Dáma a námořník
Johanna Lindsey
Malory Family série
Svým novým příběhem, plným vášně i půvabného humoru, Johanna Lindseyová opět dokazuje, že je „mistryní historické romance“. Tentokrát uvádí čtenáře do prostředí spjatého s aristokratickou rodinou Maloryů, v němž dochází ke strhujícím událostem. Mladá Američanka Katey Tylerová opouští po matčině smrti rodné město; chce vyhledat příbuzné v Anglii, cestovat po Evropě a konečně zažít nějaké dobrodružství. Už na lodi plující přes Atlantik upoutá pozornost mladého Boyda Andersona a v Londýně se stane svědkem i obětí únosu. Potkávají ji zajímavá překvapení a přitom se stále snaží odolat svůdné lásce, kterou jí tento přitažlivý muž nabízí. A brzy s ním prožije úžasné dobrodružství. Čtenáři si zamilují krásnou hrdinku, která má nejen nezdolnou povahu, ale i statečné srdce.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2009 , Ikar (ČR)Originální název:
No choice but seduction, 2008
Od této autorky (mé oblíbené) slabé. Těšila jsem se na četbu tohoto titulu, ale dost mne to zklamalo.
9.diel Maloryovskej série nesklamal, páči sa mi že ani Tony nevyviazol zo svojej minulosti bez potomka. Boyd sa mi zdá akýsi moc poddajný, taký nechlapský a to ma dosť sklamalo. Všetci mužskí hrdinovia v Lindseovej knihách sú krásni,silní, sebavedomí a arogantní muži, tak prečo Boyd taký nie je?
krásná oddechová kniha, plná romantiky a pěkného děje. Čte se dobře jako každá kniha této autorky.
Ze začátku se kniha slibně rozvíjela, ale posléze tam k ničemu závratnému nedošlo. Méně romantiky, ale zápletka byla docela dobře napsána. Hlavní hrdinka byla emancipovaná, jelikož se bála, že přijde o svou vysněnou cestu kolem světa.
2001 | Bouřlivé objetí |
1999 | Řekni, že mě miluješ |
2001 | Okouzlení |
2012 | Dokonalá partie |
2001 | Zajatá nevěsta |
Tuto autorku řadím mezi své oblíbené, ale tuto knížku musím hodnotit s lehkým zklamáním. Zápletka, co se původu Katy týče, byla zajímavá. I Anthony a James, byli stejní, jak si je pamatujeme ze všech ostatních knížek této autory, ale co se mi vyloženě příčilo, bylo Boydovo chování. Chyběla mi tam trocha uražené chlapské ješitnosti, hrdosti, která k hrdinům této autory patří.... autorka má rozhodně lepší knihy :)