Měl jsem psa a kočku
Karel Čapek
Půvabné a úsměvné vyprávění o tom, jak se Karel Čapek rozhodl chovat fenku foxteriéra a co s ní všechno zažil. Humorné líčení výchovy malého nezbedného štěněte v rozumnou psí mámu, schopnou starat se o vlastní potomstvo, je v české literatuře notoricky známé u všech čtenářských kategorií. Čapek se v knížce mimo jiné zamýšlí nad přátelstvím člověka a psa a nad jeho proměnami v podmínkách městské civilizace. Z úvah vyplývá jeho láska ke zvířatům i přesvědčení o jejich nezastupitelné úloze v životě člověka přes všechno nepohodlí a nepříjemnosti, které bez zlé vůle dovedou napáchat.... celý text
![Phoenix16.cz Phoenix16.cz](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/27186/27186.jpg?v=1381127969)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
I když je kniha velice dobře napsaná a bude se líbit téměř každému, skutečně ji můžou docenit pouze majitelé čtyřnohých chlupáčů, kteří vědí "o co jde" a během čtení si zasvěceně řeknou, přesně takhle jsou "vychytralí" všichni naši miláčci.
![May May](https://www.databazeknih.cz/img/users/60_/6013/may-vWH.jpg?v=1540820821)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Moc hezká kniha pro milovníky psů, o kočkách se toho v ní člověk moc nedočte .... zavádějící název. I jako milovnice koček jsem si knížku přečetla velmi ráda a líbila se mi, ale jedna věc mi na ni velmi vadí a to, že se v ní Čapek zmiňuje, že nechal topit štěňata :-( a to mi opravdu vadí.
![Domenica Domenica](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Četla jsem, když jsem byla ještě hodně malá, ale vím, že semi to moc líbilo. Myslím, že si to v brzké době zopakuji.
1948 | ![]() |
2004 | ![]() |
2017 | ![]() |
2009 | ![]() |
2004 | ![]() |
Vynikající , pohodové čtení. K.Čapek mistrně vládne slovem. Již při prvních řádcích jsem se usmívala jako blázen. Pro všechny pejskaře, kteří si chtějí spravit náladu a smát se. Přitom se tam něco k zamyšlení najde také. Výborné.