Mezi nebem a peklem
Ivanka Devátá
Kniha oblíbené autorky je věnována ženám, jejich radostem a strastem, přednostem a vadám. Autorka provází ženu celým životem od chvíle nejkrásnější, kdy kráčí, většinou v bílém, k oltáři se svým vyvoleným, až po okamžik, kdy s ním nebo bez něj vstupuje do období důchodového.
Knihu jsem dostala jako vánoční dárek a potěšila. Moc. Připouštím, že je určena především ženám, co už mají nějaký ten pátek za sebou, proto se nad rozhořčením čtenářky stafbul jen usmívám... ale proti gustu, žádný dišputát... je to klasická oddechovka a ze života, psaná s nadhledem a oceňuji paní Ivanku, že si dokáže udělat legraci i ze sebe samotné ( stará sušenka...)
Hezké počtení ostatním!
Kniha děs běs. Její obsah člověku nic nedá a to tak, že ani ťuk. Prostě poselství nula. Navíc kniha není vtipná (což jsem od ní očekávala a chyba je tedy možná na mé straně) a není to ani kniha, u níž bych se po přečtení otočila zpět a řekla "Fajn, takhle kniha byla pohodová oddychovka.". Místo toho jsem se otočila zpět a měla chuť křiknout z okna: "Vraťte mi těch pár hodin života, co jsem tomu věnovala!!!!!"
Nenáročná knížka, která je misty zábavná, místy laskavá i milá a někdy... těžko popsatelná. Prostě svá. Nepatří k dílům, co obvykle čtu, ale když už mi ji doporučili... Nejsem zklamaná. Byla to příjemná změna. Sic asi nezařadím tyto knihy mezi pravidelné a zůstanou jen tim vítaným občasným kořením. Minimálně pro autorčin jazyk, jímž knihu píše.
Skvělá oddechová kniha , pravdivý pohled na život ,báječným humorným přístupem paní Deváté. Moc mě bavila. Ilustrace od paní Hüttnerová se mi též na obálce líbí.
Knížka mě bavila. Většina kapitolek byla nejen zábavná, ale i pravdivá. Líbí se mi autorčin optimistický a činorodý pohled na svět.a na život.
Přečetla jsem sice do konce,ale... neurazila,ani nenadchla. Byla divná i tím, že u všech knížek p. Deváté jsem vždycky slyšela její hlas... A u této ne.
2013 | Jak jsem se zbláznila |
2004 | Lázeňská kúra |
2019 | Džungle v kuchyni |
2004 | Rodinný podnik |
2000 | Soužití k zabití |
Soubor fejetonů, který neurazí ani nenadchne. Kdysi jsem přečetla prvotinu Ivanky Deváté, Rodinný podnik. Z té jsem byla nadšená. Moc mě pobavila. Tohle byl bohužel jen slabší odvar.