Mladík v odboji
C. D. Payne
Mládí v hajzlu série
Deník Nicka Twispa, předčasně vyspělého „puberťáka“, od ďábelsky inteligentního C.D. Payna. Nemilosrdně otevřený humor je rafinovaně založen na kontrastu dětské naivity a stereotypního světa dospělých. Nick je kluk s úžasnou schopností zaplétat se do nesnází. Všechny jeho vynalézavé a dobrodružné eskapády a intriky směřují zdánlivě pouze k jedinému cíli: Zbavit se potupného panictví a získat ženu svého srdce. Paradoxně na své spletité cestě dospíváním nachází především obecnou radost ze života a soucit - obojí velmi nakažlivé! Dotisk r. 2006 a 2009... celý text
Literatura světová Humor Pro děti a mládež
Vydáno: 2000 , JotaOriginální název:
Youth in Revolt, 1993
U žádné knihy jsem se nenasmála tolik jako u této. Bylo to těžké, protože jsem četla v nudných hodinách ve škole a takovej záchvat smíchu do tichý třídy... nic moc no :) Občas tam byly ale trochu nudné pasáže, proto bod dolů.
Zatím jsem přečetla jenom tenhle první díl a mohu jen doporučit. Autor má skvělé fráze a slovní obraty... Moc se mi kniha líbila, už jen svou podstatou mě prostě dostala!
První díl byl moc dobrej, hlavně dobře napsanej, různě zajímavě formulované věty, zajímavý slovní obraty. Samozřejmě byly přizpůsobeny stylu a době, kterou paroduje. Akorát jsem měl v Nicka občas pocit, že Sheeny nemiluje, ale je jí fanaticky posedlý a udělá pro ni snad všechno a taky mi přišlo, že ona je pěkná kráva, ale to nevadí, občas jsem se vážně hlasitě smál a užíval jsem si to.
2005 | Holubí mambo |
2013 | Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla |
2012 | Mládí furt v hajzlu |
1995 | Mladík v okovech |
2015 | Nestydaté plavky |
Výborná kniha, první u které jsem se smála nahlas.
Přidávám další komentář. Po letech jsem si knihu znovu přečetla, abych mohla navázat díly, které jsem nečetla. První dojem je stále stejný, i když po letech se náboj knihy změnil.