Možná jednou
Colleen Hoover
Maybe Someday série
1. díl >
Sydney žila v dokonalém světě – dobrá škola, práce, skvělá kámoška i úžasný přítel. Jenže pak zjistí, že její přítel ji podvádí a nádherná bublina perfektní idylky praskne. Naštěstí je tu záhadný soused a jeho hudba, který dá Sydney novou naději. Ale psát písně, stejně jako žít vlastní život, není nikdy snadné…
Literatura světová Dívčí romány
Vydáno: 2017 , Yoli (ČR)Originální název:
Maybe Someday, 2014
Protože kromě knih je mou další vášní hudba, tak jsem velmi ocenila nápad propojit příběh se soundtrackem. Děj se mi moc líbil a třešinkou na dortu pro mě bylo krásné popsání života neslyšícího, který se i přes svůj handicap věnuje hudbě.
Opět pěkná knížka této autorky, kterou jsem přečetla jedním dechem. Moc se mi líbilo propojení s hudbou a krásné texty písniček.
Tuto knihu jsem četla na základě výzvy a zaujala mě hlavně z hlediska neslyšících. Viděla jsem film, kde neslyšícím dali na podlahu reproduktory, aby cítěním vibrací mohli tančit. Ti dva dotyky svého těla a pocitovým vnímáním si byli schopni předat více, než někteří lidé jsou schopni říci slovy. Krásné texta písní.
Tak,jo už jste někdy měli pocit že, se čas zastaví a vy vnímáte jen danou věc? Přesně tohle jsem zažívala já když, jsem tuhle knížku četla. Je prostě úžasná a bere mi dech. Hodně dlouho budu vzpomínat na tenhle příběh. A už se budu dívat jinýma očima na lidi s tím to postižením a chápat aspoň z části jak se cítí,.
Dobře napsaný zamilovaný příběh, ve kterém autorka skvělým způsobem přiblížila čtenářům prostřednictvím jednotlivých postav nutnost otevřené komunikace ve vztazích.
Možná jednou jsem si chtěla přečíst už kdysi, teď jsem po ní, konečně, sáhla díky Výzvě.
Začátek se mi líbil, téma bylo zajímavé, ale postupně jsem začala přeskakovat věty a na konci i celé odstavce, jak jsem se nemohla dočkat konce. Z postav mi nebyl nikdo sympatický, Sydney mi k srdci opravdu nepřirostla a Ridge se mi zprotivil po "krádeži" klíčků od auta...
3,5* Knížka krásná, povedená, romantická tak příjemně a moderně (myšleno za mě, že je tam 1 až 2 netradiční "pozice" některé z hlavních postav), ale už prostě bohužel nejsem cílovka, takže chvílemi to bylo pro mě až úsměvné, ale kdybych byla cílovka, tak jsem z knížky totálně nadšená. Knížka jsem četla do knižní výzvy a rozhodně nelituji, je zajímavá, čtivá, příjemná, dojemná a splňuje podle mě vše, co je v dnešní young adult literatuře potřeba. Doporučuji k přečtení.
Coleen je u mě sázka na jistotu. Každá její knížka mě bavila a nemohla jsem se od ní odtrhnout, od některých více (Námi to končí, Odvrácená tvář lásky) u jiných jsem si zvládla dělat i přestávky. Sem právě patří Možná jednou. Coleen píše skvěle! Jen mi tady chybělo TO něco navíc, co je v jiných jejich knížkách. Ale absolutně to nebyl promrhaný čas.
Románek obsahuje dost naivních pasáží a některé dialogy byly takové prosťounké, pubertální. Autorka ale jinak píše čtivě, dokázala zaujmout a vzbudit ve mě zvědavost, jak rozplete zápletku.
Po knihách s depresivními a těžkými tématy jsem si vybrala na základě doporučení tuto oddychovku. Hned od prvních stránek jsem se začetla a nechala se unášet dějem. Konec knihy byl už trochu zdlouhavý. Oceňuji možnost poslechnout si písně, o kterých se v knize psalo. Navodily příjemnou atmosféru při čtení. Doporučuji ke čtení pokud toužíte po nějaké oddychovce. (Výzva: objevuje se zde v hlavní roli také hudební nástroj - kytara)
Nádherná kniha! Přečteno téměř jedním dechem, ačkoliv to u mě nebývá zvykem. Ale potřebovala jsem vědět, co bude dál!
Postavy dokonale vykreslené, člověk se do nich hned zamiluje a má pocit, že příběh prožívá s nimi :-)
City a emoce byly tak dokonale popsány, že jsem chvílemi myslela, že jsou to mé vlastní pocity.
A že jsou hrdinové na svůj věk až moc vyspělí? Nemyslím si, že by to bylo na skodu. Vždyť je to román, proč ne? Navíc mám pocit, že tím autorka chtěla pár lidí posunout dál a pokud se alespoň jeden člověk začne chovat o maličko rozumněji a začne o věcech více přemýšlet, o čemž jsem přesvědčená, že se takový lidí najde více, pak to mělo smysl!
Pro mě je to druhá kniha od Colleen a jsem si jistá, že nebyla poslední!! :-)
Díky za ni! :-)
Knihy od této autory jsou všechny na jednu notu, což člověka při několikáté dost omrzí. Tahle byla dost ufňukaná, sentimentální, zbytečně vleklé.
láska pro ženy hudba kytara střední školy sluchové postižení sousedské vztahy pro dospívající mládež (young adult) sousedé písňové texty
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Knížka se dala číst, je však opravdu vhodná pro dospívající mládež nebo pro příznivkyně Harlekýnek. Hlavní hrdinka roní neustále potoky slz, Ridge je i při svém handicapu až neskutečně dokonalý... A já jsem už na takové citové výlevy přiliš stará.