Našeptávač

Našeptávač
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435837/bmid_naseptavac-Q6z-435837.jpg 4 774 774

Mila Vasquez série

1. díl >

V lese se najde pohřbených šest useknutých rukou. Jsou uspořádány do podivného kruhu a zdá se, že patří pohřešovaným dívkám ve věku od 8 do 13 lety. Zbytky těl se však objevit nepodaří. Případ dostane na starost kriminolog Goran Gavila. Nerudný, vzpurný muž musí spolupracovat s mladou policistkou Milou Vasquezovou, která má pověst odbornice na případy pohřešovaných dětí. Je totiž poznamenaná svou vlastní tragickou minulostí, která v ní zanechala nezhojené rány a připravila ji o schopnost něco cítit. Jde o výbušný, ale podivným způsobem fungující vztah. A když v lese odhalí další tajemství, mají své životy navzájem v rukou víc než dříve. Úchvatný literární thriller, který smetl Itálii. Našeptávač rozpoutal podobnou bouři jako romány Stiega Larssona. Tento román je výjimečný - provokuje, je inteligentní a nepoddajný.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Vendeta

Il suggeritore, 2009

Adýsek69
15.04.2021 5 z 5

Tak to byla jízda. Nechybělo tomu nic. Četlo se to samo a nešlo od toho odejít! Další díl si určitě pořídím.

ufounek17
11.04.2021 5 z 5

Ze začátku jsem se nemohla začíst. Par dní ležela a premyslela , že sáhnu po jiné. Ale nakonec jsem ji znovu otevřela a pak na dvakrát byla přečtená. Za mě super.

Kaduri
03.04.2021 5 z 5

Tak s toľkými psychopatmi v jednej knihe som sa ešte nestretla... Kniha ma zaujala hneď od začiatku. Príbeh je dobre vystavaný, nie sú v ňom hluché miesta. Tiež ma bavili neortodoxné vyšetrovacie metódy tímu.
Upozorňujem, že niektoré popisy miesta činu sú pomerne drsné a, na dôvažok, sa jedná o vraždy malých dievčatiek, čo pre citlivejšie povahy môže byť príliš.
Ku koncu knihy už bolo ťažké rozlíšiť, kto je "dobrý" a kto "zlý". Nemala som tušenie, kto je hlavný páchateľ a prečo. Napínavé až do poslednej stránky.
Kniha si vyslovene pýta druhý diel.

Ilu53
28.03.2021 1 z 5

Uf, byla to dřina se tímto veledílem prokousat! S každou další kapitolou jsem doufala, že se děj pořádně rozjede a zatím se víc a víc zadrhával! Fůra zbytečných stran, nelogické úsudky, snaha šokovat vyšla naprázdno, zvraty bez wow... Absolutně se nemohu ztotožnit z většinou zde uvedených názorů. Za mne několik zbytečně strávených večerů s touto knihou! Dotčeno, navždy odloženo!

Nikini11
23.03.2021

Úžasné, napínavé a překvapivé do poslední strany. Doporučuji všem.

konformita
17.03.2021 5 z 5

Po delší době něco výživného. Konečně. Knihu jsem nejdříve odložila s tím, že o vraždách dětí fakt číst nebudu. Ale nedalo mi to a znovu jsem ji otevřela. Nabrala neřízené rychlosti a skončila neskutečně překvapivě. Silně návykové .-)

WaN635
16.03.2021 5 z 5

Teď jsem dočetla a jedním slovem wau. Byla to pecka. Vynikající kniha, přečteno jedním dechem.
Líbilo se mi to od začátku do konce, kniha neměla jediné hluché místo.

birgitte
06.03.2021 5 z 5

Vynikající, skvělý a dokonale propracovaný román, doporučuji všem

shootingstar
16.02.2021 3 z 5

Tak nejdřív ta negativa: je to překombinované, hlavně aby za každou cenu byl zvrat, a pak ještě jeden zvrat, a další zvrat... Poslední dobou jako by všichni chtěli znova napsat Sedm. No nic, další věc- SPOILER- pokaždé, když se v jakékoliv knize hlavní vyšetřovatel/ka s kýmkoliv vyspí, následuje objev, že daný sexuální objekt je vlastně záporák. To už je klišé jak z Hříchů pro pátera Knoxe.
No a teď to pozitivní: Je to čtivé. A, slovy klasika, "o to nám jde v populární hudbě především."

