Mechanický anděl
Cassandra Clare (p)
Pekelné stroje série
1. díl >
Šestnáctiletá Tessa Grayová se vydává na dlouhou zaoceánskou plavbu, aby ve viktoriánské Anglii našla bratra. V Londýně plném upírů, čarodějů a jiných nadpřirozených bytostí, ji čeká doslova hrůza. Útočiště najde u lovců stínů, kteří jí přislíbí pomoc, pokud jim na oplátku poskytne své tajemné schopnosti. Tessu okouzlí zejména dva nejlepší přátelé: Jem, za jehož pěknou tváří se skrývá temné tajemství, a modrooký Will, který od sebe všechny odhání štiplavými komentáři a nevyzpytatelnými náladami. Tessa pochopí, že si bude muset vybrat, zda zachrání bratra, nebo pomůže novým přátelům zachránit svět, a že láska je to nejnebezpečnější kouzlo ze všech.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2021 , #booklabOriginální název:
Clockwork Angel, 2010
Před časem jsem četla Město z kostí, které se mi moc nelíbilo. Kvůli téhle knize jí dám možná ještě šanci. Je skvělá, i když temnější. Ale v daném období mi sedla. :)
PS. Miluju Willa i Jema.
Četla jsem to po nástrojích smrti, které mě bavily, jelikož to pro mě bylo něco nového, ale tohle už bylo prostě jen kopírování vlastního díla akorát v jiném čase. Will se tu chová jako Jace. Chápu, mají to v rodině, ale.. jak pak vysvětlíte Emmu (temné lsti), která se chová podobně? Neříkám, že na světě neexistuje hned několik lidí se stejnými povahovými vlastnostmi, ale v knize mě to rušilo až otravovalo. Jediným světlem je Sophie s Gideonem a možná se najde místo i pro Gabriela. :)
Nástroje smrti mě kdysi vůbec nebavily, nezaujaly, a tak jsem se do Mechanického anděla, který na mě pořád odněkud vypadával, pouštěla s lehkým despektem, nebo spíš s nulovým očekáváním. A dobře že tak! Jsem nadšená, když mě kniha mile překvapí a to se stalo.
Příběh byl velmi čtivý, napínavý /i když chvílemi trochu předvídatelný/, velmi dobře vystavěný a měl bezvadnou atmosféru!
Viktoriánský Londýn mě okouzlil, moc se mi líbilo, že autorka v příběhu použila reálná místa i to, že v knize zmiňuje velká soudobá díla, na která se sama už nějakou dobu chystám, takže mě pěkně namotivovala.
Postavy mi přišly trochu šablonovité, jejich jednání nebylo nijak moc překvapivé, ale zase má každá svůj příběh, díky němuž je právě taková, jaká je, což autorka v průběhu příběhu odhaluje.
Samozřejmě - je to YA, takže je potřeba to tak brát. Proto třeba tu šablonovitost postav nebo místy předvídatelnost děje beru jako něco, co mám tak nějak spojené s tímto žánrem, proto mi to až tak nevadí.
Nebylo to špatně čtení dost mě to bavilo ale něco tomu občas chybělo možná ty zdlouhavé nutné úryvky co se tam nachází. Doufám že další díl bude lepší ????
Kniha nebyla vyloženě špatná, ale některé části byly zdlouhavé a nudné. Příběh byl poutavý a záporáka jsem nečekala, ale neřekla bych, že byl nepředvídatelný. Je to možná tím, že postavy se trochu podobají postavám z Nástrojů smrti.
Mě se kniha opravdu velmi líbila. Je originální, napínavá, akční, správně temná, místy až děsivá. Její prostředí i doba ve které se odehrává, má toho spoustu co nabídnout. Všechny hlavní protagonisty jsem si oblíbila. Náznak romantiky celý příběh hezky doplňoval. Pro mě jedna z nejkrásnějších knih, kterou jsem tento rok přečetla, a moc jí doporučuji ❤
Bavilo ma toto čtení.Bolo zaujímavé zistiť že pred Nástrojmi smrti boli pekelné stroje.
