Mechanický anděl
Cassandra Clare (p)
Pekelné stroje série
1. díl >
Šestnáctiletá Tessa Grayová se vydává na dlouhou zaoceánskou plavbu, aby ve viktoriánské Anglii našla bratra. V Londýně plném upírů, čarodějů a jiných nadpřirozených bytostí, ji čeká doslova hrůza. Útočiště najde u lovců stínů, kteří jí přislíbí pomoc, pokud jim na oplátku poskytne své tajemné schopnosti. Tessu okouzlí zejména dva nejlepší přátelé: Jem, za jehož pěknou tváří se skrývá temné tajemství, a modrooký Will, který od sebe všechny odhání štiplavými komentáři a nevyzpytatelnými náladami. Tessa pochopí, že si bude muset vybrat, zda zachrání bratra, nebo pomůže novým přátelům zachránit svět, a že láska je to nejnebezpečnější kouzlo ze všech.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2021 , #booklabOriginální název:
Clockwork Angel, 2010
Kniha byla skvělá, přinejmenším stejně dobrá jako Nástroje smrti, ale celou dobu mi postava Tessy byla povědomá a pak jsem ji objevila. Tessa vystupuje v 6. dílu Nástrojů smrti. A dost se tím i rozřešuje její příběh. Navíc se odkrývají i věci, které nebyly jasné po přečtení 6. dílu. Koukněte! Jinak za mě spokojenost :-)
(Miluju viktoriánskou Anglii! :3)
Řeknu to asi takhle - Nástroje smrti naprosto zbožňuju, proto jsem nevěřila některým tvrzením, že jsou Pekelné stroje ještě lepší. Po přečtení musím souhlasit. Za mě je Mechanický anděl naprostá bomba!
Když jsem si knihu koupila, neočekávala jsem, že by mohla být zdaleka tak dobrá jako Nástroje smrti. Nakonec mě ale příjemně překvapila, postavy jsem si už stihla zamilovat a i když pro mě příběh Jace a Clary pořád bude na prvním místě, myslím, že tuhle sérii si oblíbím zrovna tak. Ovšem jsou i věci, co se mi nezamlouvají a to začínající milostný trojúhelník, a předpokládám, že opět jako v předešlé sérii, se dají hlavní hrdinové dohromady až tak v poslední knize. Ale i napříč tomu se nemohu dočkat dalšího dílu a dám 5 hvězdiček.
Bohužel si už nepamatuji, co v Nástrojích smrti odkazovalo na tuto sérii, takže kdyby mi to byl někdo ochotný napsat do zprávy, byla bych strašně vděčná! :)
Můj celkový dojem je jen jedna věta: „Ó můj Bože!“
Z knížky jsem opravdu nadšená a už se velmi těším na pokračování.
Na rozdíl od Nástrojí smrti, mě Mechanický Anděl vtáhl do děje už na začátku a mnohem více jsem se do čtení ponořila. Já ji určitě doporučuji přečíst, i když jste třeba Nástroje smrti nečetli. :-)
Moc pěkné :-) a hlavně jen trilogie! Takže děj tentokrát není až tak překombinovaný jako u všech Měst. Dost se mi líbilo i propojení jednotlivých sérií až jsem skoro měla chuť, přečíst si Města ještě jednou ;-)
Je to čtivé, napínavé, se zdravou dávkou záhadna. Co se mi líbilo? Že i když to Městům předchází, stále je co ve světě Lovců a magických bytostí objevovat.
A docela mi i sedly postavy ;-) Nebyl tam nikdo, kdo by mě celou dobu jen iritoval (tedy pokud to nebylo autorčiným záměrem, tj. pak něco jiného ;-).
Musím se přiklonit k většině komentářů. Nástroje smrti jsou má oblíbená série (už jsem je přečetla celé v angličtině a následně i v češtině:), takže jsem byla mile překvapená touto sérií, jak moc se mi také líbila. Will, řekněme si to upřímně, je opravdu historická napodobenina Jace, a Jem...trochu tajemná postava. Doufám, že další díly o něm prozradí trochu víc. Tahle spisovatelka je prostě fajn a její knížky mě baví.
Tahle série se mi líbila mnohem víc než TMI. Do Nástrojů smrti jsem se musela hodně nutit, abych je vůbec četla dál (ještě jsem je nedočetla :D). Ale TID je něco úplně jiného :D mám ráda postavu Tessy (a to se mi nestává, že bych si i oblíbila hlavní hrdinku) a Willa (i když je to asi napodobenina Jace, ale protože mám radši tohle, tak mi to ani nepřijde :D přeci jenom pak se všechno vysvětlí :D ). Jam už mě tolik neokouzlil ... líbilo se mi, jak jsou obě knižní série navzájem propojené, to mi připadá jako výborný nápad :) Navíc Londýn z 19.stol ...
