Muž, ktorý hľadal svoj tieň

Muž, ktorý hľadal svoj tieň
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350691/bmid_muz-ktory-hladal-svoj-tien-OKg-350691.jpg 4 1169 1169

Milénium / Millennium série

Lisbeth si odpykáva krátky trest v ženskej väznici Flodberga a za každú cenu sa snaží vyhýbať konfliktom s ostatnými väzenkyňami. Netrvá však dlho a Benito, neformálna vodkyňa medzi ženami, ju brutálne napadne. Zastala sa totiž mladej Bangladéšanky, ktorú Benito dlhodobo šikanuje vo vedľajšej cele. Vo väznici Lisbeth zakrátko navštívi jej starnúci poručník Holger Palmgren. Tvrdí, že sa mu podarilo získať dokumenty, ktoré vrhajú nové svetlo na obdobie, keď ju ako dieťa zneužívali. Lisbeth požiada svojho známeho, priateľa a novinára Mikaela Blomkvista, aby jej pomohol s pátraním po dávno zabudnutej pravde. Stopa ich privedie k Leovi Mannheimerovi, spoluvlastníkovi fondu Alfreda Ögrena, s ktorým má Lisbeth spoločného viac, ako by sa na prvý pohľad zdalo.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Mannen som sökte sin skugga, 2017

Miruš
21.09.2019 5 z 5

Nezklamala, jsem ráda, že následuje další pokračování.

alena2408
17.08.2019 5 z 5

Velmi povedený díl . Už se těším na nové pokračování.

MisaK81
09.08.2019 4 z 5

Moc se mi do knihy nechtělo, měla jsem přečtené všechny předchozí díly, přesto na mě čekala v knihovně více jak rok. Nicméně příběhy Lisbet jsou jako jízda na kole, hned jste jako doma. Líbilo se mi, že tento díl byl méně krvavý, přesto mě zaujal jak příběh, tak i rozuzlení.

lindaofarim
04.08.2019 4 z 5

Celkem slušné pokračování Milénia. Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale pak mě hodně bavil příběh Daniela a Lea. Příběh Fárii mi přišel nezajímavý a do děje zbytečný. Každopádně fajn kniha, lepší než předchozí díl. Mohlo to být víc o Lisbeth. I příběhů kolem výzkumu vlivu dědičnosti mohlo být víc. Tak třeba se dočkáme v pokračování.

Elapheg
01.07.2019 5 z 5

Pátý díl Milénia z pera Lagercrantze se mi líbil více než díl předchozí. Napětí zde čišelo od první stránky, osudy postav hlavních protagonistů jsou zde opět více propojeny, zápletka je rovněž inteligentní a promyšlená a gradující, takže děj má hlavu a patu. V knize nejsou hluchá místa. Lisbeth zde opět vystupuje jako člověk s geniálními znalostmi, která je svá, ale na nic si nehraje a zatopí všem, kteří kují pikle proti ní, či proti jejím blízkým přátelům. Setkáváme se zde opět s komisařem Bublanskim, Holgrem, Mikaelem a dalšími stálicemi, nově s Leem a Danielem a nově také s novými nepřáteli, kteří v minulých dílech nefigurovali. Pro mne to bylo opět příjemné setkání hlavně s Lisbeth a Mikaelem a i když to bylo již popáté, vůbec to nebylo nudné, omšelé a neztrácelo to na čtivosti. Mělo to opět svou originalitu. Těším se na šestý díl od Davida Lagercrantze, který má vyjít v září 2019. :-) Knihu: Muž, který hledal svůj stín mohu jen doporučit. Za mne pět hvězd.

jiri77
01.07.2019 5 z 5

Opět skvěle zpracované a jsem rád ,že jsem se mohl potkat s hrdiny Milénia. Myslím si, že Lagercrantz to vzal za správný konec a pokračování mě baví. Další díl si rád přečtu.

pavels36
01.07.2019 5 z 5

David Lagercrantz to pojal po svém a vůbec ne špatně. Samozřejmě nejde srovnat první a tento díl.Rozhodně nesrovnávat Porsche s BMW. Avšak opět to mělo hlavu a patu. Pro mě milé překvapení a zároveň hezké pokračování. Doporučuji :)

Talys
29.06.2019 2 z 5

Začetla jsem se do prvních kapitol, pak už jsem dočítala jen ze setrvačnosti. Lisbeth je pro mě žena z kategorie superžen, těžko věřitelná postava...

