Milý Johne
Nicholas Sparks
Romantický příběh lásky amerického vojáka a mladé středoškolačky od úspěšného bestselleristy Nicholase Sparkse. John Tyree se stane vojákem, aniž by věděl, co všechno to obnáší. O týdenní dovolence se osudově zamiluje do Savannah, křehké a laskavé dívky. Jejich lásku ale podrobí tvrdé zkoušce 11. září, protože John musí do války. Dokáže láska překonat stesk a odloučení, ale i hlubší rozpory mezi milenci?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2015 , Ikar (ČR)Originální název:
Dear John, 2007
Pro čtenářskou výzvu jsem se konečně rozhoupala k přečtení této knížky. Čekala jsem, že mě chytne za srdce, ale ač tu byly moc hezké momenty, jako celek se mi příběh nějak rozpadal před očima, což je velká škoda.
Taková mega romanťárna, co se dobře čte. Asi ne úplně uvěřítelný, ale oddechový stoprocentně :)
Skvěle se kniha četla, čekala jsem přesně to čeho se mi dostalo. Romantický, smutný příběh, který nekončí klasickým happyendem. I když ... Vlastně ano. Žili spolu až do smrti, i když v tomto případě jiní dva než by se dalo čekat ze začátku.
Pohodová a odpočinkova četba. Děj byl krásný a milý. Četlo se to velmi rychle. Mrzí mě, že není třeba v poslední kapitole shrnut jejich zbytek života.
Nějak sem si to pamatovala z filmu trochu jinak :-D takže jsem byla trochu překvapená z toho konce. Četlo se to rychle a pěkně. Silná pouta se jen tak neypřetrhají.
Musím přiznat, že knihu jsem dočetl jen proto, že jsem ji číst začal číst... Nechápu, jak může být Sparks tak úspěšný. Klišé, klíšé a zase jenom klíšé... Film mě celkem zaujal a na to konto jsem si přečetl i knihu, jako předloha pro film kniha "postačí", ale sama o sobě je zklamáním.
Smutné, zamilované , tak jak znám knihy od Sparkse. Dobře se četlo takže taková jednorázovka na den.
Jako oddychová kniha super, nicméně Sparks má rozhodně lepší a méně předvídatelné. 3.5*
Kniha byla čtivá, ale film s ní nemá moc společného, takže doporučuji sáhnout po knize.
Tahle knížka se mi opravdu hodně líbila. Měla myšlenku, silné téma, jen jsem se nemohla ubránit dojmu, že je to všechno nereálné. Opravdu se člověk, který zažil hrůzy války tak moc zamiluje do dívky za tak krátkou dobu? A je to navíc láska na celý život? No asi jsem moc velký cynik, ale nějak jsem tomu nevěřila. Každopádně i přesto se mi knížka moc líbila.
Krásná knížka jen závěr mě překvapil. Viděla jsem i film. Krásně napsané jen škoda, že nebyl happy end.
v polke knihy som to chcel zabalit - mysliac ze to bude do konca pribehu len pokus o hranie na city (ako keby som videl trapny americky romanticky film). druha polovica ma vsak uplne pohltila - som rad ze som sa k nej (nahodou) dostal.
Tato kniha je úžasná.Při čtení této knihy si ani neuvědomíte že brečíte.Chytne vás za srdce
Krásná knížka, film jsem neviděla ale chystám se na to. Překvapilo mě jak moc se mi líbilo vojenské prostředí ale bylo to fakt super. Jak to cele dopadne jsme zjistily už na začátku a myslím si že kdybych na to měla čekat tak si snad pobrecim protože ti to prostě není ten happy end co by všichni chtěli zazit. Vývoj Johnova vztahu s tátou se mi moc líbil a hezky to tam pasovalo....
zfilmováno milostné romány Severní Karolína
2010 | Milý Johne |
2013 | Zápisník jedné lásky |
2010 | Poslední píseň |
2013 | To nejlepší z nás |
2012 | Bezpečný přístav |
(SPOILER) K četbě této knihy, nebo celkové Sparkse, se odhodlávají vždy velmi těžce, znám totiž zfilmování všech, a vždy se bojím srovnávání. Kupodivu jsem však milé překvapená, protože kniha toho s filmem neměla zas tolik podobného, nicméně neubránila jsem se a Johna viděla jako Tatuma a Savannah jako blondýnku. S tím však žít dokážu. příběh byl dojemný, smutný a plný obětavosti, bolesti, strachu a ztrát, v tomto si myslím, že byl film více plytký, nicméně neumím si vysvětlit proč, ale film oproti knize je zase více dotažený, protože ten happyend, na který jsme všichni čekali, se bohužel v knize nekoná.