Malý princ

Malý princ
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479009/bmid_maly-princ-ZjV-479009.jpg 4 16586 16586

S Malým princem se v africké poušti setkává opuštěný letec, autor této knížky. Zatímco se pokouší opravit havarovaný stroj, povídají si o všeličem. O tajemství podivuhodné pouti Malého prince, o dobru a zlu, o přátelství a kráse, o pravém štěstí, o odpovědnosti za ty, které máme rádi. A vůbec nezáleží na tom, odkud pocházíme: Malý princ pocházel z tak malinké planetky, že si to možná ani neumíme představit...... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Albatros (ČR)

Le Petit Prince, 1943

čohynka
11.12.2012 5 z 5

Krásná knížka, kterou jsem četla hodněkrát, ale vždy potěší a pohladí na duši..

Kelíns
06.12.2012 5 z 5

Tuhle knížku jsem jako dítě. Vzpomínám si,že jsem se ji snažila číst nahlas a vůbec mi to nešlo. Je to skvělá knížka, nejspíš jedna z nejlepších co jsem kdy četla.

t.teriinkaa
04.12.2012 4 z 5

Kniha má v sobě jakési kouzlo, ale musela jsem hodně přemýšlet, abych některé věci pochopila.. ale jinak OK :)

ZuzkaH.
29.11.2012 5 z 5

Tato kniha nikdy neomrzí, je v ní spousta krásných myšlenek...

Ormos Atalia
27.11.2012

Knížka NEJEN pro děti. Zkrátka knížka k zamýšlení a filozofickému rozjímání. Mám jí moc ráda.

handat
12.11.2012 1 z 5

Prapodivná kniha, četla jsem ji tehdy osmileté dceři před pár lety. Vůbec ji to nebavilo, vzhledem k textu knihy se ani nedivím. Knihu jsem nepochopila, snad to ještě někdy zkusím.

Kůstka
11.11.2012 4 z 5

Nečekala jsem, že se mi Malý princ bude tak líbit. Ještě když ho mám v povinné četbě..
Knížka tenká, přečtená hned, dokonce jsem se i pousmála, zamyslela.. mělo to svoje kouzlo. :)) Malý princ byl tak nevinný, dětský.. Ovšem nevím, jestli by se zalíbila malým dětem v konkurenci s jinými příběhy v dnešní době..

kika 13
06.11.2012 5 z 5

Nádherný román či knížka z moudrostí z nich čerpám celý život.

naty456
04.11.2012 5 z 5

Úžasná knížka :))

gacie
31.10.2012 4 z 5

Poprvé jsem ho četla až v 16. letech. Je to kouzelná knížka, která vás vtáhne do světa malého kluka. Není to kniha pro malé děti, protože ji neporozumí. Je to vlastně pohádka pro dospělé. A beránek je nezapomenutelný.

keselylenka
29.10.2012 5 z 5

Milá, krásná, příjemná kniha, plná spousty životních pravd, na které si ale musíte přijít sami.

tygrilady
28.10.2012 5 z 5

Líbezné....Pro mě rozhodně TOP 10.Tuto knihu miluji............Koupila jsem si ji na CD Doporučuji krásné!!!!

Evus
26.10.2012 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších a asi nejtajemnějších pohádek (a knih vůbec), co jsem kdy četla. Četla jsem ho asi v 8 letech, pak jako adolescent a naposled nedávno a pokaždé mi dal něco jiného. Obsahuje myšlenky pro život, nad kterými by se lidé měli zamyslet

Amelie.
23.10.2012 5 z 5

Neuvěřitelně silná knížka.
Prvně jsem ji zkoušela číst někdy v 10, pod dojmem, že je to pohádka, ale nedokázala jsem se do textu pořádně začíst a tak jsem ji po osmi stránkách odložila. Ale po několika letech jsem ji znovu otevřela a po dočtení jsem měla pocit, že teď bude vše jinak.
Prostě pohádka pro dospělé.Skvělá kniha.

Malin
22.10.2012 2 z 5

Několikrát jsem se Malého prince pokoušela přečíst a nikdy jsem se nedostala dál než na osmou stránku. Nehorázně mě nudil. Snad se k němu ještě někdy vrátím a docením. Jednou. Možná.

fons
22.10.2012 4 z 5

Četl jsem již mnohokrát a četl jsem i nedávno. Ta knížka mi naprosto změnila pohled na svět! A i nadále je pro mě tou nejtajemnější a nejméně probádanou. Nedokážu dát plný počet, dokud si nepřestanu klást otázky - Proč Malý princ existoval? Existoval vůbec? A nebyl to všechno jenom sen?

soltera
22.10.2012 5 z 5

Mám tu knihu rada a občas sa k nej vraciam. Vždy má čo povedať.

Knihomol.ka
16.10.2012 5 z 5

Přečetla jsem ji asi před dvěma lety za jeden večer. Bylo to jako pohlazení :-) Poetické a dojemné. Souhlasím s názory ostatních, že děti knihu pravděpodbně neocení.

Lily96
13.10.2012 5 z 5

Tuhle knížku jsem četla poprvé v 6. třídě, když jsme ji dostali ze školy povinně. Vůbec mě nezaujala a nebavila. O pár let později ji četla moje sestra a já jsem se k ní vrátila. Bylo to, jako bych četla úplně jinou knížku. Je v ní tolik pravdy a krásy, ale nechápu, proč to většina učitelů zařazuje do povinné četby snad ještě na prvním stupni základní školy - v takovém věku to dětem nic neřekne...

Bránolog
10.10.2012 2 z 5

Já vím, že jsem barbar, ale mě to prostě nebavilo ani jako dítě, ani jako adolescenta a jako dospělý jsem to nezkoušel. Takže sorry, Antoine.