Našeptávač

Našeptávač
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435837/bmid_naseptavac-Q6z-435837.jpg 4 774 774

Mila Vasquez série

1. díl >

V lese se najde pohřbených šest useknutých rukou. Jsou uspořádány do podivného kruhu a zdá se, že patří pohřešovaným dívkám ve věku od 8 do 13 lety. Zbytky těl se však objevit nepodaří. Případ dostane na starost kriminolog Goran Gavila. Nerudný, vzpurný muž musí spolupracovat s mladou policistkou Milou Vasquezovou, která má pověst odbornice na případy pohřešovaných dětí. Je totiž poznamenaná svou vlastní tragickou minulostí, která v ní zanechala nezhojené rány a připravila ji o schopnost něco cítit. Jde o výbušný, ale podivným způsobem fungující vztah. A když v lese odhalí další tajemství, mají své životy navzájem v rukou víc než dříve. Úchvatný literární thriller, který smetl Itálii. Našeptávač rozpoutal podobnou bouři jako romány Stiega Larssona. Tento román je výjimečný - provokuje, je inteligentní a nepoddajný.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Vendeta

Il suggeritore, 2009

Miluna40
18.08.2020 1 z 5

Vubec jsem se nezacetla. Nebavila,nezaujala

Allla9
18.08.2020 5 z 5

Knížka ve mě bude ještě dlouho doznívat. Našeptávač stojí za přečtení.

"Zlo za sebou zanechává stopy. Ale dobro může jenom někdo dosvědčit."

bilamysicka
09.08.2020 1 z 5

Možná to bude jinou kulturou a italským pojetím kriminálek, ale pro mě je to moc. Ne moc drsné, ale překombinované, opakující se, zbytečné zvraty, které už ani neprovokují překvapení, ne proto, že by nebyly překvapující, ale protože je to jako být několik hodin na kolotoči. Prostě po sté zatáčce už nekřičíš nadšením ani strachem. Nebavilo.

bigben
03.08.2020 4 z 5

Dost komplikované a plné zvratů. Když už se kriminalisté blíží k rozuzlení, děje se úplně něco jiného než očekáváte.

Fidoo
24.07.2020 4 z 5

"Násilná smrt působí zvláštním kouzlem. Všechny nás přitahuje. Smrt je velmi svůdná žena..."
Čtivé a napínavé, ale někdy méně znamená více.

MarkétaI.
24.07.2020 5 z 5

Pohřešuje se pět dívek, ale v lese se najde šest useknutých rukou..
Kniha se čte dobře. Příběh je zajímavý a hlavně napínavý. Pořád se něco dělo, takže jsem se ani na chvilku nenudila.
A teda takový konec jsem opravdu nečekala.

Googies
23.07.2020 5 z 5

Tak to jsem opravdu nečekala!!!

TerezaaBaarova
14.07.2020 5 z 5

Úžasná kniha, propracovaná do detailních detailů. Zápletka je hodně zajímavá. Dozvíme se mnoho informací o vyšetřujících forenzních metodách a o pschychologii sériových vrahů.
Graduje a graduje a vygraduje do zvláštního závěru. Podle mě potřebuje ještě vysvětlení, mně to nestačí...
Shrnuto a podtrženo, velice geniální thriller, a snad bude další kniha, kde autor objasní, jak to teda všecko bylo doopravdy.

ArwenAragorn
12.07.2020 4 z 5

"Bůh mlčí, ďábel našeptává..."
Mnohovrstevný thriller,děsivý, znepokojivý a napínavý od první stránky. Ale to rozuzlení? Jakoby mě kopl kůň. Tohle jsem prostě nepřijala. Přečetla jsem na jeden zátah a když jsem v noci ve 2 hodiny usínala, pořád jsem nad tím přemýšlela. Pro mě tam bylo k závěru hodně nelogičností, byl dost chaotický a zbývalo ještě něco vysvětlit.

lucie5197
07.07.2020 3 z 5

Méně je někdy více- asi takto bych to popsala ve zkratce. Jinak to bylo čtivé, napínavé a některé popisy i dost zajímavé, zaroven ale neskutečně překombinované a nelogické. Mám ráda u tohoto žánru takovou tu chvilku, kdy se to začně rozplétat a vy si řeknete ,,Ahaa!" a začne vám to vše zpětně dávat smysl..což se u této knihy ale nestane. V tomhle případě by vůbec neškodilo kdyby to bylo kratší a hlavně jednodušší, protože na závěr už jsem měla pocit, že i sám autor se v tom tak trochu ztrácel. I tak jsem ráda, že jsem k této knize konečně dostala a že nenastala chvilka, kdybych jí chtěla zavřít.

RADOST
29.06.2020 4 z 5

Mnohovrstvá detektivka, napínavá, děsivá, složitá i poučná. Exkurze do praktik i soukromí vyšetřovatelů, ale i do vzorců jednání sériových vrahů. Jakési jejich rozškatulkování a dlouhodobá neschopnost odhalit strůjce vyšetřovaných zločinů. Z mého pohledu tam toho všeho bylo moc. Cítila jsem se jak pod babiččinou duchnou, v níž se peří přelévá z jednoho rohu do druhého, stále někde přebývá a jinde chybí a nakonec neposkytne to, co od ní očekávám.

denisa7430
20.06.2020 5 z 5

Naprosto famózní!

Lucifer2010
14.06.2020 5 z 5

Super.......

jankaander
14.06.2020 5 z 5

Napínavé až do konce, super.......

kristie
11.06.2020 5 z 5

Jsem si musela nechat pár dní, abych tohle zpracovala. Od Našeptávače jsem očekávala další průměrný odpočinkový thriller, ale to co nám autor naservíroval? Prostě pecka. Rozhodně stojí za přečtení. A tohle je první thriller u kterého vím, že se k němu ještě někdy vrátím a jen doufám že se dočkáme dalšího pokračování.

Kizuizi
05.06.2020 5 z 5

Tak tohle byla paráda!
Našeptávač mě ani chvilku nenechal vydechnout, když už jsem myslela, že mám jasno, tak přišel šok.. :) a v tomto stavu mě udržoval až do konce!
S klidným svědomím doporučuji!

Dukatka
01.06.2020 5 z 5

Toto co bylo do pekel!
Pecka to byla!!

elca23294
31.05.2020 5 z 5

Našeptávač je první kniha, kterou jsem přečetla od tohoto autora a úplně jsem se do ní zamilovala. Ať už z důvodu, že je to neuvěřitelně propracované až do posledního detailu, tak i z důvodu psychiky. Tato kniha mě donutila přemýšlet nad různými situacemi a psychikou člověka. Plno názorů jsem sdílela s autorem ( v knize spíše s postavami ). Dozvíte se i dost věcí ohledně sériových vrahů ( proč vlastně zabíjejí, jaké druhy sériových vrahů jsou atd. ). Opravdu doporučuji. 5*

Katania
16.05.2020 4 z 5

Poměrně zamotané a překombinované, ale četlo se to pěkně. Některá rozuzlení mi vyrazila dech. Jsem zvědavá na další díl.

Trustty
18.04.2020 4 z 5

Pěkný thriller.
Napínavé a velmi čtivé, jen Mila mi teda trochu občas lezla na nervy :))
Doporučuji