Šílená posedlost

Šílená posedlost
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507461/bmid_silena-posedlost-ifQ-507461.jpg 4 425 425

Made série

Její šaty jsou příliš těsné, podpatky příliš vysoké. Směje se příliš nahlas, neslušně jí a většinu výroků si plete. Málokdo ví, že je to jen jiskřivý převlek, který má skrýt jeden záchvat paniky za druhým. Nikdo nemůže rozbít Gianninu masku… Tedy dokud nepřijde on. Většina v něm vidí vzor morálky; zvláštní agent dodržující zákon. V newyorském podsvětí ho však znají jako podvodníka a zabijáka s ledovým srdcem. Christian Allister vždy následoval svůj životní plán, který si představoval v mládí, pod ostrými světly chladné vlhké cely. Se sklonem k pořádku a číslem tři nebyl nikdy v pokušení vychýlit se z kurzu. Ale možná by se nikdy nemělo říkat nikdy… Jedna zimní noc a jejich životy se propletou. Nenávidí ho – jeho chladné vystupování, jeho aroganci a příliš vnímavý pohled – ale v průběhu let začne žít jen proto, aby si s ním hrála.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

The Maddest Obsession, 2019

Hatshepsut
10.05.2023 5 z 5

Drsnější romantika z mafiánského prostředí, která je stejně jako první díl velmi čtivá. Prostředí a postavy vcelku uvěřitelné a dětství obou hlavních protagonistů děsivé. A proto nezbývá než jim po celou dobu přát šťastný konec!

"Cynicky jsem si odfrkl. Nebyla jste náhodou prve toho názoru, že se jedná jen o posedlost?
Copak to nevíte? Láska je posedlost. Někteří by dokonce řekli, že je to šílená posedlost."

Jita160
10.05.2023 5 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem věděla,že tohle bude skvělá série přesně pro mě.
Nějak si začínám oblibovat záporáky čím víc jsou prohnilí tím víc mě berou.
Zkažený federal, mafián, vrah a sociopat je naprosto posedlí ženou z mafiánské rodiny,která má za sebou už dvě manželství s mnohem starším bossem. Ona je chodící katastrofa jak pro sebe tak pro své okolí. Chce být svobodná nezávislá a hlavně chce být milována. I přesto jí musí mít vlastnit, podmanit si ji.
Výbušný a napínavý příběh plný sexu a násilí.
Posedlost... i tak se může nazývat láska.

evineckY
08.05.2023 5 z 5

Fakt nenávidím násilí na ženách !
Až moc drsná mafiánská, ale za ten konec musím dát hvězdičku navíc :-)

Řekl jste, kdybych začal věřit v osud  znamená to snad, že teď už v něj věříte? pronesla se zvědavostí v hlase. Co vás k tomu přimělo?
Ukradl jsem osud jinému, Sasho. Stiskl jsem kliku a otevřel dveře. A nehodlám ho vrátit.
Pozvedla obočí. A pokud si pro něj někdo bude chtít přijít?
Pousmál jsem se. Jen ať to zkusí.

nina3905
08.05.2023 3 z 5

Kniha bola za mňa nemastná-neslaná. Jednoznačne som fanúšičkou mafiánskych romancí, ale pre mňa bol príbeh "takou zlátaninou". Prvou časťou knihy som bola doslova unudená, aj som ju už chcela odložiť, ale nedalo mi to. Avšak do dočítania knihy som sa musela nútiť. Druhá časť bola lepšia, páčilo sa mi vzájomné hašterenie hlavných protagonistov. Napriek tomu, som zoslala po prečítaní knihy sklamaná.

_kris_v_cte
08.05.2023 5 z 5

Po prvním dílu jsem byla trochu na vážkách, jestli v sérii pokračovat nebo ji nechat být.
No ale znáte mě, jsem celkem Keliška, takže jsem Šílenou posedlost přeci jenom otevřela.

