Mortina
Barbara Cantini
Príbeh, pri ktorom umrieš od smiechu. Mortina je síce dievčatko, ale je iná ako ostatné: je to dievčatko strašidlo. Spolu s tetou Nebožienkou žijú vo vile Rozvalinke a so svojím psím kamarátom, chrtom albínom, ktorý sa volá Truchlík, tvoria nerozlučnú dvojicu. Mortina by chcela mať rovnako starých kamarátov, s ktorými by sa hrala a zabávala, ale má prísny zákaz ukazovať sa ostatným, lebo by sa jej mohli zľaknúť. Jedného dňa nastane tá správna príležitosť: sviatok Halloween. Mortina si nemusí ani vymýšľať kostým… Čo sa však stane, keď ostatné deti prídu na to, že žiadnu masku nemá?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Egmont (SK)Originální název:
Ghoulia / Mortina, 2017
Knihu bych určitě snesla delší, protože byla skvělá :)
Moc se mi líbilo, že díky mini popiskům u ilustrace vás to donutí ji zkoumat ne pár sekund, ale pár minut, a to je za mě určitě plus.
Doporučuji :) !!
Taková příjemná, rychlá knížečka, četli jsme s dětmi a líbila se. Jen pro staršího (11 let) to už bylo moc jednoduché čtení, takže doporučuji spíše pro menší děti. Překrásně ilustrovaná, to jsem se zas nejvíc kochala já :-)
Neumírala jsem smíchy, ale byla jsem naprosto okouzlena tím roztomilým bizárem a dokonalou kresbou. Četla jsem pomalu a pečlivě zkoumala každou stránku. Krásné, opravdu krásné! Těším se na další díly!
Nemám ráda ani duchy, ani zombíky, tím méně upíry. Ale hledáme do dětského oddělení knihovny knížky, které by se dětem líbily a hlavně dobře a snadno četly. Tak jsem dostala tip na Mortinu, na posezení jsem ji "zhltla" a mám jasno: tuhle lahůdku si taky koupíme!
Líbí se mi snad téměř vše - text s mnoha vtipnými narážkami, překlad jmen do češtiny (chybí právě jen Mortina), ilustrace s nádhernými popisky psacím písmem, "poselství" příběhu. S potěšením jsem zjistila, že už vyšly tři díly, takže hurá na nákupy!
Síce som neumrela od smiechu, ako sľubovala obálka, ale určite som sa pobavila. Krásne a vtipné ilustrácie.
Dnešní malé děti chtějí samé zombíky, upíry a horory. Tohle by je mohlo nadchnout. Mně se knížka moc líbila. Ilustrace jsou úžasné, hlavně ty hravé detaily.
Já jsem hooodně nadšená z ilustrací, moc povedené. Také se mi velmi líbí poměr obrázků versus text, pro dceru (téměř 6 let) ideál. Samotný příběh je trošku slabší, proto nedávám plný počet hvězdiček. Těším se na další díly.
Ilustrace v knize mě naprosto uchvátily, nemůžu se na ně vynadívat. Je to opravdu krásně provedená knížka (vůbec by mi nevadilo, kdyby měla i 300 stran) :D Ty kresby - prostě úžasné, hlavně výrazy psa Truchlíka jsou dokonalé. Je to příjemné oddechové čtení pro dospělé, kdy si listujete a nemusíte nad ničím přemýšlet, jen se kocháte obsahem. No a pro děti je to přínosné v pointě příběhu a to přátelství, moc hezké :)
Vyprávění o holčičce, která je strašidlo a touží si najít kamarády. Příběh je krátký, čtivý s hezkými ilustracemi a myslím, že dětem se bude moc líbit.
Krasna knizka s nadhernymi ilustracemi a milym a zabavnym pribehem o holcice strasidlu, ktera si chce najit kamarady.
2018 | Mortina |
2019 | Mortina a přízračný kamarád |
2019 | Mortina a protivný bratranec |
2022 | Kolo osudu |
2020 | Mortina a Tajomné jazero |
Mortina je děsně rozkošný příběh o tom, že být odlišný rozhodně není nic špatného. Ukazuje, že právě v odlišnosti je síla a určité kouzlo, které může okolí i fascinovat! Příběh je to neuvěřitelně milý, jednoduchý a pohladí vás po duši :))
No a co je největší plus knihy? Ty ilustrace! Do těch se nejde nezamilovat! Jsou do detailu propracované, nápadité, poutavé a navíc ve vás evokují typické kresby Tima Burtona :))