Vražedná lhůta

Vražedná lhůta
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401631/bmid_vrazedna-lhuta-e4x-401631.jpeg 4 552 552

Maarten S. Sneijder série

1. díl >

Pokud během 48 hodin zjistíte, proč jsem tu ženu unesl, zůstane naživu. Pokud ne, zemře. Tímto poselstvím začíná perverzní hra sériového vraha. Nechává své oběti vyhladovět, utopit v inkoustu nebo je zaživa zalije do betonu. Mnichovská komisařka Sabine Nemezová hledá nějaké vysvětlení, motiv. Poté co začne spolupracovat s nizozemským kolegou, objeví alespoň východisko: pachateli slouží jako strašlivá inspirace stará dětská kniha – a ta skrývá ještě spoustu dalších nápadů...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr

Todesfrist, 2013

otesánek
10.03.2025 4 z 5

Fakt dobrý, propracované, čtivé, akční, no prostě všechno co jsem čekala.

musivila
06.01.2025 5 z 5

Mé první setkání s autorem... ze začátku jsem měla strach, že na mě bude kniha moc drsná. Chvilku jsem si také zvykala na autorův styl psaní a názvy všech úřadů.

V prvním díle této série se seznamujeme se svérázným, neoblíbeným nizozemským vyšetřovatelem Maartenem S. Sneijderem a mladou mnichovskou komisařkou Sabinou. Dále se děj točí kolem terapeutky Heleny a celé vyšetřování je proložené vsuvkami ze sezení s terapeutkou Rózou H...

Originální thriller, nechutné způsoby vražd dle dětské knihy o Ježipetrovi! Bože ! Nechápu, že někdo takovou knihu vůbec pro děti vydal. To je na celoživotní trauma.

Určitě si přečtu i další díly.

postrach
25.11.2024 5 z 5

tak to byla jízda!Fakt psycho!Jdu na další.

rodak
22.11.2024 5 z 5

Četl jsem až po čtvrtém dílu,ale nevadilo.Tady proběhlo seznámení a vyšetřování prvního případu naší dvojice.Samotný příběh se zapojením dětské knihy je originální a drsný.A Maarten S.Sneijder je fakt skvělej kus...

Any26
14.11.2024 4 z 5

Kruté vraždění žen. Mučení v tom nejhorším slova smyslu. Nemilosrdná hra jednoho opravdu-opravdu narušeného člověka.

Dlouhou dobu jsem nemohla sehnat první díl, takže jsem teď konečně mohla poznat jak se seznámili / potkali a vyšetřovali svůj "první společný případ" Maarten S. Sneijder a Sabina Nemezová
Nejvíc mě může mrzet to, že jsem se četbě plně nevěnovala a dlouho mi tak trvalo to přečíst, a to ne tím že by byla knížka špatně napsaná... Protože -- je to brilantní úvod do celé této knižní série s případovým analytikem Maartenem S. Sneijderem. Seznamujeme se s jeho úchylkami a potřebami a poznáváme ten slavný případ, na který se často v dalších dílech odkazuje. Autor nás pořád udržuje v napětí až do posledních stránek... Rozhodně doporučuji těm, co vyhledávají kvalitní krimi/thriller s obzvlášť brutálními způsoby vražd.

PREBURDA
15.10.2024 4 z 5

V které knize najdete detektiva, který při práci kouří jointy a zapichuje si akupunkturní jehly do rukou? Zvláštní postava, kterou hned zavrhnete a nebo postupně jí přicházíte na chuť.
Detektivní, středně čtivý thriller, hlavně poslední třetina knihy měla spád a byla opravdu TOP. Škoda, že takovým stylem nebyla kniha napsána celá. Rušivě působí (častý styl v knihách)..před a nyní, aspoň u mě. Přečtu i další díly. :o)

fi.re
03.10.2024 4.5 z 5

Nabízí se shrnout svůj názor na knihu ve třech stručných větách,stejně jak to po všech vyžaduje Maarten S. Sneijder. Vysoký,bledý, holohlavý psychopatolog vonící po marihuaně s akupunkturními jehličkami zapíchnutými v rukách. Fešák,co vám budu povídat.

"Budete pracovat v mém týmu,Sabino?"
"A kdo všechno je ve vašem týmu?"
"Já."

Vraždy podle podivné dětské knížky.
Sezení u psychologa a terapeuta.
Tlak,strach,napětí.
Čtěte,je to dobrý!

mataj
21.08.2024 5 z 5

Čtivý a napínavý thriller, bizarní provedení vražd inspirované dětskou knihou a oběti, které jak se zdá nemají nic společného. Mnichovská komisařka Sabine se spojí s nizozemským vyšetřovatelem Maartenem, aby zjistila, proč se jednou z obětí stala i její matka, a aby pomohla otci, který byl z její vraždy neprávem obviněn.

