Miluj svůj život
Louise L. Hay
Základním poselstvím autorky je: "Jsme-li ochotni mentálně na sobě pracovat a měnit se, můžeme si vyléčit téměř každou nemoc." Autorka se zabývá příčinami nemocí a její léčebná metoda, zdokonalená dlouholetou praxí s pacienty, představuje souhrn konkrétních kroků, jak tuto příčinu odstranit. Její zkušenost je zároveň osobní: usilovnou mentální prací se jí podařilo vyléčit si rakovinu. Svůj život zasvětila pomoci druhým při objevování a využívání jejich potenciálu tvůrčích schopností. Učí nás odstraňovat překážky, které nám brání naplno žít a dosáhnou toho, po čem toužíme. Třetí vydání.... celý text
Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: 1993 , RadostOriginální název:
You Can Heal Your Life, 1984
![MajkitkaD MajkitkaD](https://www.databazeknih.cz/img/users/37_/37321/37321.jpg?v=1381127979)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Taková moje osobní bible. To, že jsem ji přečetla považuji za nejlepší věc, kterou jsem pro sebe mohla udělat, odstartovala řadu pozitivních změn v mém životě :) Mohu jedině doporučit.
![bytost bytost](https://www.databazeknih.cz/img/users/94_/9436/9436-q4p.gif?v=1458383385)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
U autorky jsem ovlivněna tím, že jsem si o jejím životě zjistila dost osobních informací a často si pouštím na netu rozhovory s ní.
Přesto, že se kniha může zdát velmi triviální, tak věřte, že aplikování afirmací nese své ovoce, to především u těch co jsou velmi uzavření a nepustí si lidi do svého srdce.
Knihu by měl číst ten, co se neumí vymanit z bludného kruhu sebetrýznivých myšlenek. Udělejte si pokus:- běžte k zrcadlu, podívejte se sobě do očí a velmi procítěně a s láskou se oslovte ,,miluji tě ......opravdu a hluboce tě miluji!,, co to s váma udělá? Budete se smát, plakat a nebo vám tak naskočí myšlenka, to je ale hloupost. Toto vše vypovídá o tom, jak si sami sebe vážíte. Když nemáte dobrý vztah k sobě a svému tělu, nemůžete ho mít ani ke svému okolí.
Moc se mi na Luise líbí jak v rozhovorech přiznává celoživotní práci na sobě a svých myšlenkách CITUJI: tato práce je jako když z cesty odklízíte velké balvany, pak kameny různé velikosti, a nakonec už tam zůstane jen štěrk a ten už jen zametete !!,, KONEC CITATU
No, není ta babča suprová? Je mým vzorem....
![TerkaB TerkaB](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Dobře se čte,opravdová práce na sobě samém je ale trochu o něčem jiném,zbavit se strachu, odpustit ,milovat sebe sama a přijmout sama sebe je docela těžká duchovní práce .Jen odříkáváním pozitivních afirmací , no nevím Každý si s knihy vezme své.
![barcc85 barcc85](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19159/19159.jpg?v=1381127919)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moje malá forma bible :) - doporučuji byť jen k zamyšlení nad podstatou a přijímáním životních skutečností.
![Klaudiana Klaudiana](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/30391/30391.jpg?v=1381127971)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Možná se zdá hodně americká - tak to jste ještě nečetli The Secret, kde je viděno štěstí v tom, (trošku zjednodušeně) že máte nový skvělý bourák. K této knize mě přivedl stejnojmenný dokument. Nezáleží na tom, že to zní až přehnaně jednoduše. Tahle žena pomohla sama sobě dostat se z příšerných věcí a pomohla neskutečné hromadě lidí najít alespoň naději. A pomohla najít naději i mně. Nejsem na takové knížky. Knížky o duševním růstu a životním úspěchu, knížky o instantním návodu na štěstí, ale tohle je něco jiného. Možná to není stoprocentní lék na všechno, ale určitě nikomu neuškodí, když bude myslet byť jen o malinko pozitivněji.
