Má rodina a jiná zemětřesení
Ivan Kraus

Souborné vydání rodinných povídek spisovatele Ivana Krause - kniha psaná s oním zvláštním, mile absurdním a něžným humorem, po jakém my Češi nostalgicky toužíme od dob Poláčkových "Bylo nás pět". Krausovi ho bylo "naděleno" měrou vrchovatou měrou, což dokazuje i jeho nebývalý čtenářský úspěch - vždyť knihy Ivana Krause dnes vycházejí v mnohatisícových nákladech.... celý text

Moc hezky napsané vzpomínky a příhody z rodinného života. Humor I.K. je jemný a dost jiný než humor jeho bratra.

Vybrala jsem si tohoto autora, protože mě zaujal humor jeho bratra Jana Krause v talk show ,,Uvolněte se prosím." Tento humor jsem očekávala i v knize ,,Má rodina a jiná zemětřesení." Také u mě kniha velmi uspěla. Příhody rodiny Krausových mi připomněly příhody mé rodiny. Příznivcům humoristické prózy knihu doporučuji.
1991 | ![]() |
1992 | ![]() |
2001 | ![]() |
2007 | ![]() |
1998 | ![]() |
Tuhle knížku zbožňuju. Musím se smát, jen si vzpomenu na noční rozhovor rodičů, kteří se dohadují, kdo půjde dát pohlavek pozdě se navrátivšímu synovi (Otec triumfálně: Aha, takže když si ještě několikrát neuklidím ponožky, ze syna bude kriminálník) nebo když se mi vybaví Jan Kraus zaklíněný ve dveřích, aby ho otec nemohl seřezat nebo když otec v zimě honil syna po sídlišti, oba jen ve spodkách a sousedi z balkonů je povzbuzovali nebo... Ježiši, celá ta knížka je prostě vtipná!