Môj tajný život
Lucie Hříšná
„Dievčatá ako ja nemajú na čele napísané prostitútka, a rozhodne tak nevyzerajú. Luxusnú spoločníčku na prvý pohľad nespoznáte. Možno by ste na to neprišli, ani keby ňou bola vaša kamarátka, hoci aj tá najlepšia. Môže to byť aj vaša dcéra či spolužiačka alebo sesternica. Ak som sa za tých päť rokov cestovania, keď som uspokojovala túžby džentlmenov po celom svete, niečo naučila, tak najmä to, že pravda je pružná. .. Volám sa Lucia, som vzorná študentka, čo nevidieť aj doktorandka, dcéra, vnučka, kamarátka, vášnivá golfistka, milovníčka vína, krásnej spodnej bielizne, nadšená cestovateľka a excelentná klamárka, o ktorej nik netuší, že jej muži platia za spoločnosť. Toto je úprimné rozprávanie o mojom tajnom živote. .. “... celý text
Konečně dočteno.
Trvalo to neúměrně dlouho, což ale nesouvisí s obsahem knihy.
Obálka je naprosto ďábelsky božská!
Líbí se mi styl a určitá strohost, která čtenáře neunudí, a zároveň se tak dozví vše, co potřebuje, aniž by byl zaplácán zbytečnou omáčkou.
Kniha neurazí, spíše zásadně rozvíří fantazii.
Žena je tvor zvědavý, a myslím, že pokračování třeba ve formě deníku by bylo trefou do černého, páč stále visí ve vzduchu stovky otázek, které stud halí do oparu zapomnění.
Samotnou by mě zajímalo, jak - ale opravdu upřímně!!!!! - nahlíží čtenář/čtenářka na to, čím si Lucie Hříšná kořenila život.
Nejedna z nás jí totiž může "zdravě závidět."
PS: Pánové by přečtení dostali rozkazem!
PPS: Prudéři nečtěte a vůbec nekomentujte, páč víme jak to je, huba plná keců, zděšený výraz a pohoršení (tak šup šup ke zpovědi), ale v koutku duše byste s autorkou okamžitě měnili.
Vřele doporučuji!!
Kniha mě zklamala, literární úroveň velice nízká, děj se dá předpokládat- což je logické ale čekala jsem víc než popsání jednotlivých "zákazníků"....
Text velice jednoduchý a obsah někdy zmatený i obsahové chyby...
Autorka však není spisovatelka ale slušne řečeno "společnice" takže na druhou stranu bylo chybou očekávat něco více než dílo které vzniklo...
Zpočátku fajn. Pak jsem narazila na problém s přílišným očekáváním. Vysokoškolačka, společnice, zcestovalá, krásná, vzrušující...tak jsem si ji představovala a podle toho jsem očekávala i literární výkon. Ten se nedostavil.
Urazilo mně několik věcí: opakování. Proč opakovala stejné věci, o kterých již psala v minulých kapitolách? Ponižování. Opravdu jsou pro ni vesnickými nanynkami všechny ženy, které přistupují k životu jinak, než ona, hlavně pokud nemají skvělou sbírku luxusního, nádherného kraječkového prádla? Nejvíc její maminka? A v neposlední řadě její vývoj. Z celkem skromné a příjemné společnice se stala namyšlená fiflena, zakládající si pouze na věcech, které jsou luxusní, drahé a na svém růstu, převážně finančním a vnějším. Zcela sobecká, nepříjemná bytost se z ní v průběhu vyprávění stala. Kniha neměla soudržnost, nějakou logickou časovou linku a neřekla nám o autorčině životě nic moc. Jo!, vlastně ano...jedno poselství mi předala: všichni muži touží po análním kolíku!!
Knihu jsem přečetla za necelé dva dny.
Zprvu mi přišla chaotická, než do sebe začaly věci později zapadat.
Co říci... kniha bude čtená a přitažlivá pro její obsah, který zajímá všechny, včetně zapřísáhlých puritánů.
Sex zkrátka láká každého pozemského tvora. Peníze leckdy o to víc...
Očekávala jsem více sexuálních praktik, když už se autorka pohybovala v sexbussinessu tak dlouho.
Nicméně knihu zhltnete opravdu rychlým tempem.
Po přečtení jsem si uvědomila, že mi je Lucie velice líto. Na jednu stranu nezkrotná, sexy božská společnice, která podle jejích slov, překypuje blahobytem a orgasmy na světové úrovni...
Na stranu druhou ji vidím spíše jako osamělou dívku, která si nalhala lepší realitu, jak sama píše- ,, pravda je pružná", a které věří.
Nechce se mi moc věřit, že na začátku své "kariéry" hýřila blahem, když mohla uspokojit staršího dědulu, kterému se na přirození leskla kapička.
Takže i zde jistě platí ,,pravda je pružná", kdy své začátky strávila s pláčem v peřinách po celém tom "kole štěstí".
Závěrem má autorka můj obdiv za vše vybudované. Doufám, že bude šťastná a úspěšná i ve svém další zaměstnání
Občas mě zarážel povrchní postoj autorky. Čekala bych víc příběhů z praxe, než "pomlouvání holek z koleje". Z námětu by se určitě dalo vytřískat víc. Ale četlo se to dobře.
Je to první kniha autorky. Je občas těžké se vyznat kde zrovna je a tak ale je to velmi pěkné napsane.
Lucie si plnými doušky užívá všech výhod, které jí její povolání přináší. Člověk by uvěřil, že se jedná o nejdokonalejší profesi, jakou si můžete zvolit (pokud na to máte žaludek). Kapitoly jsou sice řazené logicky, děj v nich často tak promyšlený nebyl. Pokud se setkáte naživo s člověkem, který v hovoru několikrát odbočí od tématu, dá se to ještě zvládnout... Ve čtené formě ale očekávám trochu smysluplnější vyprávění. Některé myšlenky ani nebyly dokončené.
Díky autorce můžeme nahlédnout do byznysu a života hříšné společnice :) a alespoň trochu porozumět tužbám i druhé strany. Knížka je sepsána čtivě.
Knížku jsem dostala jako dárek, takže jsem ji měla přečtenou před ofiko vydáním.
Musím říct, že mě knížka moc bavila. Nahlédnutí, jak to ve světě společnic funguje. Čte se velmi dobře. Za dva večery hotovo :)
Knížku jsem si koupila v předprodeji, a tak jsme ji měla přečtenou už pár dní před oficiálním vydáním. Kniha měla spád, logicky navazovala - za mě super náhled do toho jak vlastně funguje život společnice.
Abych to shrnula - přečteno jedním dechem a 5 hvězdiček.
Poslouchala jsem audioknihu a díky perfektnímu načtení moje pozornost vydržela až do 18/31 kapitoly. Zbývající jsem v rychlosti "prolítla", ale nic závratného mě neupoutalo. I od erotického příběhu čekám nějakou určitou úroveň, zážitek, vzrušení, nebo i dozvědět se něco nového, pikantního, šokujícího. Děj celkem jednoduchý, povrchní, nezáživný. Ale asi tuším, že hodnocení této knihy se bude odvíjet od určitých zkušeností (samozřejmě myšleno kolik a co má kdo v tomto žánru načteno) čtenáře. Pro mě nuda.