Manželovo tajomstvo
Liane Moriarty
Cecilia Fitzpatricková, matka troch detí, objaví v podkroví starú obálku. Je sivá, zaprášená a rukopis na nej pozná ako vlastný. Patrí manželovi. Modrým perom tam stojí: Otvoriť iba v prípade mojej smrti. Je to vari žart? Jej muž nezomrel, Cecilia preto dlho váha, no napokon obálku otvorí. A čas akoby zastal. John-Paul sa v liste priznáva k osudovej chybe, ktorá by mohla viesť k rozpadu rodiny. List napísal tesne po narodení ich dcérky, kým boli obe v pôrodnici. Cecilia chce urobiť, čo je správne, ale pre koho by to bolo správne? Ak bude mlčať a chrániť svoju rodinu, pravda jej rozožerie srdce ako červ. Ale ak odhalí manželovo tajomstvo, ublíži tým, ktorých má najradšej...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2015 , Ikar (SK)Originální název:
The Husband´s Secret, 2013
![Micandy Micandy](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Musela jsem se přemáhat, abych knihu dočetla. Nevyhovuje mi její styl psaní, vůbec jsem si knihu neužila. Tři postavy, přítomnost, minulost, neztrácela jsem se , ale nelíbilo se mi to přeskakování, působilo to jako pěkný chaos.
Bohužel, autorku už vyhledávat nebudu.
![Mišák240 Mišák240](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/311235/m_misak240-2bz.jpg?v=1594810028)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Do knihy jsem se ze začátku nemohla vůbec začíst, ale od poloviny už se kniha četla dobře. Osudy tří žen, které se dřív či později propojí a nakonec ten (za mě) dost dobrý epilog.
![Blazule Blazule](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/297166/m_blazule-Z0w.jpg?v=1578137103)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Poslechla jsem si audioknihu a upřímně bylo to pro mě složité poslouchání, knihu samotnou bych asi nedočetla a odložila. Prostě mě to celé nějak nezaujalo.
![haidy haidy](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
moc hezky napsana knizka a epilog me dostal, klidne to mohlo byt v knizce vic rozvedene!
![mirinda973 mirinda973](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/300680/m_mirinda973-MaW.jpg?v=1618987516)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tři příběhy, tři osudy a všechny se prolínaly. Že na sebe vše navazovalo a proplétalo se, mě bavilo asi nejvíc. Velmi čtivé, ale jinak spíš takový průměr...3,5*
![Monisek.B Monisek.B](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/21170/monisek-b-Vev.jpg?v=1642366516)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Velice zajímavý příběh viděný z pohledu několika osob. Barvitě vylíčený. Někdy až moc.. Těch "co by, kdyby" bylo občas přespříliš a zbytečně to knihu natahovalo. Ale jako celek je to moc fajn, určitě doporučuji. (Kniha poslouchána v podání Terezy Bebarové.)
![martineden martineden](https://www.databazeknih.cz/img/users/65_/65743/m_martineden-FC1.jpg?v=1580723477)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Poctivý román nejen o vztazích a tajemství. Je zajímavé koukat na události více očima a přemýšlet, jestli ty postavy jsou kladné, nebo záporné. Ale jako jediný záporák mi z toho nakonec vylézá pouze jedna postava. Jo a škoda, že není víc prostoru věnováno paní ředitelce. Ta její postava mě snad bavila nejvíc.
![jaroiva jaroiva](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/146673/m_jaroiva-8Oe.jpg?v=1540821003)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
První kniha, kterou od autorky zkouším, a jak vidím, tak i poslední. Opět mě nezklamala nálepka Světový bestseller, která hovoří o tom, že má kniha jen přehnanou reklamu. Musím si na to dávat větší pozor.
Třetinu knihy plácání o tom, že neotevře dopis, přitom je každému jasné, že otevře, pak chvíli kousek zajímavý, a pak zase plácání, "co by, kdyby ...".
U této knihy jsem navíc zjistila, že může existovat ještě otravnější product placement než Ikea, a to je co říct!
Epilog navíc zřejmě už pak pracuje s nějakými paralelními vesmíry nebo co, nebo chtěla autorka moc moc sdělit, jaké všechny alternativy ji ještě při psaní napadaly.
Knihu jsem neodložila jen proto, že jsem to poslouchala v pěkně načtené audioverzi a bylo mi trochu líto vynaložených peněz a trochu interpretky, když si s tím dala takovou práci, než abych to nedoposlechla.
![Emily82 Emily82](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
(SPOILER)
Knihu jsem četla v originále právě kvůli jednoduchému jazyku, přeci jen si v cizím jazyce netroufám na nějaké složité obraty. Nejprve jsem se nemohla začíst, což ale mohlo být i jazykovou bariérou, ale pak jsem se zase nemohla odtrhnout a knihu jsem zhltla.
Téma zajímavé a na procvičení cizího jazyka je to fajn. V češtině si vybírám jiné žánry.
