(M)Učednice
Ali Land
Její matka už ve svém domě spáchala několik vražd a nejenom to – v záchvatech pomatení mučí svoji dceru, aby se hrůz účastnila. Matka předtím taková nebyla a měla svoje děti ráda, a Annie matku ji přese všechno ještě pořád miluje, ale jediný způsob, jak může strašlivým událostem udělat konec, je udat ji na policii. Annie pak dostává v životě druhou šanci. Má novou identitu, jmenuje se teď Milly, a žije v nové, zámožné pěstounské rodině, díky které dokonce začne chodit do prestižní soukromé školy. Jenomže pokračující vyšetřování jí dalšími a dalšími výslechy připomíná tragickou minulost. Milly má být hlavním svědkem obžaloby v soudním procesu s její matkou, který se neúprosně blíží. Otřesená Milly se trápí pochybami – převažují u ní zděděné předpoklady, nebo ji víc ovlivňuje to, co dobrého i hrozného dosud zažila? Dokonce i v novém domově Milly potkávají nesnesitelné chvíle, když ji šikanují její vrstevnice. Napětí se už nedá unést, svědomí v ní bojuje se smrtelným vábením a ona se musí definitivně rozhodnout. Dokáže zapřít matčinu krev a uniknout běsům? Vzepře se našeptávání démonů a zaplatí za to, anebo se stane učednicí své matky?... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2017 , LedaOriginální název:
Good Me, Bad Me, 2017
Zajímavý příběh, kapitoly rychle utíkají a děj nutí číst dál... i když poměrně brzo člověk začne tušit, že je něco v nepořádku..
První věc, která mě po přečtení napadla: "To je všechno??" Kniha má lehce přes 300 stran, tak asi do strany 215 je to o ničem, akorát je v každé 5té větě slovní spojení typu: "jako bys tu byla, jako bys na mě koukala, jako bys na mě mluvila" atd atd.......tato slovní spojení mě asi tak po straně 100 pekelně vytáčely a vytrhovaly ze soustředění-se na knihu. Celá kniha evokuje ve čtenáři, že i když je to vcelku o ničem,soudní proces bude pecka a čeká nás velké finále, PRD....konec odfláknutý.
Zajímavé téma, spíše k zamyšlení, na začátku příběhu je jasné, že u hlavní představitelky nějaká ta odchylka musela vzniknout. Docela to šlo...
Celou dobu víme, že se něco stalo, a podrobnosti o tom, co konkrétně, a jak, se dozvídáme postupně v průběhu celé knihy. Do toho sledujeme, jak se "Annie" snaží začlenit do normálního života. Styl vyprávění i zápletka byly docela originální. Přesto nesdílím všeobecné nadšení. Kniha mi asi tak úplně nesedla a bohužel musím říct, že jsem se u toho docela nudila.
Já jsem asi očekávala něco trochu jiného,asi po třetině knihy jsem se začala nudit ,takže za mně nic moc .
Knížka se mi celkem i líbila ale přemýšlím zda je to na 3 nebo 4 hvězdičky ale dam asi ty 4 protože něco takového sem asi nikdy nečetl.Ale knížku bych doporučil jen se to nemusí líbit každému. Příběh se ze začátku celkem dost táhne,ale radím vám vytrvat
Kniha mě celkem zklamala, asi jsem měla velké očekávání.. Ze začátku se děj táhne, potom přijde rychlý konec, bez pořádné zápletky. Přišlo mi to jako román pro dospívající, prostředí školy a šikany tomu dost nasvědčovalo.
Kniha je opravdu zajímavá, děj je napínavý a pěkně promyšlený. Závěr je možná trochu uspěchaný vzhledem k tomu jak se začátek knihy táhne.
Podle mě velmi zajímavý námět a autorka to pojala velmi dobře. Na druhou stranu jsem očekávala trochu více toho mrazivého a strašidelného, ale to už je na vkusu každého čtenáře. Knihu však všem vřele doporučuji.
Od samého začátku knihy jsem měla pocit úzkosti jak to dopadne...je to velice pěkně napsané a určitě doporučuji přečíst.
Špičkový a mrazivý psychologický thriller, v němž ziskáním nové identity nic nekončí, ale znovu nebo zase ? začíná.....
Šokující příběh, který mě dostal od první kapitoly do adrenalinového stavu, vtíravého neodbytného pocitu, kdy se něco stane, a udržoval v něm až do závěru. Může Milly (Annie) uniknout starým démonům a jizvám, jež jí způsobila matka, je možné dostat šanci na nový život s DNA, kterou zdědila ?
Přečtěte si, třeba najdete odpovědi na tyto otázky.......
Přečetla jsem jí za pár hodin a ještě dlouho mi zůstane v hlavě. Tady asi není moc co komentovat. Přečtěte si to.
Fascinující, do detailů promyšlený, šokující psychothriller. Prožívala jsem s Annie (Milly) každý okamžik jejího života, jejího malého soukromého pekla.
Kniha není jen silným adrenalinovým zážitkem, ale ať chcete nebo nechcete, dostane se vám hluboko do hlavy a myšlenky na ni jde těžko vytěsnit. Musíte číst pořád dál a dál s napětím, co zneklidňujícího nebo dokonce děsivého přinese další stránka.
Nálepku světový bestseller si (M)Učednice tentokrát určitě zaslouží stejně jako nejvyšší ohodnocení.