Mortina

Mortina
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402220/bmid_mortina-Hvs-402220.jpg 4 162 162

Mortina série

1. díl >

Mortina je sice holčička, ale trochu jiná než ostatní. Je to holčička strašidlo. Společně s tetou Neboženkou žije ve vile Rozvalince a tvoří nerozlučnou dvojici se svým psím kamarádem, chrtím albínem jménem Truchlík. Mortina by moc ráda měla stejně staré kamarády, se kterými by si mohla hrát, ale má přísný zákaz komukoliv se ukazovat. Mohli by se jí totiž leknout. Jednoho dne konečně nastane správná příležitost k seznámení – svátek Halloween!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

Ghoulia / Mortina, 2017

blackoutzuzi
13.05.2020 5 z 5

Mortina je děsně rozkošný příběh o tom, že být odlišný rozhodně není nic špatného. Ukazuje, že právě v odlišnosti je síla a určité kouzlo, které může okolí i fascinovat! Příběh je to neuvěřitelně milý, jednoduchý a pohladí vás po duši :))
No a co je největší plus knihy? Ty ilustrace! Do těch se nejde nezamilovat! Jsou do detailu propracované, nápadité, poutavé a navíc ve vás evokují typické kresby Tima Burtona :))

foxi_ii
10.04.2020 5 z 5

Knihu bych určitě snesla delší, protože byla skvělá :)
Moc se mi líbilo, že díky mini popiskům u ilustrace vás to donutí ji zkoumat ne pár sekund, ale pár minut, a to je za mě určitě plus.
Doporučuji :) !!

Atlantis
02.04.2020 4 z 5

Vtipná malá knížečka, občas možná příliš drsná.

Karola050716
19.03.2020 4 z 5

Milá jednohubka na cca 15 minut, netradiční hrdinka a celkově ladění do Addams family.

EvaEma
25.12.2019 5 z 5

Taková příjemná, rychlá knížečka, četli jsme s dětmi a líbila se. Jen pro staršího (11 let) to už bylo moc jednoduché čtení, takže doporučuji spíše pro menší děti. Překrásně ilustrovaná, to jsem se zas nejvíc kochala já :-)

bibi.r
28.11.2019 3 z 5

Strašidelný příběh/komiks s vtipnou zápletkou a ilustracemi pro děti od 7 let.

Evina74
14.08.2019 5 z 5

Roztomilá knížečka, bavila jsem se s dětmi.

elenai
17.07.2019 5 z 5

Neumírala jsem smíchy, ale byla jsem naprosto okouzlena tím roztomilým bizárem a dokonalou kresbou. Četla jsem pomalu a pečlivě zkoumala každou stránku. Krásné, opravdu krásné! Těším se na další díly!

morava
11.07.2019 5 z 5

Nadherne ilustrace , ale i mily pribeh, vykouzli usmev na tvari nejen detem.

broskev28
30.06.2019 5 z 5

Nemám ráda ani duchy, ani zombíky, tím méně upíry. Ale hledáme do dětského oddělení knihovny knížky, které by se dětem líbily a hlavně dobře a snadno četly. Tak jsem dostala tip na Mortinu, na posezení jsem ji "zhltla" a mám jasno: tuhle lahůdku si taky koupíme!
Líbí se mi snad téměř vše - text s mnoha vtipnými narážkami, překlad jmen do češtiny (chybí právě jen Mortina), ilustrace s nádhernými popisky psacím písmem, "poselství" příběhu. S potěšením jsem zjistila, že už vyšly tři díly, takže hurá na nákupy!

3nitka
25.06.2019 4 z 5

Síce som neumrela od smiechu, ako sľubovala obálka, ale určite som sa pobavila. Krásne a vtipné ilustrácie.

Zmiu
23.06.2019 5 z 5

Dnešní malé děti chtějí samé zombíky, upíry a horory. Tohle by je mohlo nadchnout. Mně se knížka moc líbila. Ilustrace jsou úžasné, hlavně ty hravé detaily.

Zuzvil
01.06.2019 4 z 5

Já jsem hooodně nadšená z ilustrací, moc povedené. Také se mi velmi líbí poměr obrázků versus text, pro dceru (téměř 6 let) ideál. Samotný příběh je trošku slabší, proto nedávám plný počet hvězdiček. Těším se na další díly.

Mischone
15.05.2019 5 z 5

Ilustrace v knize mě naprosto uchvátily, nemůžu se na ně vynadívat. Je to opravdu krásně provedená knížka (vůbec by mi nevadilo, kdyby měla i 300 stran) :D Ty kresby - prostě úžasné, hlavně výrazy psa Truchlíka jsou dokonalé. Je to příjemné oddechové čtení pro dospělé, kdy si listujete a nemusíte nad ničím přemýšlet, jen se kocháte obsahem. No a pro děti je to přínosné v pointě příběhu a to přátelství, moc hezké :)

Alex.rrr
26.04.2019 5 z 5

Skvělá dětská knížka s nádhernými ilustracemi. Přečtena doslova jedním nadechnutím.

Krisařka
08.04.2019 5 z 5

Mojí Matyldě jsou teprve tři, ale Mortinu milujume

certik003
05.04.2019

Vyprávění o holčičce, která je strašidlo a touží si najít kamarády. Příběh je krátký, čtivý s hezkými ilustracemi a myslím, že dětem se bude moc líbit.

Kate18
15.03.2019 5 z 5

Krasna knizka s nadhernymi ilustracemi a milym a zabavnym pribehem o holcice strasidlu, ktera si chce najit kamarady.

ještěrka38
14.03.2019 5 z 5

Myslím, že tohle je právě to, co se dětem bude líbit!!!

Jane417
02.03.2019 5 z 5

Jako 8letá bych to zbožňovala!