Moře nestvůr
Rick Riordan
Percy Jackson série
Mytologické bytosti ožívají... Krvelačné nestvůry se bouří... Bohové z Olympu kladou další úkoly... "Po klidném školním roce se na mně valí další problémy. Poslední den školy to začalo! Hodina tělocviku se proměnila ve vybíjenou s lidožravými obry a Grover se dostal do průšvihu. Další špatná zpráva: Táboru polokrevných hrozí zničení... Vydávám se s přáteli na výpravu, ze které se nemusíme všichni vrátit živí... Jdeš do toho s námi?"... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , Fragment (ČR)Originální název:
The Sea of Monsters, 2006
Nebavilo mě to tak jak první díl, ale i tak jsem se nemohla odtrhnout. Zpracování se mi líbilo a propletení řecké mytologie do současnosti za mě opět super. Žádnou výhradu nemám. Opět mě překvapilo jak to jiné oproti filmu. Moc se teším na další díl. Doufám že to bude stejná akce jako doposud. Za mě dobrá odpočinková kniha a z Percyho se začíná stávat moje nová závislot.
Tak to šlo dolů rychle! První díl byl stručný, ale aspoň zábavný, teď je to jenom stručný. Tohle lidi srovnávají s Harry Potterem?! Představte si Kámen mudrců, ale kdyby v knize byly věci jenom zaobírající se kamenem mudrců a vynechaly by se ty momenty, které rozvijí postavy a jsou vtipné. To jest Percy Jackson.
Vidím to podobně jako u prvního dílu - na mě moc americké a další Harry Potter to opravdu není. Druhý díl se mi líbil o malinko víc - menší rozsah příběhu prospěl. Grauer byl pro tento díl nahrazen Tysonem, což bohužel vypadá, že Rick Riordan považuje za nutné vždy dát k Percymu nějakého "nekňubu", kterého by mohl chránit a který by se později ukázal být někým jiným než se zdálo. A taky aby nepůsobil tak hloupě, když zase leze do všech očividných pastí. Průhledné. Chyběl tu nějaký velkolepý úsek jako část v podsvětí v prvním dílu, ale zase tu je mnohem významnější dějový zvrat na konci (i když pro dospělého čtenáře to není zrovna překvapení, nemalá část cílové skupiny to nejspíš neuhodne).
Wow, tak tohle bylo výborný. Nevím, jestli se mi líbil víc tento, nebo první díl, ale každopádně to bylo opět úžasný. Opět to bylo akční, čtivý, stránky mi ubíhaly pod rukama. A ten konec!? Hned teď se vrhám na třetí díl :)
Tahle série mě fakt baví :D!! Když jsem tak četla, ani jsem si neuvědomovala, že už jsem v půlce knížky. Fakt úžasný. Oblíbila jsem si novou postavu Tysona. No ale ten konec s Thalií?? Lituju, že jsem si v knihovně rovnou nevzala celou sérii :D!
I druhý díl filmového zpracování jsem viděla a líbil se mi. Nakonec kniha nebyla špatná. Je pravda, že i knižní děj se stejně jako v jedničce lišil. Ale podle mě to tentokrát bylo trošičku horší než film. Neříkám, že mě kniha nebavila... bavila, i když jsem stejně jako u jedničky věděla, jaký bude konec, co se stane, ale stejně jsem si knihu ráda přečetla, ale radši příště se radši podívám na film. Během knihy jsem se i dost zasmála. Taky když jsem byla v knize pokaždé řeč o Groverovi jako o nevěstě... vybavil se mi obraz z filmu, jak vypadal... Ježíši. Dost mě zajímá i jak to bude mezi Thalií a Percym.
Během čtení knihy jsem cítila i vztek kvůli tomu, jak se všichni chovali k Tysonovi, jak se mu všichni smáli, ponižovali ho. Mě se ve filmu postava Tysona moc líbila, ale přišlo mi... jako by v knize byla jeho postava... hloupější, jako by z něho spisovatel udělal úplného blbečka.
(SPOILER) Druhá knížka mě bavila stejně jako jednička, objevilo se zde méně klišé, za což jsem vděčná a líbí se mi nová postava Tyson. Bála jsem se o Grovera ve svatebních šatech a konec mě mile překvapil. Zajímá mě, co se stane s Percym a Thalií. Tahle série mě opravdu začíná bavit :)
Druhý díl Percyho Jacksona byla opět jízda a i díky velkému písmu, jsem knihu měla přečtenou opravdu rychle. Bylo to hodně podobné jedničce, opět jsem vzpomínala na Harryho Pottera - řekla bych, že je tady Kronos, takový lord Voldemort :-D. Pobavily mě nové postavy, obzvláště Tyson, nově nabitý bratříček Percyho a nezklamaly ani všudypřítomné vtipné hlášky a situace - např. mě pobavila představa Grovera jako nevěsty kyklopa. Jsem zvědavá, jak se děj vyvine dál..
Kniha velmi rychle ubíhala a čtení jsem si velmi užila. Líbí se mi vykreslování bohů tak.... nebožsky. Prostě že bohové nejsou dokonalí. Můžu doporučit. Rychlé, dobrodružné a zábavné čtení, při kterém uvěříte, že všechny nadpřirozené bytosti mytologie starověkého Řecka existují. Škoda, že Percy už nemá něco jako XYSDILIE, ale pouze DYSLEXII.
Má. Dcera.
Skvělá kniha nabitá vtípky, bitvami a řeckou mytologií. Zajímalo by mě, jak to vlastně dopadne. Napínavé od první věty do poslední tečky. Hrdinové, bohové, titáni, satyrové, nymfy, harpyje... a Percy.
Opět skvělý díl nabitý akcí, akorát jsem v něm nenašla tolik vtipných okamžiků a zajímavých scén jako v tom předchozím. Docela realistický mi přišel vztah mezi Percy a Tysonem, nevyužitý byl potenciál cestování s Clarisse.
O MŮJ BOŽE. Tak tenhle díl byl úžasný! Knížka se četla velmi rychle a vůbec jsem se při ní nenudila. Celý děj byl napínavý a zajímavý. Kvůli zápletce na konci asi neusnu :D. Nicméně se těším na pokračování.
pro děti zfilmováno bohové městská (urban) fantasy příšery, monstra superschopnosti pro dospívající mládež (young adult)
2016 | Prastarý meč |
2009 | Zloděj blesku |
2011 | Poslední z bohů |
2012 | Proroctví |
2010 | Moře nestvůr |
Opět úžasně tak jako první díl.