Miláčkové z metra

Miláčkové z metra
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516517/bmid_milackove-z-metra-nLm-516517.jpeg 4 260 260

Franny Doyleová má příšerný den. Zrovna dostala výpověď v práci, a aby toho nebylo málo, zasekla se ve dveřích metra a roztrhla si své oblíbené šaty. Takže teď kdekdo ví, jaké nosí spodní prádlo. Velmi pohledný neznámý muž jí však galantně nabídne své sako. Že by se den začal ubírat lepším směrem? Bohužel… to nehrozí. Někdo zveřejnil fotky z jejich náhodného setkání na internetu! Franny a její zachránce Hayes Montgomery III. se tak zničehonic stali senzací sociálních sítí. Tihle dva se k sobě vůbec nehodí a pravděpodobnost, že se v tomhle velkoměstě opět potkají, je mizivá. Co když si ale láska najde vlastní cestu a v mžiku obrátí Franny život naruby?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

In a New York Minute, 2022

ivulka15
16.12.2023 4 z 5

Milá romantika.

nicole1990
12.11.2023 5 z 5

Moc hezká romantická knížka takové mile oddechove čtení .

bookcase
31.10.2023 4 z 5

Tak to byla moc hezká romance, přesně takové mám ráda. Láska, romantika, přátelství, rušný NY jako bonus

emilieselden
26.10.2023 3 z 5

Krásná romantická jednohubka. Líbily se mi kamarádky Franny a jejich přátelství a samozřejmě New York - nedá se v něm žít ale nedá se žít bez něj.

Kája_95
21.10.2023 3 z 5

Byla to příjemná oddechovka. Klasický romantický námět, jako ve filmu :-D. Každopádně dobře a čtivě napsané, dokázalo to skvěle vtáhnout čtenáře do děje. Kniha mě v závěru bavila, ale z doslechu jsem čekala větší pecku. Kniha je psána střídavě na kapitoly mezi pohledem hlavní hrdinky Franny a hlavního hrdiny Hayese. Na začátku nemají nic společného - ona je čertvě vyhozena z práce pro nadbitečnost a on je spolumajitelem úspěšné finanční firmy. Jejich osudy je ale svedou dohromady v metru, kde se zrovna Franny nachází po vyhazovu s krabicí plnou věcí ze své ztracené práce a k tomu všemu se ji do dveří metra zasekly hedvábné šaty, což způsobilo, že se brzy měli všichni dozvědět, jaké nosí spodní prádlo :-D. Hayes ale chvatně nabídl své sako značky Gucci , aby si ho mohla obléknout a tím pádem dojít aspoň trochu zakrytá domů. Hayes nechtěl sako vrátit a Franny se tak dostala domů a pro svého zachránce vymyslela přezdívku sexy kravaťák. Co ale osud nechtěl - jedna spolucestující je natočila na mobil a toto video následně zveřejnila na internetu, kde se z toho stal virál pod #milackovezmetra. Jejich životy se v této knize ještě mnohokrát protnou.Za sebe hodnotím jako fajn oddechovku. Pokud máte tento žánr rádi, neváhejte po knize sáhnout.

Mandlevest
19.10.2023 4 z 5

Tohle bylo opravdu svěží čtení. Ač jsem u této knihy věkově a tak trochu žánrově mimo svou komfortní zónu, zkusila jsem ji, jako vyloženě odpočinkové, nenáročné čtení. A zklamaná jsem nebyla, spíše naopak. Samozřejmě, základní příběh je dán, tam nemůžete nic až tak překvapivého u romantického příběhu čekat, ale co mě potěšilo byl nadhled a humor autorky, který z příběhu neudělal klišé a kýč. Hlavní postavy , Franny a Hayes, jsou více jak sympatické, chemie mezi nimi funguje opravdu na první dobrou a to bez nadbytku erotických scén, což jsem uvítala. Celý příběh je odlehčen vtipnými okamžiky, kterým jsem se s chutí zasmála, vlastně jsem se usmívala skoro pořád. Vůbec je to celé takové svěží a mladistvé, s čímž koresponduje moc pěkná obálka včetně sytě růžové ořízky. Přiznávám, ač Miláčky z metra chválím, že více podobných knih za sebou bych asi nedala, ale občas si odskočit k romantickému příběhu, když se povede, je osvěžující. Pěkný příběh, překvapivě v modrých číslech, který jako odpočinkovou, nenáročnou četbu doporučím.

