha se mi líbila, děj napínavý, jen občas trochu "hluchá" místa. Ale k přečtení doporučuji.