Kraken126
29.06.2019

Kniha je blábol a naprosto dehonestuje trilogií Milénium od pana Larsona, který se musí obracet v hrobě. David Lagercrantz to totálně posral. Rodina pana Larsona si snad nemohla horšího pokračovatele tak skvělého literárního díla, jakým bylo Milénium. Je mi z toho smutno a připíjím panu Larsonovi tam nahoře .

Hopulka
06.06.2019 4 z 5

Tento díl mě bavil víc než předchozí, a to i v první půlce, která moc nevtáhne. I když to ta druhá vynahradila, čtvrtou hvězdičkou jsem si nebyla moc jistá. Poslední díl si určitě přečtu, ale pak se s Lisbeth a Michaelem ráda rozloučím.

Miláček484
26.05.2019 5 z 5

Krásné, zase jsem fandila Lisbeth, je to super holka, knihu jsem četla na dovolené a jedním dechem, ta se fakt povedla. Oproti pavoučí síti, je to bomba.

Mája777
12.05.2019 5 z 5

Za mě skvělé a důstojné zakončení celé série.
ČV 2019: kniha, jejíž děj se odehrává ve vězení.

valky
02.05.2019 4 z 5

Krásné zakončení série o Lisbeth Salanderové. Bude mi chybět. Děkuji za opravdu důstojné dopsání Milénia. Autor neměl vůbec lehký úkol. Ujal se neskutečně těžké práce. Zaslouží si opravdu respekt.
Jediné chyby obou pokračování - měly málo stran. :)

BlackBlade
23.04.2019 3 z 5

Dobrý román, ale moc detektivní to nebylo a napínavé taky ne. Všechno to odsýpalo tak nějak hladce bez velkých zádrhelů.
Je mi jasné, že bylo těžké vymyslet smysluplný příběh v již tak dost popsaném životě Liz, a můžu říct, že se to bezesporu podařilo, ale je to už jen takový "dojezd" ve stylu Pojďme z té dojné krávy ještě něco vymáčknout.
Nejslabší příběh ze série Millénium, nemohu dát více než 50 %.

minirock
19.04.2019 3 z 5

Průměr, nic víc, nic míň. Sestupná tendence. Doufám že je konec, všechno už bylo řečeno (napsáno).

Kaik
16.04.2019 2 z 5

Původně jsem se chtěl rozepsat něco o nejslabším díle a nastavované kaši, ale úplně bude stačit, když napíšu, že mě to vůbec nebavilo.
Úkol - dočíst celou sérii Milénia - je splněn a já pevně doufám, že David Lagercrantz už žádné další pokračování nenapíše.

ferenc_had
13.04.2019 5 z 5

Plnohodnotné pokračování, z mé strany spokojenost.

mirabl
07.04.2019 3 z 5

Přečteno za dva večery, neboť děj (většinou) pěkně odsejpal. Ale proč mám ten nepříjemně kyselý pocit, že už jednou vyždímaný citron někdo pro sichr vyždímal podruhé ?

adela2230
01.04.2019 4 z 5

Knížka na mě působila ve vlnách, někdy fakt dobrá, někdy pokulhávala. Nijak zvlášť mě to ovšem nezaujalo. A ačkoliv jsem nečetla předchozí díl od tohoto autora, asi jsem čekala více z předchozího autora...

LisbethS
08.03.2019 5 z 5

Pokus navázat na fenomén Milénia se může jevit odvážným. Dle mého názoru se dílo povedlo. Lisbeth žije i po smrti svého autora...