Kačka655
11.02.2021 5 z 5

Jeden z nejlepších thrillerů co jsem za poslední dobu četla! Mila je skvělá a je to skvěle promyšlené.. Fakt super!

Matilda
10.02.2021 5 z 5

Geniální. Kdybych mohla, dám hvězdiček i šest. Jeden z nejlepších thrillerů, který jsem kdy četla.

PetraCy
02.02.2021 5 z 5

Paaaani...napsat takovou knihu s do poslední stránky udržet čtenáře v napětí, kdo je vlastně vrah, je opravdu náročné...skvělá kniha, doporučuji...

TerezaaBaarova
29.01.2021 5 z 5

Úžasná kniha, propracovaná do detailních detailů. Zápletka je hodně zajímavá. Dozvíme se mnoho informací o vyšetřujících forenzních metodách a o pschychologii sériových vrahů.
Graduje a graduje a vygraduje do zvláštního závěru. Podle mě potřebuje ještě vysvětlení, mně to nestačí...
Shrnuto a podtrženo, velice geniální thriller, a snad bude další kniha, kde autor objasní, jak to teda všecko bylo doopravdy.

P3_tis
18.01.2021 5 z 5

Tento triller mi přišel naprosto geniální. Jedno zlo odhalovalo zlo další.
Některa hodnocení uvádí, ze pribeh byl prekombinovan. Já jen žasla nad tím, jak autor docílil toho, ze všechno - každá situace, každé odhalení souviselo s “něčím větším”.
Pro mě to nebyla klasická kniha, od které bych se nemohla odtrhnout, přestože se četla úplně sama. Ale stejně jako autor postupně odhaloval jednotlivé vraždy, tak i mne přišlo správné, si knihu tak nějak davkovat.
Nemohu se dočkat dalších dílů.

kika_
14.01.2021 2 z 5

(SPOILER) Nakonec jsem hodnotila 2-mi hvězdami, a to pouze za napětí, které se od začátku s příběhem neslo. Bohužel je to snad jediné pozitivní hodnocení, které můžu dát.
Takovýto thriller by měl na čtenáře působit trošku realisticky. Z tohoto jsem však měla smíšené pocity. Díky velké spoustě neuvěřitelných náhod a opravdu neustálým, stále a stále se opakujícím zvratům, příběh hodně ztrácel na věrohodnosti, a začlo to být pěkně otravné. Přečtete si stránku, a už vám musí být jasné, že na té další, příjde další zvrat. Zvrat je o tom, že má být nečekaný!!
Nesympatizuji ani se zakončením této knihy. Když to vezmu zpětně, tak vlastně i kdyby vraždy nikdo nevyšetřoval, skončilo by to naprosto stejně. Nic nevyřešili a pachatel zůstal na svobodě.

Petraxxx
01.01.2021 5 z 5

Přečetla jsem jedním dechem. Drama, které mělo hlavu a patu.

Dumicek
31.12.2020 5 z 5

Za mě rozhodně skvělý thriller,který má spád a originální námět..naprosto promyšlené do sebemenších detailů..odkrýváte jednu hrůzu za druhou a bojíte se co přijde jako další..strhující napínavé a řekla bych že dle mého i dojemné..ten konec mě jako vážně dostal a ptala jsem se proč? Opravdu povedené a brzo se vrhnu na další knihu autora.

hana1039
30.12.2020 4 z 5

Jako krimi mi opravdu sedla, jen bych ty stránky zkrátila aspoň o 100..pořádně mě to začalo bavit až skoro od poloviny. A konec? ten byl víc než překvapivý, zkusím dát i 2.díl Hypotéza zla, i když vidím, že to má taky přes 400 stránek,jsem totiž hodně zvědavá, jak se Mila popere se svým životem :-)

jadwiga
28.12.2020 4 z 5

Skvěle napsaný detektivní thriller, který čtenáře drží v neustálé pohotovosti. Nebyla nouze o zvraty, o zajímavé a doplňující informace, které přidaly knize neskutečnou hodnotu. Osobně nemám ráda tuctové thrillery ani detektivky, které jsou předvídatelné a často velmi ploché dějem. Tato kniha ale tuctová není ani za mák! :-) Kdo má rád tento žánr, jen směle do ní.

astroweb
21.12.2020 5 z 5

Tak tohle hodně hodně dobré, až výjimečné, zpočátku se mi zdálo, že nepůjde námětem o nic výjimečného, ale ano, výjimečné zpracování !