Prostě říkám samou chválu, ale mně se to vážně hodně líbilo a určitě doporučuji (pokud Vám nevadí takové ty románky :D )
(SPOILER asi i na další 2 díly :D - autorka a její milostné trojúhelníky a mnohoúhelníky :D to byla moje smrt :D proč mi tohle dělá?? :D )
Jsem milovnice série Nástroje smrti, takže jsem se na tuhle verzi hodně těšila.
Příběh byl zajímavý a promyšlený. Pro mě byla ale bohužel zklamáním postava Willa, protože ať chcete nebo ne, má to být druhá verze Jace. A to mi upřímně vadilo celou dobu, co jsem knížku četla. Zkazilo mi to celý dojem z knihy. Mnohem víc mě zaujala postava Jema, které se autorka naopak mohla věnovat víc.
Jinak ale velkým plus je, že autorka přesunula příběh do jiného století a do Londýna.
Série Nástroje smrti patří k mým nejoblíbenějším a nečekala jsem že tato série se mi bude líbit ještě víc, ale je to tak. Tato autorka je skvělá a její knížky jsou úžasné. Je hezké setkat se s některými postavami z NS, jako je Magnus (můj velký oblíbenec) a dalšími, a samozřejmě hlavní hrdinovy Tessu, Willa a především Jema, kteří se v NS také objevili, jsem si zamilovala a nemůžu se dočkat jak bude jejich příběh pokračovat :) Je skvělé vidět jak jejich životy vypadali před tím, než v NS kde jsou jen okrajově :)
Kniha se mi moc líbila, snad i více než jsem čekala. Bylo zajímavé setkat se s postavami známými z předchozích knih v minulosti. Tessa je mi sympatická, a občas mě rozesmívá to její románové přemýšlení. I všechny ostatní postavy jsem si oblíbila. U toho upíra de Quinceyho, trochu mě to odkázalo na Drákulu - jmenovala se tam tak jedna postava-, docela by mě zajímalo, jestli ho tak pojmenovala naschvál nebo je to jenom náhoda. Děj byl originální a napínavý, konec se mi taky líbil. Jsem moc zvědavá na další díl.
Líbí se mi, že tato knížka i další dvě souvisejí se sérií knížek Nástroje smrti. Děj byl -prodle mě- poutavý a těším se na pokračování. KNÍŽKU DOPORUČUJI:)
Zatím všechny knihy od této spisovatelky co jsem četla byly naprosto dokonalé,nemám co vytknout:-)
Ja asi ako jedna z mala som citala seriu TID ako prvu a az potom TMI .
Seria TID ma nadchla bola uzasna - namet, umiestnenie(Londin) ,atmosfera doby ....
ked som ju docitala pomyslela som si co dalej? a tak som ostala pri autorke a nasla dalsie knihy od nej.
Tesila som sa ze seria TMI bude tiez vsadena do sveta tienolovcov ale seria ma mierne sklamala ani neviem preco , po tichto seriach(mesto nebez.ohna som este necitala) som citala rozne knihy aj od inych autorov ale nenasla som taku ktora by prekonala seriu TID.
TID je premna Best.
Ode dneška patří "Mechanický anděl" mezi mé nejoblíbenější knihy. Není ani jedna jediná věc, kterou bych mohla vytknout. Zajímavé postavy, akční děj a to vše v prostředí pochmurného Londýna ...
Tuhle knížku jsem začala číst , protože čekám na poslední díl Nástrojů smrti, ale první díl mě vyloženě nebavil :-( dočetla jsem ho jen díky tomu, že jsem chtěla vědět jaký byl vlastně vztah mezi Willem a Magnusem Banem o kterém se v nástrojích zmiňovala Camille :D jinak to není knížka, kterou bych musela číst ještě jednou. Druhý díl mi příjde už zajímavější a čtivější.
Až na pár předvídatelných míst a nevyřešeného vztahu mezi Tess, Willem a Jamesem... zase úžasná kniha od úžasné spisovatelky. :D
Je to super knížka, mám tu sice jisté neshody, jako třeba, společenství=institut, nebo temní lovci=lovci stínů, ale jinak opravdu dobré...
:D
Knihu jsem odložila jako nedočtenou.... nevím, ale nebavilo mne to.... 3 hvězdičky dávám za zajímavý námět, protože si myslím, že plno lidí osloví... Ale asi jsem toho už přečetla moc, protože jsem četla mnohem lepší knihy než byla tato..
upíři vlkodlaci démoni steampunk lovci stínů pro dospívající mládež (young adult) nefilim
2013 | Město z kostí |
2015 | Město nebeského ohně |
2015 | Mechanický anděl |
2014 | Město padlých andělů |
2013 | Město z popela |
Krásný vztah Willa, Jema a Tessy. Jen Nathaniela a Jessamine by měl někdo rozšlápnout jako brouka. A Magnus Bane je vždy dokonalý.