Atuin
01.10.2023 5 z 5

Ač jsem to od sebe ani neočekávala, Miláčkové z metra se stali i mými miláčky. Tato kniha se se mnou potkala v neuvěřitelně přiznívém období ( pro ni ) a od toho se nese všechno. Úžasná cozy literatura. Duše pookřeje a kniha hojí.

kytarka
29.09.2023 5 z 5

Knihy jsem zhltla na dovolené za dva dny. Parádní oddechovka. Kniha se příjemně četla. Střídají se zde kapitoly které vypráví ona a pak on. Za mě povedené a kdyby vyšel další díl, tak bych si ho neváhala koupit.

@pribehyodjany
25.09.2023 3 z 5

Bohužel, tohle mi nesedlo asi tak, jak jsem doufala. Po skvělém a vtipném začátku jsem asi čekala víc. Dostala jsem pruměrnou romantiku, která se na můj vkus trochu moc vlekla a hrdinové se chovali kolikrát spíš jako puberťáci. Chápu, že každý o sobě pochybuje a co tím asi autorka chtěla předat, ale bylo to podle mě moc dlouhé bez nějakého dalšího nápadu.

bezzink
18.09.2023 5 z 5

Tak ja nevim, kdyz ctu tady ta hodnoceni pode mnou, ale me tahle knizka strasne moc bavila. Precetla jsem ji za dnesni den. Sice typicka love story s poradnym klise na konci, ale ohromne ctiva se skvelym sarkastickym humorem.
Je to rozhodne krasne slow burn a celkem se mi libi, ze Hayes je sice bohac, ale neni to v knize davano okate najevo. Ani to neni zadny arogantni, temny nebo dokonce toxicky alfasamec, ale proste normalni chlap. Mozna trochu neobratny, ale zato aspon vypada vic lidsky a uveritelne. Taky nikdo nikomu nerika devko a dokonce se v knize nevyskytuje ani zadny obri ptak nebo leskla jeskynka apod.
Ja vim, netryska z knihy tuna vasne nebo silene chemie, ale nejak mi to u tohoto pribehu ani nechybelo.
Orizka knihy je nadhera.

michaelakoc
18.09.2023 3 z 5

Knihu hodnotím 3,5/5. Je to přesně taková ta newyorská love story, u které si dokáži představit, že podle ní bude natočený typický americký, oddechový film. Navíc celá kniha na mě dýchla lehce podzimním vibem.

Franny a Hayes se setkávají hned na začátku příběhu v newyorském metru. Franny má den blbec, právě ji vyhodili z práce a do toho se jí v metru stane taková menší větší nehoda. Je to právě Hayes, kdo jí nečekaně pomůže. Tady vznikla jejich přezdívka "miláčkové z metra".

Franny a Hayes jsou oba velmi odlišní. Franny je spontánní a kreativní bytová designérka a Hayes je úspěšný podnikatel ve světě investic, kterému se daří vše, na co sáhne. Je ale trochu škrobený a workoholik. To všechno má ale důvod. Je 3 roky po rozvodu a tak nějak si myslí, že vztahy s ženami nejsou nic pro něj, je prostě nekompatibilní. Navíc si vždycky vybíral stejný typ žen a Franny tím typem rozhodně nebyla. Franny nemá žádné předsudky, Hayes se jí líbí od samého začátku, ale také si myslí, že pro něj není dost dobrá, dost zajímavá, dost krásná, apod.

Jsou to sympatické postavy. Zajímavé je, že na začátku jsem je zbožňovala oba, pak mi vadilo chvíli chování Hayese, pak zase chvíli chování Franny, ale na konci knihy jsem je zase milovala oba stejně.

U této knihy je také zajímavé, že nemá vůbec žádného záporáka. Prostě je to taková ta příjemná, oddechová kniha, kterou rychle přečtete a tu četbu si užijete. Na druhou stranu v ní ale nehledejte žádnou hloubku, protože tam opravdu žádná není.

Já jsem si četbu užila a určitě jako odpočinkovou knihu doporučuji.

