Železná zkouška
Holly Black , Cassandra Clare (p)
Magisterium série
1. díl >
Callum Hunt ví už odmalička, že pokud by se někdy zapletl s magií, znamenalo by to pro něj jediné – smrt. Jeho otec mu to ostatně nikdy nedovolí zapomenout. Když je Cal pozván k vstupním zkouškám do tajemné čarodějné školy jménem Magisterium, slíbí otci i sám sobě, že v testu dokonale propadne. Jenže Cal má naneštěstí magii v krvi, takže i přes veškerou snahu je spolu s dalšími dvěma žáky vybrán, aby studoval u největšího mága ze všech, mistra Rufuse. Cal zjišťuje, že magie je mnohem zábavnější, než si kdy uměl představit, a také skoro stejně tak nebezpečná. Ve škole si vedle nových přátel rychle udělá i nové nepřátele… Dvě nejlepší autorky současné fantasy pro mládež se spojily, aby napsaly nejúžasnější magické dobrodružství od dob Harry Pottera.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Yoli (ČR)Originální název:
The Iron Trial, 2014
Autorky se asi hodně inspirovaly příběhem Harryho Pottera. Očekávala jsem více originality. Další díly nebudu vyhledávat.
Knížka mě chytla už od zařátku, konec plný nečekaných zvratů. Hlavní trojice mi přirostla k srdci. Těším se na další díl:3
Slušný začátek série. Poměrně čtivé (včera večer rozečteno, dnes ráno dočteno :-)). Určitě zkusím i druhý díl.
Jsem z toho taková nerozhodná. Na začátku jsem měla trochu problém se začíst. Děj se mírně táhl, pak to začalo být lepší a přistihla jsem se, že v určité chvíli jsem byla u knihy napnutá jak kšandy. Myslím, že to má slušný základ, ale v dalším dílu by to chtělo něco víc akce.
Tato kniha se mi velice líbila, nečekala jsem že tato kniha bude tak dobrá a čtivá (já jsem ji přečetla během dvou dnů). Rozhodně doporučuju všem a těším se na další díl.
Trochu mi to připomíná Harryho Pottera, ale to bude zřejmě s každou novou fantasy knihou o čarodějích. Nelze upřít, že spisovatalky inspiraci čerpaly i z Harryho. Kniha se dobře čte. Ze začátku jsem k této knize byla skeptická, ale zároveň zvědavá, proto jsem si ji nakonec přečetla. Jen mi přijde škoda, že nejakčnější kniha začíná být až ke konci... - snad záměr autorek, abyste si přečetli další díly.
Knížka se mi velmi líbila. Nečekala jsem, že bude tak dobrá. :) Snadno se čte a příběh je opravdu zajímavý. Ani není dětinská, což jsem čekala, vzhledem k tomu že hlavním hrdinům je dvanáct let. Knížka je sice označena : Pro děti a mládež - ale podle mě rozhodně není pro děti. :D Mládež už ano, ale děti ne. :) Knížku rozhodně doporučuji. :)
Celkem slušně rozjetý začátek nové série. Příběh se četl pomalu sám a mně teď nezbývá než čekat na další díl...
Trochu souhlasím s komentářem od Pakuna, trochu. Autorky se inspirovaly od Harryho Pottera, ale podle mě je většina nápadu jejich. Sice jsem knihy nečetla, ale co jsem z filmů viděla, tak se tomu moc nepodobalo. Kniha se mi moc líbila a trojice mi jistě přirostla k srdci. Nejdřív jsem měla podezření, že to Call ovládá magii chaosu, ale ten zvrat.... To jsem nečekala :D :) Prolog byl rozhodně zajímavý, hlavně ta část s „Zabij to dítě". Další díly si přečtu. :)