Manželovo tajemství
Liane Moriarty
Moje drahá Cecilie, pokud tohle čteš, tak jsem už mrtvý… Představte si, že najdete dopis, který vám manžel napsal s tím, že jej máte otevřít až po jeho smrti. Představte si také, že dopis obsahuje jeho nejhlubší temné tajemství – něco s potenciálem zničit nejen život, který jste společně vybudovali, ale i životy druhých.. Představte si tedy, že jste narazila na takový dopis, ale váš manžel stále žije... Otevřete ho? Cecilia Fitzpatricková má všechno, co by si člověk mohl přát; je úspěšná v práci, oblíbená mezi lidmi a především má tři krásné dcery a spokojené manželství. Její život je řádný a neposkvrněný jako její domov. Dopis jejího manžela, který měl být objeven až po jeho smrti, ale všechno změní...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2014 , Ikar (ČR)Originální název:
The Husband´s Secret, 2013
Vím, že je to jen knižní příběh, ale mě zkrátka nesedí takové to: desítky let se vše vyvíjí jaksi poklidně, když tu se toho během pár dnů stane tolik, u několika různých osob... Ale četlo se celkem dobře. A osobně se mi nejvíc líbil epilog.
Byla to moje první kniha od této autorky a naprosto mě nadchla. Díky této knize jsem začala číst i ty ostatní a nyní vždy netrpělivě čekám novinku. Ale zpět ke knize, četla se hezky a nemohla jsem se odtrhnout. Jen konec mi přišel takový nedodělaný.
Kniha mne bohužel vůbec nebavila. Děj byl hodně překombinovaný, postavy a časové přeskoky se v příběhu střídaly jak na běžícím páse.
Ze začátku bylo těžší orientovat se ve jménech a příbězích (v jiných knihách to má lépe zpracované, ale jedná se o začátky tvorby, takže když člověk začne tímto je to lepší, já dostala první do ruky sedmilhářky, které jsou báječné). Po přečtení více knih od Liane si člověk zvykne na styl a způsob vyprávění a může vystopovat určité charakteristiky postav, které se objevují pravidelně ve všech knihách.
Místy bylo čtení ale velmi zdlouhavé, kdyby došlo ke zkrácení, kniha by možná získala větší dynamiku a spád. Téma a zpracování je fajn, ale autorka má lepší knihy. Určitě ale stojí za přečtení.
Knihu jsem zacala cist na doporuceni,ale bohuzel jsem knihu musela odlozit nedoctenou.Na me tam bylo moc jmen ve kterych jsem se zacala ztracet a po case jsem zjistila ze jen ctu text,ale pribeh vubec nevnimam...
Závěr knihy byl fajn, hned se mi vybavilo cosi o karmě. Epilog s "co by, kdyby" už mi v knížce připadaly navíc, jedna informace šokující, zbytek nehodící se. Celkově jsem čekala od titulu víc. Osobně jsem postrádala napětí i dramatičnost, vadily mi dlouhé odstavce o ničem a možná je škoda, že kniha nemá poloviční počet stran.
Ze začátku mi chvíli trvalo, než jsem se začetla a než jsem jsem se trochu zorientovala, ale jinak děj pak byl zajímavý. Taky nejsem zvyklá na psaní formou třetí osoby, ale nakonec jsem si na tenhle styl taky zvykla :-)
Třetinu knihy mi trvalo, než jsem se začala orientovat v lidech a zjistila kdo je kdo. Nijak zvlášť se mi kniha nelíbí, čtu ji spíš z donucení, ale tím nechci nikomu knihu hanit. Pouze mě nezaujala, na to jaké byli recenze. Jsem zvědava na druhou knihu co jsem dostala.
Knihu som mala požičanú, ešteže tak:)
Nie, nejako ma nezaujala, dočítaná s vypätím síl.
Wau, tak z téhle knihy jsem nadšená, mnohem lepší než Sedmilhářky. Skvělá zápletka a vyústění. Už toho bylo napsáno hodně, tak nebudu opakovat. Jen je třeba překonat první třetinu než se začnou zdánlivě nesouvisející příběhy spojovat.
Tato kniha stojí za pozornost. Zpočátku jsem si myslela, že půjde o "dámské" čtivo, ale čím dále jsem se dostávala, tím více mě to pohlcovalo a ve finále mohu říct, že jsem byla překvapená finálním rozuzlením.
Nevím, na základě recenzí jsem čekala od knihy více. Náročnějšího čtenáře kniha patrně nenadchne. Zajímavých zápletek bylo poskrovnu, závěr byl předvídatelný, nejvíce se mi líbil asi krátký epilog, přiměje čtenáře k zamyšlení nad vlastními cestami osudu.
Kniha se mi dobře četla, líbilo se mi postupné propojování dějových linií. Je to jiný žánr, než na jaký jsem zvyklá a přesně takovou změnu jsem potřebovala. Tento napínavý příběh doporučuji. Určitě to není poslední kniha, kterou si od této autorky přečtu.
Austrálie nevěra vraždy láska pro ženy tajemství rodinné vztahy lhaní, lži společenské romány rodinná tajemství
2014 | Manželovo tajemství |
2017 | Sedmilhářky |
2015 | Na co Alice zapomněla |
2017 | Šílené výčitky |
2016 | Tři přání |
Oddechové čtení s kapkou napětí. Kniha se četla dobře.