Manželské okovy
Klára Janečková
Po tragické otcově smrti a patnácti bezstarostných letech strávených v Londýně se Sofie vrací s matkou a sestrou do rodného Ruska, které vlastně vůbec nezná. Vystuduje univerzitu, ale marně se snaží v přelidněné Moskvě najít odpovídající práci. Nakonec jí jedna zahraniční agentura nabídne lákavé místo společnice v bohaté rodině právníka na Long Islandu v USA. Její zaměstnavatel Alexandr Fedin je sebevědomý charismatický muž, který Sofii velmi přitahuje. Když jí zanedlouho nabídne sňatek, nevěří svému štěstí. Netuší, že manžel spolupracuje s mafií a jakým způsobem získal svůj majetek. Stará se o jeho matku, dvě dcery z předchozího manželství a porodí mu vlastního syna. Do sousedství Fedinovy vily na pobřeží moře se nastěhuje nový správce Daniel Collin, bývalý policista a detektiv, který je pověřen odhalit nekalé praktiky Alexandra Fedina a jeho klientů a získat proti nim usvědčující důkazy. Krásná Sofie mu na první pohled učaruje a naváže s ní přátelství. Ani jí není Daniel lhostejný. Fedin však záhy zjistí, že ho někdo sleduje, a je rozhodnutý se nepřítele za každou cenu zbavit. Sofie postupem času poznává Alexovu pravou tvář a cítí se v manželství čím dál víc nešťastná. Když vzápětí omylem vyslechne jeden z jeho tajných rozhovorů, její láska se ocitá v troskách…... celý text
![MartinaF MartinaF](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/34964/martinaf-X8R.jpg?v=1540824179)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Zajímavý román, který se mi velice dobře četl. Trochu červená knihovna, trochu thriller. Některé postavy mi však lezly na nervy, některé jsem nesnášela a některé jsem nechápala.
![gargamelka gargamelka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
První kniha od autorky. Příběh do jisté míry inspirovaný životem, napínavý, nepředvídatelný, nevyzpitatelný, mafiánský
![Š.Ala Š.Ala](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha, která se skvěle četla. Úžasný výběr národností hlavních hrdinů. Konec napínavý a tajemný a vlastně smutný, protože podle všeho už Sofie nikdy nebude žít v klidu.
děkuji za pěkné počteníčko :-)
![Lavender756 Lavender756](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/227318/m_lavender756-QwY.jpg?v=1592552830)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
První kniha od autorky vybraná spíš na oddech,ale zase aby to nebyla klasická červená knihovna, což bylo splněno. Ke konci i celkem napínavé čtení.
![knihovniceS knihovniceS](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/30743/m_knihovnices.jpg?v=1719598320)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha se mi líbila. Zpočátku romantika, ale pak to byla síla! Napínavý děj až dokonce. Od Kláry Janečkové je to první kniha, kterou jsem četla a už se ohlížím po další. Píše dobře a čtivě. Dávám 5 hvězd.
![i.stefany i.stefany](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/185005/m_i-stefany-aF3.png?v=1540839192)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moc se mi tahle knížka líbila, přesně na takovou jsem měla chuť. Umím si představit, že se takové věci v mocných kruzích dějí. Příběh má dobré dialogy, příjemný čtivý styl a charaktery postav byly výborně popsány.
![Leniiis Leniiis](https://www.databazeknih.cz/img/users/66_/66835/m_66835-x8H.jpg?v=1487102187)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
První knížka od této autorky a za mě spokojenost. Knížka hezky plynula a neměla žádnej zádrhel.
![Michaela91 Michaela91](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/35684/zdazilek-eai.jpg?v=1551671980)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Ze začátku mě kniha moc nebavila a nedokázal jsem se pořádně začíst. Ale potom nějak nabrala spád četla jsem jedním dechem. Dlouho se mi nestalo abych vstala sama od sebe o hodinu dřív abych si četla, ale potřebovala jsem vědět jaký bude konec :) určitě zatím nejlepší co jsem od autorky četla
![LéňaM LéňaM](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Kniha se dobře četla, zajímavý příběh. Sice miluji historické romány,ale tohle jsem také slupla jedním dechem. Knihu doporučuji. je to taková oddechovka
![mariva mariva](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/22321/22321.jpg?v=1381127959)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Docela zajímavý příběh, o autorce jsem dost slyšela, tak jsem na její knihu byla zvědavá. I když se celkem dobře četla, nebylo to úplně podle mého vkusu. Trochu mi vadily velké časové skoky.
![Gity Gity](https://www.databazeknih.cz/img/users/51_/51497/m_gity-kub.jpg?v=1541244218)
Kniha se mi líbila, byla velmi čtivá, napínavá, měla spád. Líbila se mi určitě více než Osudová posedlost této autorky. Jedná se o novodobou, moderní "červenou knihovnu".
![Juditha Juditha](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19844/19844.jpg?v=1381127955)
Krásná knížka.Dá se přečíst jedním tahem, spolu s představitelkou prožíváte její životní příběh.Opět si ji zase někdy přečtu.
2018 | ![]() |
2008 | ![]() |
2005 | ![]() |
2014 | ![]() |
2006 | ![]() |
Knížku jsem přečetla jedním dechem. Příběh se hezky odvíjel, nakonec mi bylo líto, že kniha skončila. Brala bych další pokračování. Postavy byly pěkně vykreslené a celý příběh byl velmi napínavý. Doporučuji všem co mají rádi romantiku a dobrodružství s kousky dramatu. Také musím pochválit za krásný obal, který mě hnedka velmi nadchnul. Už jen kvůli němu si plánuji koupit i Pád do tmy. Také velmi oceňuji popis nekalých praktik hlavní postavy, krásně vyvážily romantiku v celé knížce. Za mě 5*! :)