Krajina plná stínů
Meg Cabot
Svět šestnáctileté středoškolačky Susannah se hemží duchy, zbloudilými dušemi, které potřebují pomoc, aby se dostaly do "země stínů". Pomoci jim mohou "mediátoři", lidé se schopností zesnulé vidět a hovořit s nimi. Suze je jinak normální 16letá středoškolačka, která se musí vyrovnávat s matčiným sňatkem, přírůstkem tří nevlastních bratrů, stěhováním z New Yorku do Kalifornie a změnou školy...... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2004 , Knižní klubOriginální název:
The Mediator - Shadowland, 2000
![Eneo Eneo](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/17174/17174-qn5.jpg?v=1476516014)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Když se podívám na ostatní série od této autorky, jsem ráda, že jsem o nich při čtení této nevěděla. Říká se nesuď knihu podle obalu - ale právě ty mě odrazují. Oproti tomu tahle se opravdu líbila. Četla jsem ji na doporučení a zabrala mi pár příjemných večerů a jízd autobusem.
![Sussanah Sussanah](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/17655/17655.jpg?v=1381127918)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Celá série Mediátor je to nejlepší, co jsem kdy četla! Taky jsem si podle knih vytvořila svou přezdívku =)
![Lenisk@ Lenisk@](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13533/lenisk-qb8.jpg?v=1596630014)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kupodivu se mi tahle knížka hodně líbila... tedy celá série :) Na to, že s dívčích románů už jsem vyrostla, mě prostě dostala :D originální příběh (neodpustím si poznámku, že některé díly byly prostě dlouhé a i nudné) a hlavně, holky, ten Jesse! :D
Edit: Upravuji tento svůj puberťácký výkřik (za který se právě docela stydím) a navrhuji objektivnější hodnocení. Náhodou jsem se k celé sérii po letech znovu dostala a přečetla jsem ji lehce za pár dní. Knihy se čtou samy, jedná se opravdu jen o oddechové čtení (snad i ztrátu času?).
![Klarv Klarv](https://www.databazeknih.cz/img/users/58_/5800/klarv-uEL.png?v=1546441333)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak to jsem nečekala :) ani jsem to nechtěla vůbec začínat číst a tedˇ se od toho nemůžu odtrhnout :) :D Během dvou dnů už čtu třetí knížku a jsem někde za půlkou :D
![Honey0105 Honey0105](https://www.databazeknih.cz/img/users/67_/6715/6715-eJZ.jpg?v=1411806083)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
První díl a já ho četla skoro jako poslední. Nebo nebudu kecat, četla jsem ho jako třetí v pořadí. Nejdřív jsem totiž přelouskala šestý a potom pátý díl (aby to dávalo smysl, že).
Abych pravdu přiznala, tak jsem se ze začátku nemohla moc začíst. Nakonec to ale moc dlouho netrvalo a hltala jsem text. Je sice pravda, že to je smyšlenina pro teenagery, ale třeba moje maminka tyto knížky také četla a říkala, že se jí líbily. Mě moc. A jsem si jistá, že se v budoucnu k této sérii vrátím, protože se mi opravdu líbila. Už první díl je dost zajímavý. Vlastně tam všechno pořádně začíná a je to docela i napínavé.
![Okřídlená li Okřídlená li](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/2807/2807.jpg?v=1381127923)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
"Gangsterka" Susannah se z mlhy obestřeného NY stěhuje do Californie a už předem se děsí zdejších povinností... :)
![Jill Jill](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/2798/2798.jpg?v=1381127923)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Zvláštní, že zrovna tohle má plných 100% ale nemůžu s tím nesouhlasit, protože přesto, že nečtu dívčí romány ani nic podobného a nikdy mi to nic neříkalo, tohle je moje top 1!
2004 | ![]() |
2012 | ![]() |
2001 | ![]() |
2004 | ![]() |
2011 | ![]() |
Mediátor je moje nejoblíbenější série od Meg Cabot. Susannah je naprosto skvělá hlavní hrdinka. Jinak jako vždy oceňuji originalitu, čtivost a stravitelnost knížky. K tomu všemu má Mediátor ještě něco navíc.