Milostné rošády
Roald Dahl
7. vydání Zatímco autorovy slavné hororové povídky charakterizuje jedovatá bizarnost, čtyři příběhy ze sbírky Milostné rošády jsou precizně komponované originální anekdoty s překvapivou, až šokující pointou - povídky o "bezbolestné bolesti", v různých hávech obměňující české přísloví "kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá"… Jsou to mistrné, dějově sevřené grotesky naplněné černým humorem, které často připomenou vycizelované arabesky Poeovy.... celý text
Literatura světová Humor Povídky
Vydáno: 2019 , OdeonOriginální název:
Switch Bitch, 1965
Roald Dahl má obdivuhodnou fantazii, laskavý smysl pro humor a schopnost přijít s elegantními a naprosto nečekanými pointami. Přesně takové jsou tři příběhy v této knize; jen povídka Vyvrcholení postrádá onen lehce poťouchlý laskavý humor a působí jako by ji napsal někdo jiný.
Barvitě a košatě podané drobné příběhy s milostnou tématikou, které by se daly sice shrnou do krátké anekdoty, ale podobě epizod postupně vedených k vyvrcholení jsou daleko zábavnější.
Jednohubka, která dostojí názvu edice - čtení na dovolenou.
Kdysi jsem tu knihu četl ve vlaku. A tak jsem "řval" smíchy, že se na mě chodili koukat lidi z celého vagónu. Co víc ke knize dodat??
Tohle byl náhodný objev v knihovně a Dahl, kterého mám přiřazeného k dětským knihám, mě velmi mile překvapil a pobavil. Obálka knihy se také moc povedla :-)
Čtyři povídky, s mírně lechtivým obsahem, s dobrou, vtipnou a nečekanou pointou. Já se pobavila.
Fantaskní, lechtivé a velice humorné příběhy. Opět jsem se pozastavoval nad mírou tvůrčí kreativity a překotnou pointou jednotlivých příběhů.
Skvělé, vtipné, dobře se čtoucí povídky, které čtenáře vtáhnou do děje hned první větou, a které mají překvapivý konec...zatím mne všechny knížky od Dahla potěšily a mohu proto říct, že toto je styl, který mám rád...těším se na další
Poprvé jsem četla již před léty a ráda jsem si přečetla znovu. Oceňuji vtipnost, rozmanitost a hlavně překvapivou pointu všech jeho povídek, nejen těchto čtyř.
Zábavné čtení na dovolenou, které přináší trochu víc než leckterá v současnosti vydaná literatura.
První dvě povídky se mi líbily moc. Druhé dvě už míň.
Takový mini dekameron, řekla bych. Víceméně vtipné povídky k rychlému přečtení a není dál co řešit.
Čtyři humorné povídky na milostné téma. Některé pointy byly dost originální. Musím říct, že Dahlův hravý styl mi sedl, četbu jsem si užil, dobře se při ní bavil, a navíc mám splněný další bod čtenářské výzvy. :)
sex povídky humor erotika anglická literatura humoristické povídky černý humor erotické povídky
Část díla
2005 | Příběhy nečekaných konců |
1986 | Jedenadvacet polibků |
2017 | Čarodějnice |
2002 | Můj strýček Oswald |
Skvělé oddechové čtení. Opravdu mě to pobavilo i přes to, že kniha není nejnovějšího data vydání. Téma, které nestárne. Doporučuji!