Mrtvé ženy

Mrtvé ženy
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516611/bmid_mrtve-zeny-d2J-516611.jpg 4 129 129

Hank Giorgio série

1. díl >

Sandra. Melissa. Jayne. Michelle. Nebo alespoň její část. Jména přibývají. Detektiv Hank Giorgio řeší čtyři případy, které spojuje jeden faktor – na začátku byla mrtvá žena. Jeho zběsilému tempu vyšetřování a jedinečným deduktivním schopnostem možná nestačí jeho kolegové, ale bude to dost na to, aby zabránil dalším obětem?

AdmiralPata
15.11.2020 3 z 5

Trochu zklamání.Velkým kladem celé knihy je naturalistické,brutální a až na hranici pudlikovatelnosti vykreslení zločinu.Zbytek knihy je ale nanejvýš průměrná detektivka,autor se příliš zaměřil na vyprávění o zločinu,ale opomněl ty části knihy kde se daný zločin řeší.Úplně chybí nějaké větší zvraty.K tomu nesympatická dvojice hlavních postav, ohraný detektiv bez emocí a jeho parťačka,která si určitě ,vzhledem k mluvě, přivydělává jako dlaždič.

Habana
27.05.2020 5 z 5

Krom hlavní postavy Larisy, mohu říct, že se jedná o Štefkovo nejlepší dílo a dokonce bych řekla že i nejlepší dílo celého nakladatelství Golden dog. Jedná se o surový detektivní thriller, kam pro gore scény nechodíte moc daleko. Hlavní hrdina je sice jako robot, ale čtenář si jej velice jednoduše oblíbí!

eraserhead
08.05.2020 5 z 5

Martin Štefko to se mnou jako se čtenářem nemá vůbec lehké. Plně uznávám jeho spisovatelské schopnosti, Štefko umí zaujmout, umí načrtnout a vygradovat scénu, umí si hrát se slovy, umí pobavit trefně zvolenou hláškou, umí vtáhnout do atmosféry, strhnout akcí, Martin Štefko prostě píše dobře a každou knihou se jen a jen zlepšuje. Jen prostě většinou nepíše příběhy, které by byli mou skleničkou jahodového džusu co se týče zaměření a žánru. Zombie postapo, až komiksově akčně (fantastické) superhrdinovky se silně stylizovanými hrdiny či western fakt není něco, po čem bych sahal v knihovně pravidelně. Vlastně jím není ani krimi thriller. Ale už po pár stránkách Mrtvých žen to dost hlasitě bouchlo a co myslíte - bylo to tam. Mrtvé ženy jsou prakticky dokonale napsanou knihou. Kašlat na to, že mě ani tenhle žánr zrovna dvakrát moc nebaví a nejednou mi nemá co nabídnout (čest vyjímkám), ale Mrtvé ženy mě draply za koule a dotáhly po drsné dlažbě až do konce. Už dlouho se mi nestalo, že jsem kvůli knize odkládal jinou práci a ukrajoval jí čas jen proto, abych mohl jen o pár minut déle číst. Mrtvé ženy to dokázaly a v mých očích se staly Štefkovou dosud nejlepší knihou. S přehledem válcují minimálně polovinu všech krimi thrillerů co jsem dosud přečetl (mám hrozně rád Grahama Mastertona, hlavně teda jeho horrory, ale jsem rád i za tu krimi thriller sérii, co mu teď u nás vydávají - Mrtvé ženy za sebou nechávají některé díly Mastertonovy série a s dalšími bez zadýchání drží lajnu). Já vlastně nevím, co tady napsat negativního, protože mě vůbec nic nenapadá. Hrozně rád bych si od Štefka zase přečetl takhle skvěle napsaný horror, ale vlastně budu úplně spokojený, když to bude pokračování Mrtvých žen. Já nikdy moc nechápal, jak může tak žánrově přeskakovat a možná u některých knih to v mých očích i ubíralo na kvalitách a mém osobním hodnocení, ale tady jsem úplně cítil, jak si to sedlo. A myslím si, že krimi thriller Štefkovi sedl jako pověstná prdel na hrnec. Protože dobrý, poutavý, strhující, drsný a současně i zábavný krimi thriller může vzniknout kdekoliv, nemusí na jeho obálce být seversky znějící jméno nebo drsně působící anglický pseudonym typu John Dirt. Na knize hlavně oceňuji práci s charaktery postav a odvahu nebát se přitvrdit, když je to třeba. Snesu hodně, ale některé scény... Wau... Takže, kolik Mrtvých žen si musím koupit, aby bylo pokračování?

LukBook
03.05.2020 5 z 5

Za mě vynikající detektivní thriller s mezinárodní kvalitou. Rozhodně stojí za přečtení. Je teda trošku brutálnější, takže byste ho měli číst s tím, že vám nevadí ostřejší scény