Manželovo tajemství
Liane Moriarty
2. vydání. Moje drahá Cecilie, pokud tohle čteš, tak jsem už mrtvý… Představte si, že najdete dopis, který vám manžel napsal s tím, že jej máte otevřít až po jeho smrti. Představte si také, že dopis obsahuje jeho nejhlubší temné tajemství – něco s potenciálem zničit nejen život, který jste společně vybudovali, ale i životy druhých.. Představte si tedy, že jste narazila na takový dopis, ale váš manžel stále žije... Otevřete ho? Cecilia Fitzpatricková má všechno, co by si člověk mohl přát; je úspěšná v práci, oblíbená mezi lidmi a především má tři krásné dcery a spokojené manželství. Její život je řádný a neposkvrněný jako její domov. Dopis jejího manžela, který měl být objeven až po jeho smrti, ale všechno změní...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
The Husband´s Secret, 2013
Tuto knihu jsem četla jako první od této autorky a hned to byla trefa do toho správného příběhu. V příběhu se proplétají osudy 3 žen, a nakonec dojde k překvapivému rozuzlení. Opravdu doporučuji.
Jako když se vám zamotá vlna - chvíli trvá, než se dostanete k tomu správnému konci, ale pak už to jde téměř samo. Mně se kniha líbila a i mě zaujal epilog. Někdy je snad opravdu lepší nevědět.
Zo začiatku som sa trochu trápila, ale potom prišiel zlom. Dej sa náhle rozbehol a už som bola na konci.
Tuto knihu jsem měla problém dočíst. Neseděl mi styl, kterým byla napsána. Prvních 100 stran jsem se stále nedokázala zorientovat v postavách.
Od knih této autorky nemůžu v prvních kapitolách na delší dobu odcházet. Není to kvůli napětí, ale kvůli ztrátě přehledu kdo je kdo. Po získání přehledu, kdo je kdo a kdo ke komu patří, jsem si užívala zajímavý propletenec osudů několika žen. Třešničkou na dortu byl epilog. Jsem zvědavá na další knihy.
Za mě zklamání, kniha mě nezaujala, styl psaní mě neseděl. Hodně jsem se trápila, abych knihu dočetla.
Knihu jsem četla těsně po Sedmilhářkách.
Byla o něco temnější, nejvíce jsem přemýšlela o osudu Rachel. Celkově zajímavé ženské čtení.
V podstatě oddychové čtení, ale ne tak úplně. Líbilo se mi zamyslet se nad tím, jak děláme v životě důležitá rozhodnutí na základě jen částečné znalosti reality, jak si často mylně myslíme, že někoho dobře známe, nebo sami některé věci skrýváme i před svými nejbližšími. Byla to pro mě druhá kniha od autorky, četla jsem ještě Alici, ale takhle mi přijde o třídu lepší.
Asi od půlky sice trochu předvídatelné, ale ději to nijak neuškodilo a autorčin styl to člověku bohatě vynahradí. Když toužíte pro klidném večeru s knížkou (který se občas protáhne do časných ranních hodin :D), Liane Moriarty je prostě sázka na jistotu.
Kniha mě moc bavila. Byla to první kniha od této autorky, která se ke mě dostala. V půlce knihy jsem měla tip, jak by to mohlo dopadnout. Ale pořád jsem si říkala, že to přece není možné... A vida, bylo. Takže mě rozuzlení na konci nepřekvapilo, ale přesto mě kniha velmi bavila a mám v plánu se k ní ještě vrátit.
Moc postav, moc opakovani, moc otazek, moc co kdyby, moc dejovych linek, byt se samozrejme protnou... Tajemstvi nebylo zadnym tajemstvim, bylo mi to okamzite jasny. Cekala jsem vlastne uplne jiny pribeh... Bestseller? To tezko, tahle nalepka se musi urcite platit, jinak nechapu to mnozstvi spatnych knih s touto nalepkou... ale marketing je to dobry, to je pravda...
Myšlenkou knihy je, že každý máme své tajemství. Příběh chvilkama zdlouhavý, ale příjemný, konec knihu vyzvednul.
Autorka proťala příběhy tří žen, mám ráda, když se v knihách protínají životy postav. Doporučuji, ale jednu hvězdu musím ubrat, protože Sedmilhářky jsou lepší.
Musela jsem se přemáhat, abych knihu dočetla. Nevyhovuje mi její styl psaní, vůbec jsem si knihu neužila. Tři postavy, přítomnost, minulost, neztrácela jsem se , ale nelíbilo se mi to přeskakování, působilo to jako pěkný chaos.
Bohužel, autorku už vyhledávat nebudu.
Do knihy jsem se ze začátku nemohla vůbec začíst, ale od poloviny už se kniha četla dobře. Osudy tří žen, které se dřív či později propojí a nakonec ten (za mě) dost dobrý epilog.
Poslechla jsem si audioknihu a upřímně bylo to pro mě složité poslouchání, knihu samotnou bych asi nedočetla a odložila. Prostě mě to celé nějak nezaujalo.
moc hezky napsana knizka a epilog me dostal, klidne to mohlo byt v knizce vic rozvedene!
Tři příběhy, tři osudy a všechny se prolínaly. Že na sebe vše navazovalo a proplétalo se, mě bavilo asi nejvíc. Velmi čtivé, ale jinak spíš takový průměr...3,5*
Austrálie nevěra vraždy láska pro ženy tajemství rodinné vztahy lhaní, lži společenské romány rodinná tajemství
2014 | Manželovo tajemství |
2017 | Sedmilhářky |
2015 | Na co Alice zapomněla |
2017 | Šílené výčitky |
2016 | Tři přání |
Tak dost bylo románů pro ženy, teďka musím již sáhnout po pořádné detektivce. Na mě to bylo dost zdlouhavé , ale závěr knihy byl pravdivý, úplně ze života jak to opravdu je. Epilog jsem si dokonce přečetl vícekrát.