Hned v úvodu musím zmínit autorčino věnování, na které jsem musela myslet ještě po dočtení. Vždycky mě tyhle osudy zasáhnou.
Ale přesuneme se k samotnému příběhu.
Přiznávám, že jsem se trochu vyděsila, když jsem zjistila, že je knížka rozdělená na dvě části. V hlavě mi totiž vyskakovaly trojúhelníky s poplachem, že tohle nebude ta správná kniha pro mě. Ale tady jsem se mýlila. A hrubě. Lori si s oběma částmi poradila skvěle a kupodivu byly nutné. Potřebovala jsem pochopit Giannu, jelikož v prvním díle mě úplně neoslovila.
A v průběhu čtení jsem zjistila, že mi jí je vlastně neskutečně líto. Svazky v mafiánských rodinách jsou málokdy založené na lásce a ona byla dlouhou dobu jen pěšákem v předem rozehrané partii.
Lori se naštěstí držela i toho, jak vzájemně proplétala Christiana s Giannou. V mnoha případech ji následoval jako stín. A když se dostali k sobě? Wow! Vzduch kolem nich doslova jiskřil!
Není to vysloveně příběh s enemies to lovers, ale jeho prvky Šílená posedlost nese.
Za mě to mělo všechno. Spád. Jiskření. Hrdinu, z kterého se vám budou podlamovat kolena. Hrdinku, která sice byla na facku, ale postupně se odkrývala její skořápka.
A stejně se při čtení budete modlit, aby to mělo happyend.

Za mě musím jenom doporučit přečtení, jelikož jsem ji nemohla odložit.

kristy.books
02.05.2023 4 z 5

Sladká nevědomost bola pre mňa skvelá mafiánska romanca, takže som si nemohla nechať ujsť ani druhý diel série Made. Šílená posedlost bola síce trochu slabšia ako jednotka, no aj tak som si jej čítanie užila.

Príbeh sa odohráva v priebehu siedmich rokov a je rozdelený na dve časti - minulosť a prítomnosť (ktorá sa čiastočne prekrýva s udalosťami prvej časti). Rozumiem, prečo sa autorka rozhodla do príbehu zaradiť aj kapitoly z minulosti, určité veci sa potom lepšie chápali a mali sme tiež možnosť vidieť, ako sa naša dvojica zoznámila, no zároveň sa tu toho až toľko nestalo. Príbeh nadobudol tie správne "grády" až v prítomnosti.

Mafiánske prostredie sa tentokrát dostalo trochu do úzadia, príbeh sa skôr sústredil na vzťah Gianni a Christiana (ktorý už bol viac-menej načrtnutý aj predtým). Priznávam, že táto "akčná" zápletka mi tu trochu chýbala a to je asi aj moja najväčšia výhrada k príbehu.

Gianna navonok pôsobila ako taká neriadená strela, ktorá chvíľu neobsedí, rada sa zabáva a privoláva problémy, no vo svojom vnútri bojovala s démonmi z minulosti, ktorí ju neustále prenasledovali. Za svoj život si toho preskákala už naozaj veľa, od nešťastného detstva po dva dohodnuté sobáše bez lásky, miestami mi jej bolo dosť ľúto. Nehovorím, že občas ma svojim správaním aj nehnevala, no dokázala som ju pochopiť. Bol to je spôsob, ako sa vyrovnať so situáciou, v ktorej sa ocitla. V skutočnosti len túžila nájsť niekoho, kto ju bude mať rád a na koho sa bude môcť spoľahnúť.

Christian bol tajomný a nebezpečný agent FBI, okolo ktorého sa točilo mnoho tajomstiev. O svojej minulosti (ktorá tiež nebola ružová) nerád hovoril, držal si od ľudí odstup a nikoho si nepustil k telu. Zatiaľ, čo Giannu sprevádzal chaos, on potreboval mať všetko uložené na svojom mieste. Bol to hajzlík, ktorý neváhal len tak zabiť človeka, ktorý ho naštval, no napriek tomu si ma dokázal postupne získať.

