Měl jsem psa a kočku
Karel Čapek
Humorné vyprávění Karla Čapka o životě s čtvernohými přáteli. Potěší čtenáře a milovníky zvířat bez rozdílu věku. Klasika ze Zlatého fondu SME. Digitalizovaná druhá kniha publikace: Karel Čapek. Spisy XII. Zahradníkův rok. Měl jsem psa a kočku. Kalendář. Československý spisovatel. Praha 1983. 392 s. Jarmila Víšková připravila k vydání, napsala vydavatelské poznámky a zpracovala vysvětlivky.... celý text
I když je kniha velice dobře napsaná a bude se líbit téměř každému, skutečně ji můžou docenit pouze majitelé čtyřnohých chlupáčů, kteří vědí "o co jde" a během čtení si zasvěceně řeknou, přesně takhle jsou "vychytralí" všichni naši miláčci.
Moc hezká kniha pro milovníky psů, o kočkách se toho v ní člověk moc nedočte .... zavádějící název. I jako milovnice koček jsem si knížku přečetla velmi ráda a líbila se mi, ale jedna věc mi na ni velmi vadí a to, že se v ní Čapek zmiňuje, že nechal topit štěňata :-( a to mi opravdu vadí.
Četla jsem, když jsem byla ještě hodně malá, ale vím, že semi to moc líbilo. Myslím, že si to v brzké době zopakuji.
kočky psi příběhy o psech kočičí příběhy láska ke zvířatům
Část díla
1948 | Bílá nemoc |
2004 | R.U.R. |
2017 | Válka s Mloky |
2009 | Dášeňka čili Život štěněte |
2004 | Matka |
Vynikající , pohodové čtení. K.Čapek mistrně vládne slovem. Již při prvních řádcích jsem se usmívala jako blázen. Pro všechny pejskaře, kteří si chtějí spravit náladu a smát se. Přitom se tam něco k zamyšlení najde také. Výborné.