Marley a já
John Grogan
Co to je za rodinu bez věrného, dobře vychovaného klidného psa? Labrador Marley má však k takovému psímu hrdinovi daleko. Když si ho John s Jenny přivedou domů, nestačí se divit. Marley kosí ocasem sklenice a zarámované fotografie, ohryzává nábytek, vyhrabává květiny na zahradě,...
Literatura světová Romány Příroda, zvířata
Vydáno: 2012 , Ikar (ČR)Originální název:
Marley & Me, 2005
Super knížka, je to něco zase jiného, co jsem ještě nečetla. I když psa nemám, přála bych si ho v dospělém věku a tahle knížka byla opravdu úžasná. Posledních pár kapitol jsem probrečela. Jen doporučuji.
Možná proto, že jsem "kočičí" a ne "psí" mě tato kniha jen utvrdila v tom, že žádného uslintaného závisláka nechci, natož ještě neurotického. Jinak to byla příjemná oddychovka. Láska je vždycky dojemná a její ztráta vždycky bolí. V tom knížka nic převratného nepřinesla.
Po dlouhé době se mi stalo, že jsem u knížky brečela - smíchy. Měla jsem strach, že pokud někdo vejde do místnosti a uvidí mě, tak mě bude považovat za blázna. Doporučuji všem, kteří se chtějí zasmát. Po přečtení knížky jsem měla chuť si pořídit taky takového Marleyho =).
Krásná kniha. Pro milovníky psů jako stvořená. :) Knihu doporučuji asi více jako film. Na konci si pobrečítě, ale v obou případech.
Vtipná, krásná knížka. I když psa nemáme, strašně se mi to líbilo a posledních asi 50 stránek jsem probrečela... Ale holt takový je život- někdy veselý, někdy smutný. Film je taky super, i když knížka byla lepší.
Příjemné, milé, vtipné, dojemné, pravdivé, lidské....jednoduše ze života a jednoduše skvělé!
Super! Milé, zábavné, vtipné. Už dlouho se mi do rukou nedostala tak dobrá odpočinková kniha, která se čte sama. Závěr smutný, dokonce, a to se mi opravdu nestává, moje cynická duše plakala a já s ní. Ale tak to prostě chodí. Pět hvězdiček. Jednoduše skvělé!
Vážně dobré, lepší než film. Člověk by čekal něco vlezlého a patetického, ale právě naopak. Dokonce mě to i chvílemi dojalo.
Krásná kniha o vztahu lidí a psa. Vtipná, pravdivá, taková jaký je život. Každý kdo má a nebo někdy doma měl čtyřnohého chlupáče se na stránkách postupně najde. Také chci upozornit na film, který byl podle této knihy natočen a který je snad ještě lepší, než předloha samotná.
Úžasná kniha. Naprosto mě dostala. Poslední 3 kapitoly jsem brečela jak želva, asi i víc než u filmu. Kéž by bylo více takových knih :)
viděla jsem film a četla i knihu, obojí je pěkně zpracované, pokud máte rádi psy, nebo dokonce nějakého doma máte, je to knížka právě pro vás, určitě doporučuju, jsou tam jak smutné momenty v psím životě, tak momenty, kdy se musíte smát, v některých se i poznáte. :)
Tuto knihu jsem četla nedávno a je opravdu velmi vtipně napsaná. Smála jsem nahlas, že jsem myslela, že všechny probudím. Odpočinkové milé čtení
psi humor zfilmováno příběhy o psech podle skutečných událostí
2007 | Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě |
2007 | Únos / Odvaha uvěřit / Jacquot a anděl / Marley |
2009 | Zlobiví psi si užijí víc legrace |
Ze začátku jsem nepoznala souvislost mezi knížkou a trochu zapomenutým filmem. Knížka mě příjemně překvapila, občas jsem se u ní smála a na konci jsem brečela. Doporučuji...