Hra o duši

Hra o duši
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504333/bmid_hra-o-dusi-0Oy-504333.png 4 109 109

Miren Triggsová série

< 2. díl

New York, 2011. Na předměstí je objeveno ukřižované patnáctileté děvče a investigativní novinářka Miren Triggsová dostává nečekaným způsobem podivnou obálku. Uvnitř je fotka z polaroidu a na ní další dospívající dívka, svázaná a s roubíkem. Pod snímkem je připsáno jen „GINA PEBBLESOVÁ, 2002.“ Miren Triggsová a její někdejší vysokoškolský učitel Jim Schmoer pátrají po stopách dívky z polaroidu a zároveň po ukřižované. Proniknou tak do církevní školy, instituce, která skrývá řadu tajemství. K vyřešení největší záhady musí najít odpovědi na tři otázky, což se zdá prakticky nemožné: Co se stalo Gině? Kdo poslal polaroid? ale hlavně: Jsou oba příběhy propojené? Poté, co prodal více než milion výtisků svých knih, předkládá Javier Castillo čtenářům zneklidňující thriller, v němž je vtáhne do hry plné důvěřivosti i podvodů, lásky i bolesti, podivných rituálů a temného tajemství, které může vše převrátit naruby, bude-li odhaleno.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta

El juego del alma, 2021

LucyEcstasy
19.05.2023 3 z 5

Hra o duši - Javier Castillo (Miren Triggsová 2. díl)

Na Hru o duši jsem se velice těšila, protože předchozí díl, Ztracena v bílém šumu, byl skvělý. Poté tato kniha vyšla a čtenáři vychvalovali Hru ještě více než Ztracenou. Očekávání jsem měla tedy veliká. Bohužel mne kniha lehce zklamala a očekávání nenaplnila.

Příběh začíná kapitolou, kdy naši Miren kdosi pronásleduje a ona bojuje o život. Je zraněná a snaží se utéci. Tato kapitola skončí v momentě, kdy zaklepe na dveře jednoho domu a otevírá ji bělovlasá paní.

Následuje skok v čase. Přesně o tři dny zpět před touto události. Tady už po celou dobu knihy zůstaneme a děj plynule chronologicky běží. Postupně se tedy dozvídáme, co vedlo ke zranění Miren na začátku knihy.

Střídá se tu několik pohledů. Inspektor Ben Miller vyšetřuje případ nezvěstné Allison. Dokud není nalezena mrtvá. Cesty ho zavedou do jedné církevní školy. Dalšími pohledy jsou Miren a Jima Schmoera, jejího tehdejšího vysokoškolského učitele. Miren obdrží podivnou obálku s polaroidem zmizelé Giny. I jejich pátrání je zavede do oné církevní školy. Co s tím má škola společného?

Musím přiznat, že první kapitola mne nalákala na příběh plný akce a zvratů po celou dobu. Bohužel to se nestalo a troufám si říct, že polovina knihy je v útlumu, má línější a krom sběru informací se nic moc neděje. Potom přijde zrychlený závěr a rozuzlení zápletky, kdy jsem si říkala, zda si autor neuvědomil, že je kniha už docela dlouhá a potřebuje ji hned zakončit. Navíc na těch cca 70 stránkách bylo zvratů tolik, že to působilo až překombinovaně. Postavy mi nijak neutkvěly v hlavě a jediné, co jsem nějak prožívala byla linka mezi Miren a Jimem. Najdete tu totiž i romantickou linku. Nutno ale říci, že není nijak násilná a jen občas ji zaregistrujete.

Osobně mi tahle kniha nesedla, ale věřím, že své čtenáře si najde. Hodnotila bych knihu jako nenadchne ani neurazí.

Pochválit ale chci grafickou stránku přebalu. Ten je totiž povedený.

SilvieSisinka
30.04.2023 4 z 5

Mě zaujala kniha od první stránky.

MaláKnihomolka
16.04.2023 4 z 5

Po tom, co jsem si ve štafetě přečetla první díl "Ztracena v bílém šumu", mi bylo jasné, že druhý díl si určitě nemůžu nechat ujít. Zvlášť když právě už ke konci prvního dílu se nám rozjíždí další případ a to v momentě, kdy novinářka Miren Triggsová dostane na autogramiádě fotku svázaného děvčete.
Osobně se mi těžko vyjadřuje jaký vztah mám s hlavní postavou Miren. Co se týká případů, tak jí vždy fandím, aby je vyřešila, ale jako člověk mi úplně nesedí.
Každopádně se zde setkáváme ještě s pohledem jejího bývalého učitele Jima Schmoera a také vyšetřovateli. Tentokrát se děj odehrává během několika dní a nenatahuje se nám tak do několika let, jak tomu bylo u Ztracené.
Tady mi úplně nesedl začátek knihy, který mě jednoduše nebavil a docela jsem se bála, aby nepřišlo nějaké větší zklamání. Jenže jak se děj konečně rozjel, tak mě to pohltilo a musela jsem číst pořád dál, protože autor usekával kapitoly/pohledy jednotlivých osob zrovna v tom nejzajímavějším. Takže vás to jednoduše nutí číst dál a dál.
Plus se nám tu prolínají osudy dvou mladých holek a na povrch vyplouvají dost ošklivá tajemství. A fanoušci knih, kde se lidé opírají o náboženství, aby tak obhájili své činy, si tu taky přijdou na své.
A ten konec? Rozhodně stál za to, protože se událo takových věcí, že mi zůstával rozum stát. Určitě se pustím do dalších autorovo knih, pokud se u nás přeloží.

Báryčtení
02.04.2023 3 z 5

Hra o duši je druhý případ série s Miren. Ztracena v bílém šumu mě nadchnula, takže očekávání byla veliká. Jenže... Byla jsem moc ráda, že se znovu setkávám s novinářkou Miren Triggs. Byly skvělé náznaky prvního případu.
Castillo střídá vyprávění a postupně zamotává příběh unesených dívek Giny a Allison. Mě přišlo, že příběh zbytečně zamotal a pak přišel se závěrem, který byl až moc. Padoucha jsem tak nějak tušila, což u mě nebývá zvykem.
Chvílemi byla kniha skvělá, ale chvílemi mě fakt nebavila. Přesto jsem ráda, že jsem si knihu přečetla a asi budu chtít číst i další pokračování série.

Sančez
30.03.2023 1 z 5

Četla jsem jeho první knihu a byla jsem nadšená. Ale pardon tohle je jako co? Taková slátanina překombinovaná. Za mne děs běs a tenhle autor už neeee. Ale věřím že své čtenáře si najde. Někdy mi připadá že coronou někteří spisovatelé zešíleli.

Majulle
16.03.2023 5 z 5

Nedávno jsem četla první díl s novinářkou Miren a taky vyšel seriál na netflixu " ztracená v bílém šumu" a tohle je díl další. Od začátku do konce napínavý, některé věci jsem trochu předvídala ale spoustu věcí mě překvapilo. Kniha byla skvěle napsána kde se střídal příběh dvou novinářů a vyšetřovatele, což bylo také zajímavé. Doufám že vyjde ještě nějaký díl s Miren Od té doby co sem viděla seriál tak si alespoň můžu představit jak postavy vypadají Doufám že se bude líbit.

Ivulka432
06.03.2023 5 z 5

Mně se to líbilo - stejně jako předchozí autorova kniha. Děj je dobře vystavěn a autor to se čtenáři zkrátka umí - člověk musí číst a číst. Ráda doporučuji - 5*.

Javier Castillo
španělská, 1987