Len postavy sa dle môjho gusta vyvíjajú trocha vláčne ale inak ma tento svet,temné zákutia Londýna bavili.Upíri,Lovci stínů a samozerejme čarodejník Magnus Bane...
Teším sa na pokračovanie.
Pro mě průměrná kniha, očekávala jsem víc. Občas jsem měla chuť některé věci přeskočit. Neurazí, nenadchne, četla jsem lepší.
Kdybych nejdřív četla tuhle sérii a až pak Město z kostí, nejspíš bych si to víc užila. Takhle nevím. Opět se tu rýsuje milostný trojúhelník, což moc ráda nemám. Ale jsem zvědavá, co je Tessa zač a jaké tajemství skrývá Will.
Musím říct že mě to moc překvapilo. Ze začátku jsem sice měla trochu problém se začíst a zvyknout si na to že si postavy vykají. Zvraty v knížce mě překvapily a pouštím se do dalších dílů:)
Knihu jsem zhltla v rekordním čase.Moc jsem si ji užila a hned jsem chtěla číst další díl.Cassandra Clare je skvělá spisovatelka a všem doporučuji.
Ráda jsem se "vrátila" do světa lovců stínů, i když teď se nacházíme v Londýně v roce 1878. Ti, kdo četli Nástroje smrti tak v příběhu nachází nám už známé postavy, jako třeba Magnuse Banea nebo upírku Camille. Některé postavy si jsou svým chováním nebo nějakou drobností podobné s některými ze série Nástroje smrti, což vůbec není na škodu. Dokonce bych řekla, že u některých jsou poznat rodové rysy.
V knížce se mi líbí Tessa, která je sympatická a jsem ráda, že právě ona je hlavní hrdinkou... Mimo ni se mi hodně líbil Jem (James), jeho charakter, chování, celá postava byla krásně vykreslena až jsem doufala, že by Tessa nakonec mohla být právě s ním. Oba by si to zasloužili.
U Willa mě ani nepřekvapuje jeho arogance, samolibost a uzavřenost ve kterých vidím jistou podobnost s jinou postavou od Cassandry. Ostatní postavy i jejich charaktery byly dobře zvoleny a utvářely celý děj. Z hlediska postav mi nic vážného nechybělo ani nepřebývalo.
Mechanický anděl se četl dobře ale za mě stále vede série Nástrojů smrti, které se mi četly poněkud lépe.
Určitě si přečtu i další díly, jsem zvědavá jak to celé bude pokračovat :-)
4,5*
Ze začátku mě to moc nebavilo, ale pak jsem se začetla. Některé zvraty jsem odhalila, jiné mě překvapily, ve výsledku to bylo dost dobré čtení.
Ze začátku jsem měla problém se do této knihy začíst.V některých částech jsem si to musela přečíst ještě jednou,abych to pochopila.Ke konci mě to už více bavilo a jsem i zvědavá,jak se to vyvine v druhým díle.
upíři vlkodlaci démoni steampunk lovci stínů pro dospívající mládež (young adult) nefilim
2013 | Město z kostí |
2015 | Město nebeského ohně |
2015 | Mechanický anděl |
2014 | Město padlých andělů |
2013 | Město z popela |
Prijemne oddechove cteni spise pro divky a damy, ktere maji chut na trochu romantiky v historickem prostredi a zaroven upirim prostredi. Nejedna se tak o rozsahlou a detailni triologii, aby na ni clovek do konce zivota nezapomnel ale diky sve ctivosti je to prijemne cteni treba mezi jinymi dvemi narocnejsimi knizkami:)
Vsichni hrdinove maji sve misto, behem jednotlivych dilu do sebe zapadavaji jednotlive kousky skladacky a vse ma logiku. Takze jeste jednou, prijemne cteni, sexy postavy, doporucuji jako kratkou oddechovku pro damy:)