Mrcha jemně uzená
Hana Švejnohová
Zestárneme spolu… Ale budeme šťastní? Intimní i absurdní momenty jednoho manželství. Helena neumí salta a Hubert nelpí na starožitnostech. Na rozdíl od slavné dvojice v kultovním filmu Válka Roseových prožili dobře situovaní dlouholetí manželé kus života v předešlých vztazích a minulost je stále dohání. Jejich osudová láska časem nabere neočekávanou podobu, oba však trvají na svém a Helena si klade otázky většiny žen ve zralé etapě manželského soužití: Kompromisy, nebo svoboda? Není věrnost přežitek? Jak zkrotit mrchu uvnitř své duše?... celý text
Senzační prvotina! Tuto útlou knížečku jsem si vypůjčila tak nějak do počtu, abych ji zařadila mezi čtení thrillerů, a také na doporučení naší milé paní knihovnice. Včera jsem jen nakoukla a již ji nepustila z ruky.
Reálně a mnohdy vtipně popsané vztahy, myšlení i vývoj hlavní hrdinky Heleny od jejího mládí až po zralý věk. Řekla bych, že každý si tam může něco svého najít. Asi příběh spíše osloví a pobaví ty, kteří již mají něco odžito, než mladší čtenáře, i když....Není špatné vědět do čeho jdete :-).
V této covidové době báječný relax, doporučuji !!!