Modrý dům

Modrý dům
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/5156/bmid_modry-dum-TPq-5156.jpg 4 359 359

Příběh se odehrává na samotě, v modrém domě, kde se na Vánoce setkává velká rodina. Postupně se před námi odvíjejí nejen osudy, ale i charaktery lidí, které spojuje charismatická a silná osobnost - jejich matka. Staré paní je sedmasedmdesát let, oplývá moudrostí a láskou, a přestože svoje děti miluje, vidí i jejich nedostatky a slabosti. Příběhy členů jedné rodiny se odkrývají v průběhu tří svátečních dnů. Někdy opravdu stačí tak málo času, aby se toho v životě tolik změnilo...... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Noxi

Modrý dom, 2006

Mišule_11
23.11.2016 5 z 5

Knihu jsem přečetla skoro jedním dechem..! :) Byla jsem nadšená, líbila se mi a ta vánoční atmosféra v rodinném kruhu, i když s komplikacemi a problémy, byla k neodložení! :)

peťa96
15.11.2016 5 z 5

Krásně se četla. Připomínka toho, že rodina je všechno a je potřeba vycházet s celou rodinou, protože ta je nejdůležitější, podrží, pohladí po duši a to tahle knížka popisuje. :-)

popeluška
01.09.2016 5 z 5

Tak tato kniha byla krásné pohlazení po duši......překrásná kniha.... vřele doporučuji :-)

itu
10.04.2016

nádherná kniha, jímavý rodinný příběh, kterýse klidně někde mohl odehrát - za mě 100%

fruitbueno
09.04.2016 4 z 5

Krásné, laskavé a klidné čtení o rodinných vztazích, vazbě k rodnému místu, tradicím a úctě ke starším. Bětuška, vypravěčka a nejstarší člen rodiny, působí nadlidsky a i celé vyprávění je místy až snové. Pěkné čtení o tom, jací my lidé jsme či umíme být.

Šánka
30.01.2016 4 z 5

Krásná knížka, která mně připomněla nedávné Vánoce a zahřála u srdce. Příběh je vyprávěný starou a moudrou paní, která svojí láskou a pochopením pro slabosti členů rodiny ji celou spojuje. Další milé, odpočinkové čtení od této autorky.

polly43
02.11.2015 4 z 5

Nejprve jsem se do knihy nemohla začíst,ale potom jsem se zase nemohla odtrhnout,hezké počteníčko.

marli58
29.10.2015 4 z 5

Příjemné čtení s atmosférou vánoc. Místy se dotkla i mých osobních vzpomínek.

Marci70
29.09.2015 5 z 5

Krásné čtení!

Leniiis
29.07.2015 5 z 5

Jako vždycky krásná knížka!! :-) Některý věci až moc přeslazený a nereálný, ale proč ne? Je to knížka a knížka někdy taková být prostě musí.

Alíček13
09.04.2015 5 z 5

Moc pěkná knížka, kolem vánoc většinou neodolám a přečtu

Peace
09.01.2015 3 z 5

"Zvláštní, že se některé věci nemění. Zůstávají v nás napořád, i když si to vůbec neuvědomujeme. Svým způsobem až do smrti zůstáváme dětmi."

Tato kniha zůstávala jedinou, ze starších knih autorky, které jsem neměla přečtené. Nějak mě nelákala, ani nevím proč - konkrétní důvod nebyl. Konečně jsem svůj osobní rest splnila a po knize sáhla. Nebyla špatná, řekla bych, takové průměrné autorčino dílko. Doporučila bych ji číst na Vánoce, protože tím podtrhnete sálající atmosféru.
Co mi trošku na knize vadilo a co si neodpustím vytknout, jsou životní setkání některých hrdinů knihy - okatou "náhodou" se všichni se všemi znali, což mi zavánělo prvky telenovely a bralo mi tak uvěřitelnost celého příběhu.

Michi.01
21.12.2014 5 z 5

Překrásná kniha s vánoční atmosférou a zajímavým příběhem jedné velké rodiny. Některé situace jsou opravdu celkem nereálné, ale příběhu to na kráse rozhodně neubírá. Určitě se ke knize i v budoucnu vrátím.

alnahu
02.12.2014 5 z 5

Velmi krásný , působivý příběh ,jedné velké rodiny ,kterou spojuje ,svojí moudrostí stará paní. Rodina se schází každoročně o vánocích na samotě v Modrém domě, kde řeší společně své životní problémy. Staré paní je sedmasedmdesát a oplývá moudrostí a láskou ke všem svým dětem a vnoučatům i přesto že vidí jejich nedostatky. Krásné čtení, právě o Vánočních svátcích.

mischapida
28.11.2014 5 z 5

Jedna z nejoblíbenějších. Nemyslela jsem na- v některých situacích- nereálnost příběhu a hezky jsem si ho užila. Vžít se do pohody příběhu nebyl žádný problém. Na navození pohody se k ní s chutí vrátím.

verci
15.11.2014 5 z 5

Pěkná oddechovka.

raty
24.10.2014 4 z 5

Velmi milé, oddychové čtení. V reálném životě asi nemožné, prostě jsem to brala jako pohádku na odreagování.

ina77
22.08.2014 5 z 5

Nádhera,nejdříve jsem ji pořád odkládala a potom za jeden den přečetla.
Bylo mi jako by jsem byla součástí rodiny a byla tam taky.Nádherná oddychovka a milé pohlazení.

amysa
14.07.2014 4 z 5

Moje úplně první knížka od Táni a nebylo to špatné, zkrátka takové milé, příjemné a oddechové čtení. Ta rodinná vánoční pohoda na mě z knížky úplně dýchala a ani naprosto jasná a předvídatelná linka mi vůbec nevadila. Jediné, co bych asi knížce vytkla a co mě tedy rušilo hodně, to je asi ne příliš zdařilý překlad knížky a velká chybovost v textu. Špatných tvarů slova jseš tam bylo opravdu nepočítaně... Každopádně až si budu chtít přečíst zase nějakou nenáročnou jednohubku, určitě zkusím sáhnout i po další knížce této autorky.

Alča I.
25.06.2014 4 z 5