Nunynka
18.07.2024 4 z 5

Místy byla kniha napínavá a místy nudná. Pořád jsem čekala nějaký velký zvrat,ale ten bohužel nepřišel. Ovšem hlavní hrdinové jsou mi sympatičtí, takže další díly si ráda přečtu.

Katte192
13.07.2024 4 z 5

Před dvěma měsíci... Před pěti dny... Před týdnem.... Tohle se mi v knize vždy šíleně plete a nemám tento typ četby moc ráda. Bylo pro mě tak neskutečně těžké se začíst a sledovat "kde zrovna jsem" a postavy se mi fakt pletly. Nakonec ale vlastně lepší krimi.

ZuzanaZ83
29.05.2024 3 z 5

Zajímavý příběh sériového vraha. Jen to zpracování mi moc nesedlo, motala se mi řada jmen.
Poslední třetina ale byla velmi dobrá. Oceňuji typ humoru hlavních postav.
Závěr příběhu si říká o pokračování.

Ophelie
11.04.2024 5 z 5

Po delší době opravdu dobrý, kvalitní krimi thriller. Je to od začátku svižné, napínavé, uvěřitelné, žádná hluchá místa, postavy jsou důvěryhodné a zápletka a motivace vraha brilantní - žádné překombinované a neuvěřitelné závěry, což oceňuji. Rozhodně doporučuji a těším se na další díly této série.

MirkaProk
24.03.2024 4 z 5

Celkem slušný thriller. Určitě si někdy přečtu další díly z této série

Hanina61
11.03.2024 5 z 5

Co dodat ke spoustě pětihvězdičkových hodnocení? Snad jen to, že jsem knihu přečetla na jeden zátah (ještě že byla neděle), protože jsem se od ní nedokázala odtrhnout. A taky to, že mám díky Databázi knih dalšího oblíbeného spisovatele a hned si půjdu půjčit druhý díl, ovšem nejdřív dám jako relax nějakou dětskou knihu, v žádném případě však Hoffmanova "Ježipetra"... :-D

Teddy2023
06.03.2024 3 z 5

Příběh podobný stylem Nesba :)

Čmeláček
21.02.2024 5 z 5

Výborná detektivka nebo možná spíš thriller a já jsem fakt moc rád, že jsem dal na hodnocení svých oblíbených. Takže vám všem velké díky, protože jsem u knihy doslova vrněl blahem :). Sabine a Maarten jsou zajímavý páreček vyšetřovatelů, takže mě bavili a kniha taky. Víc už nenapíšu a hned jdu na další! :)

misaC
16.11.2023 5 z 5

Tak toto bude moje další oblíbená série!
A protože se děj nedá popsat pouze třemi jednoduchými větami :), tak si jdu zase raději číst!

rengers
05.11.2023 5 z 5

Začíná to sice vraždou, ale má to hlubší podtext, který směřuje k myšlence traumatu s dětství, které ovlivňuje chování a zralost v dospělosti.
Bohužel je to příběh týraného dítěte z kterého se v dospělosti stane nezvládnutelný mstitel, za to, jak v dětství trpěl.
Pátrání po inteligentním vrahovi je hlavním tématem příběhu, tak se usaďte na gauč a pusťte se do čtení, stojí to za to.

evonra
03.11.2023 5 z 5

Vynikající !
Bravurně napsaná, poutavá od první stránky.
Mám ráda příběhy, kde se prolíná i pohled psychoterapie, dává přidanou hodnotu na pohled postavy pachatele.
Vyšetřující dvojice mi sedla ihned , Sabine je sympatická a Maarten je svéráz, který na svém "S" velmi bazíruje, téměř každého kolegu považuje za pitomce a nebojí se mu to naservírovat se vší parádou.
Což je neobvykle vtipné a osvěžující, protože popisy scén vražd jsou opravdu hutné a dost děsivé.
Dlouho jsem nečetla takto skvěle namíchanou knihu s prvky detektivky, thrilleru a psychologického románu.
Velké díky za doporučení a jdu na pokračování.

Jenny46
03.11.2023 5 z 5

Zaujalo mě vysoké hodnocení a komentáře mých oblíbených...
Ze začátku jsem bojovala a nemohla se začíst, po 50 stránce se to rozjelo a super čtení. Překvapil mě autor asi rakouského čtu poprvé. Moc se mi líbilo prostředí psychoterapie, říkanka pro děti dost děsivá ( hledala jsem i na internetu a už jen ten obrázek na začátku říkanky...)
Postavy zajímavé a těším se na další díl, doporučuji