![Knihomol.ka Knihomol.ka](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/27179/27179.jpg?v=1381127969)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Mám ji na nočním stolku 365 dní v roce a často se k ní vracím. Hodně mi v životě pomohla. Taková moje osobní bible...
![Ledinka Ledinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/24582/24582.jpg?v=1381127963)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Krásná pozitivní knížka, ale v praktickém životě takové myšlenky člověka šťastnějším neudělají a to jednoduše proto, že člověk má pocit jako by sám sobě lhal. Věřit v to, že když budu přemýšlet jen pozitivně, všechno se podaří, se podobá náboženské víře. Člověk trvá na tom, že to tak je, ale neví proč a má vždy strach, když se ho někdo snaží přesvědčit o opaku.
Když je člověk šťastný pak žije správně a to je logická myšlenka. Pro mě je ale mnohem více osvobozující, méně přemýšlet o vlastním egu, protože právě to, dělá lidi nešťastnými. Copak je důležité být někým, mít nějaké jméno či krásný vzhled k tomu, abych byla šťastná? Není to právě naše ego, které nás nutí dělat věci, které nechceme, a proto nás to činí nešťastnými? Není právě ego důvodem, proč lidé pijí alkohol a berou drogy, neboť tyto omamné látky přinášejí chvilkový pocit otupení vlastního ega? Když chceme vyčistit hlavu je nejlepší úplně zapomenout na vlastní JÁ. Právě tehdy totiž můžeme dělat rozhodnutí s rozmyslem. Naše jednání budou objektivnější, a vyvarujeme se tak nesprávným postojům a utrpení.
Tato kniha není špatná. Já ji dostala od kamarádky jako dárek, a právě tak pro mě celá kniha vyznívá. Je to jako poplácání od kamarádky, která vás chce povzbudit, ale není to filozofie, kterou by se člověk skutečně mohl v životě řídit.
![Pemca Pemca](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
se vším teda rozhodně nesouhlasím, ale s hlavní myšlenkou sebelásky určitě. Většina problémů a potíží pramení z nedostatku sebelásky a neustálého sebekritizování, podceňování sebe samého a z toho že si myslíme že za nic nestojíme a nic si nezasloužíme, že v ničem nejsme dobří. A to je si myslím pravdivé.
![Lumidek Lumidek](https://www.databazeknih.cz/img/users/83_/8355/8355.jpg?v=1383079863)
Není třeba být pobožná........Názory američanů je nutno brát s rezervou, oni všechno tak vyšroubují, až se to zdá nemožné. určitě je dobré si knihu přečíst, některé myšlenky vás osloví a jiné ne a hlavně si to převést na situaci každého z nás. rádi musíme mít hlavně sami sebe, pak i ten život za to stojí.
![s.macuska s.macuska](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tahle knížka je na můj vkus až příliš americká... nebo možná příliš duchovní. Stále se poměrně zdlouhavě motá kolem toho samého. Přesto si myslím, že stojí za přečtení - najde se v ní pár názorů, které stojí za zamyšlení. Dokážu si představit, že někoho autorka pohltí a kniha mu skutečně pomůže, ale já některým tvrzením autorky asi nikdy neuvěřím...
sebepoznání, sebepoznávání vývojová psychologie pozitivní myšlení vztahy emoce, pocity psychosomatika psychosomatická onemocněníAutorovy další knížky
1991 | ![]() |
1997 | ![]() |
1994 | ![]() |
2013 | ![]() |
2004 | ![]() |
Přidávám se k těm, pro které je tato kniha jejich osobní biblí. Díky myšlenkám a přístupu Louise Hay se mi podařilo vyřešit řadu problémů, vracím se k ní v komplikovaných okamžicích a vím, že vždy najdu něco, co mi v danou chvíli pomůže.