Martínkova čítanka a dvě klubíčka pohádek
Eduard Petiška
Příběhy předškoláka Martínka a jeho kamarádky z malé obce jsou doplněny pohádkami o princeznách, chytrých mládencích i o zvířatech. Pro předškolní děti.
Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 1987 , Albatros (ČR)Originální název:
Martínkova čítanka a dvě klubíčka pohádek, 1971
Milovaná a hodně očtená knížka mých dětí, doporučuji všem! Laskavé příběhy o Martínkovi a naprosto neotřelé pohádky v obou klubíčkách. Tohle baví kluky i holky od tří do x let.
Přečetli jsme s mým synkem... Knihu miluji už od dětství jednak kvůli příběhům a jednak kvůli obrázkům paní Zmatlíkové. V jiném provedení, bych ji ani nechtěla...
Petiška a Zmatlíková (stejně jako třeba Petiška a Miller), ti patří k sobě, kdo by na ty překrásné knihy dětství zapomněl - a na to kouzelné napětí, ať už byl posluchačem, anebo tajně četl pod peřinou sám
a nejradši jsem měl Myšího krále a také pohádku O jablůňce
Krásná.. Ilustrace parádní, pohádky suprové.. Jako dítě patřila k mým hooodně oblíbeným..
Eduard Petiška je dodnes nepřekonaný klasik dětské literatury a tato knížka patří spolu s Alenčinou čítankou mezi jeho nejlepší. Měl úžasný dar vidět svět dětskýma očima a když tuto knihu čtete svým dětem, sami se vrátíte zpátky do dětství. Jedna z nejhřejivějších knih, kde všechno je tak, jak má být a vše je v pořádku. Pohlazení pro dětské i dospělé duše.
Moje Bible, kterou jsem jako malá překreslovala. Dodnes mám obrázky paní Zmatlíkové moc ráda . Babiččina pohádka byla moje nejoblíbenější. A pak O jabloňce.
První kniha , kterou můj syn dostal- a přečetli jsme ji - pak už s oběma kluky- snad tisíckrát. Nádherné pohádky, nádherné ilustrace, díky této a jí podobným knihám začali moji kluci číst daleko dříve, než překročili školní práh a oba mají ke knihám stejně vřelý vztah jako já.
Čtení se mi líbilo hodně, ale pamatuji si na jeden obrázek, který mne dost děsil. Proto jsem si knížku nikdy nepřečetla celou :)
Naprosto moje nejoblíbenější knížka z dětství. Už se moc těším, až ji jednou budu číst svým dětem.
Tuhle knížku si pamatuji.. a matně i ty příběhy. I když už těší další generaci, pořád ve mně jakési povědomí milých příběhů zůstává.
Četla jsem jako dítě a právě teď jí čtu dceři.....Alenčinu čítanku jsme už dočetli a navázali jsme Martínkem.......miluju ilustrace v této knížce, paní Zmatlíková je úžasná.
Jako dítě jsem knížku měla moc ráda, hlavně některé pohádky s krásnými ilustracemi. Byla hezky udělaná, protkaná pohádkami, které se mi taky moc líbily. Nevracím se k ní sice jako k jiným knihám, ale dodnes si ji docela dobře pamatuji.
Martínkovu i Alenčinu čítanku jsem si schovala z dětství, stejně jako Broučky. Těším se až si je dcera bude moci přečíst. Doporučuji. Krásná dětská literatura.
2005 | Staré řecké báje a pověsti |
1975 | Birlibán |
1996 | Alenčina čítanka |
1986 | Příběhy tisíce a jedné noci |
1987 | Anička a básnička |
Pro děti skvělá knížka. Já ji četl také a tehdá se mi moc líbila (i obrázky). Škoda jen, že jsme neměli Alenčinu čítanku.