Romantická linka sa vyvíjala dlhší čas, čo mám rada. Christian a Gianna niekoľko rokov hrali hru na mačku a myš, iskrilo to medzi nimi, túžili po sebe, mali sa radi, no súčasne sa odháňali, ubližovali si, robili si naschvály... Nedostatok komunikácie dokáže niekedy spôsobiť poriadnu šarapatu. Páčilo sa mi, ako sa Gianne postupne darilo dostať sa Christianovi pod kožu, ukázať jeho ľudskejšiu stránku, rozrozprávať ho o jeho minulosti. On sa o Giannu zasa veľmi pekne staral a chránil ju.

Matri
27.04.2023 5 z 5

Po prečítaní prvého dielu tejto série som bola presvedčená, že ju ďalšie časti nemajú šancu prekonať. Ale toto bolo naozaj o maličký chĺpok... hoci prvý stále víťazí!
Veľmi sa mi to páčilo, stránky som doslova hltala.. Ja jednoducho milujem mafiánske prostredie, hate to love, osudovú lásku a temných majetníckych mužov. Neviem nájsť v slovenčine výraz, ktorý majú Česi, takže si ho požičiavam.. bolo to veľmi "čtivé" ;-)
Som nesmierne zvedavá na záverečný diel!

Tess1
25.04.2023 5 z 5

Určitě ta první část nedosahuje kvalit té druhé, nicméně bez ní by to dle mě nešlo a čtenář by byl ochuzen o to, jakým způsobem se jejich vztah vyvíjel.
Za mě je to skvělá knížka, ačkoliv první mi přišla lepší, každopádně by to mohli rychleji překládat/ vydávat, nutně si potřebuju přečíst další díl :D

brendiska
24.04.2023 3 z 5

Na "nudnou" první část se snáší dost kritiky. Za mě to nevidím jak problém. U takové knihy neočekáváte žádné wow momenty, které vás donutí vše přehodnotit a zvednou vás ze židle. Ty části z minulosti byly nutné k vykreslení celého vztahu a jeho dynamiky. To jak se oba hrdinové potýkají s přitažlivostí a jak jejich rozhodnutí mění nenadálé životní situace nebo naopak traumata z minulosti.
Ano, od sexu v autě jsem předjímala konec a přesně tak to dopadlo. Ale to se mi u knih tohoto formátu stává často a nic to nemění na tom že si to jako oddechovku ráda přečtu

Fidibus
21.04.2023 4 z 5

(SPOILER) První díl byl lepší, retrospektiva na začátku, byť zpětně pochopitelná, moc nezaujme.
Pohybujeme se v prostředí postav z minula - hlavní hrdinka Giana je v 18 provdána a po zastřelení Antonia si vezme starého Richarda, schválně. Do toho se jí v životě občas objeví Christian z FBI. Po smrti manžela už dalšího nechce a užívá si s Ch. Oba jsou však plni stínů z minula, které vyplouvají v jejich měnícím se vztahu.
SPOILER Končí to dobře, zasáhne Nico a také vliv nechráněného sexu. Christian dokáže přiznat svou minulost a tím získat její důvěru.
Postavy jsou uvěřitelné, trhlá Giana a zásadový pedant Christian. Druhá půlka knihy je opravdu čtivá, jiskří to tam.

Ivka14
21.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Slyšela jsem skvělé recenze na tuto knihu v zahraničí, kde všichni říkali, že je mnohem lepší než kniha první. A nesouhlasím. První polovina knihy byla skoro úplně bez děje. Bylo to tak zatraceně nudné a nenávidím skutečnost, že jsem zjistil, že se to zlepšilo poté, co měli poprvé sex v autě.

Ve druhé polovině se to zlepšilo a to bylo, když tam bylo mnohem více dialogů mezi Giannou a Christianem, které se mi líbily. A celkový vývoj jejich vztahu byl skvělý.

Knize bych dala i víc hvězdiček, kdyby kniha začala tak od strany 150.