Děj byl vcelku předvídatelný, ale líbila se mi psychologie postav a jejich jednání. Nejsympatičtější mi byl asi Connor a bylo mi ho nakonec docela líto. Ještě mám doma v originále jednu knihu této autorky, tak asi opět nepohrdnu.
![papajapa papajapa](https://www.databazeknih.cz/img/users/84_/84197/m_84197-PcA.jpg?v=1506094823)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Pro ty, kteří tento žánr čtou pravidelně je kniha asi dobrým počtením. Já četla díky ctenarske výzvě a nejvíce me zaujal epilog.
![Nevr Nevr](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Přečetla jsem pár komentářů a překvapilo mě vlažné hodnocení. Mě se teda kniha moc líbila, zajímavý nápad i zpracování - když si člověk představí, že by byl na místě některých osob... No svět se točit nepřestane, ale nevím jestli bych to psychicky unesla. Oceňuji vykreslení postav a jejich jednání (opět u této autorky) a myšlenku, že není jen černá a bílá, a co by bylo kdyby... Za mě krásně vykreslený příběh několika osob, kdy jsem si během četby říkala, jak tohle proboha autorka vyřeší....
![mats379 mats379](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Moje první kniha od této autorky. Očekávala jsem víc rafinovanosti, tajemnosti a hlubší psychologii postav. Děj předvídatelný, zbytečně rozvleklý, 3 hlavní postavy mi k srdci nepřirostly, bohužel...konec to zachránil, je poměrně zajímavý...také mně přijde kniha a autorka velice přeceňovaná, nebo je to tím, že je málo vynikajících spisovatelů???
![maryska09 maryska09](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/142528/m_maryska09-2sZ.jpg?v=1561578348)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Dobře napsaná kniha o nezvratnosti některých rozhodnutí a o náhodách života. Čte se jedním dechem a občas z ní mrazí. Doporučuji
![Faila Faila](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/21561/21561-uaz.jpg?v=1501875979)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tuhle knížku jsem si užila od začátku do konce. Zajímavé zápletky, propletené příběhy, propracované postavy a hned několik nápaditých myšlenek, nad kterými budete ještě chvilku přemýšlet. Skvělá kniha!
![veriszv veriszv](https://www.databazeknih.cz/img/users/88_/88066/m_veriszv-QvZ.jpg?v=1580813933)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Manželovo tajemství bylo moje první setkání s Liane Moriarty a určitě ne poslední!
Tuhle audioknihu jsem začala poslouchat, když jsem byla nemocná a nešlo mi s horečkou moc číst. No a nemohla jsem přestat…
Skvělý psychologický román, jehož děj se rozbíhá pozvolna, nicméně nakonec už to pěkně fičí! A navíc mě díky skvělému stylu psaní autorky bavil i ten pozvolný začátek.
Tři ženy, jejich propletené osudy a dokonale vykreslená psychika. Co s člověkem udělá vina? Touha po pomstě? Několik let skrývané tajemství? A co na to všechno řekne morálka?
Zkrátka tleskám a těším se na další knihu!
![ptacicek ptacicek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Díky tomu, že jsem se do knihy zkoušela začíst s tří letou dcerkou, jsem se ze začátku trošku ztrácela. To střídání postav mi kapku dávalo zabrat. Když jsem si ale udělala čas a zacetla jsem se, četla se kniha fajn. Závěr a epilog mě rozsekal. Nikdy nevíme, jaká bude cesta naše a našich blízkých. Je fajn si občas uvědomit, že ať se snažíme jak chceme, nejde mít pod palcem úplně všechno...
![Karoley Karoley](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/322400/m_karoley-650c7498d6837.jpg?v=1695315098)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tři ženy. Tři osudy. Tři Pandořiny skřínky.
Náramně jsem se bavila! Tahle kniha mi vážně padla do noty. A epilog je naprosto perfektní.
"Nikdo z nás netuší, jakými všemožnými směry se naše životy mohly ubírat a možná i ubírat měly. Nejspíš je to tak dobře. Některá tajemství by měla zůstat tajemstvím navěky."
![MasirkaUhlikova MasirkaUhlikova](https://www.databazeknih.cz/img/users/37_/378199/m_masirkauhlikova-nbZ.jpg?v=1640535668)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Skvělá oddechovka na cestu letadlem. Užila jsem si to - pokud přesně toto od knihy čekáte, nemůžete být zklamaní.
Austrálie nevěra vraždy láska pro ženy tajemství rodinné vztahy lhaní, lži společenské romány rodinná tajemstvíAutorovy další knížky
2014 | ![]() |
2017 | ![]() |
2015 | ![]() |
2017 | ![]() |
2016 | ![]() |
Myšlenkou knihy je, že každý máme své tajemství. Příběh chvilkama zdlouhavý, ale příjemný, konec knihu vyzvednul.
Autorka proťala příběhy tří žen, mám ráda, když se v knihách protínají životy postav. Doporučuji, ale jednu hvězdu musím ubrat, protože Sedmilhářky jsou lepší.