Honey0105
17.09.2023 3 z 5

Kniha má opravdu hezky barevnou obálku, a i ořízka stojí za to (i když jde jen o barvu). Četla jsem hlavně díky tomu,jakou popularitu si samotný titul získal. Knihu jsem kupovala asi ve stejné době jako "Hypotézu lásky". Ale Hypotéza byla rozhodně o dost lepší. Stejně jako ostatní tento titul řadím do kolonky neurazí,nenadchne. Neměla jsem náladu na nic složitějšího,což tato kniha splnila. Hayes byl opravdu dost zženštělý i přes jeho neobratný jazyk. A některé počínání Frany jsem také nedokázala pochopit. Jsem ráda,že to skočilo,tak jak to skončilo,ale knihu doprovázelo plno hluchých míst. Neznamená to ale,že bych se dalším titulům autorky v budoucnosti bránila.

iveta3689
11.09.2023 3 z 5

Neurazí, nenadchne. Námět fajn, začátek vtipný, ale potom už to jen vázlo.

Jittush
07.09.2023 4 z 5

Koupila jsem knihu nejen kvůli obálce, ale i anotace mě zaujala. Byla to chuťovka přečtená během dvou dní, navíc střídání kapitol z pohledů obou hrdinů knihu "urychlovalo". Příběh je milý, tempo ubíhá a jak Franny tak Hayes se mi líbili - takový střet jejich světů.

Lutzinka
30.08.2023 3 z 5

Nejlepší na téhle knížce je její obálka.
Poslední dobou nemám úplně šťastnou ruku a upřímně zase nechápu, proč je tohle takový hit.
Rozhodně to neurazí, ale senzace to není. Takové průměrná oddychovka.

Sančez
28.08.2023 4 z 5

Tak tohle byla něžná, hřejivá romantická kniha. Vřele doporučuji slastná oddychovka. Krásně se to četlo.

katasokolov
26.08.2023 3 z 5

3/5*

Neurazí, ale ani nenadchne.

Čekala jsem víc vtipných momentů, jelikož k tomu námět přímo vybízel (začátek knihy je totiž celkem k popukání). U romantické linky mi taky přišlo mnoho věcí na sílu. Ústřední dvojice se setká jen párkrát, s několika kratšími rozhovory, a už se milují ?!

Je to vyloženě odpočinková literatura, kde není nutné zapojovat mozkové závity, a na dovolenou bych ji klidně doporučila. Také se jedná o takovou tu super moderní věc, kde se každý může s nějakou postavou ztotožnit (zastoupeny jsou všechny gendery a velká většina postav jsou vegetariáni, vegani, ochránci planety s vlastními komposty ve velkoměstě, používající menstruační pomůcky z bio bavlny a nekoukající na, z dnešního hlediska, problematické filmy ), ale senzací bych určitě tuto knihu nenazvala. Bylo to milé, ale vcelku zapomenutelné. Trochu mi to připomnělo nedávno přečtenou knihu - Knihomolové.

Zajímavým aspektem knihy bych nazvala zkoumání DNA a nalezení rodinných kořenů a proces hledání sebe sama. Také zaujme jistá bezprostřednost hlavní hrdinky, která učaruje i věcnému workoholickému kořenovi, jakým je Hayes.

A má to fakt hustou obálku a ořízku - dobrej marketingovej tah!

P-puma-
20.08.2023 2 z 5

Přiznám se, že ke knize nemám co říct. Byla to prostě nuda, nic jiného. Žádná chemie, žádné drama, žádné napětí, žádné sympatie s postavami.

Lucyeinstory
16.08.2023 3 z 5

Další romantika, která mi rozhodně v knihovně nemohla chybět. Krásná obálka, a ještě hezčí ořízka. Vizuálně je knížka opravdu vymazlená. Obsah už tak skvělý ale bohužel nebyl.

Námět opravdu skvělý, vtipný, uvěřitelný. Ale samotné zpracování pokulhávalo. Hlavní hrdinové byli fajn, stejně tak i vedlejší postavy, ale samotný děj byl opravdu zdlouhavý a nebavil mě. V některých částech jsem se začetla a říkala si, že se to konečně rozjelo, ale pak to zase spadlo do dlouhých kapitol a nezáživného děje.

Nemůžu ani říct, že by se jednalo o oddechovku, protože jsem si u ní vůbec neodpočinula, spíš jsem se musela nutit číst dál.

mikika
09.08.2023 3 z 5

taková normálka, moderní pohádka s moderních mužem, který chápe ženu a nevnucuje se atp. prostě čirá fantazie...

Autorovy knížky

2023  72%Miláčkové z metra