Mŕtvy na Pekelnom vrchu

Mŕtvy na Pekelnom vrchu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543244/bmid_mrtvy-na-pekelnom-vrchu.jpg 4 1098 1098

Audiokniha Mrtvý na Pekelném vrchu obsahuje první díl ze série detektivek z rudolfinské doby. Autor Juraj Červenák, čte Marek Holý. Kapitán Stein a notář Barbarič #1 Zemi ohrožují hordy mohamedánů a jen Joachim Stein se svou partou dokáže odvrátit katastrofu!

Detektivky, krimi Literatura slovenská Historické romány
Vydáno: audiokniha , Publixing , Slovart (SK)

Mŕtvy na Pekelnom vrchu, 2013

Interpreti: Marek Geišberg

KikiZ
02.04.2014 4 z 5

Líbilo se mi to. Mělo to švih, spád, akci a místy i vtip - Matěj Barbarič při pohledu do nekonečné hlubiny temné štoly: "Tak tam dolů nejdu, i kdyby tam otevřely další pobočku Hroznu" - "Hrozen" byla mistní hospoda.

Lilithen
29.03.2014 5 z 5

Skvělý historický detektivní příběh, takto napjatá a pobavená jsem u žádné detektivky dlouho nebyla. Autor zápletku dotáhl do takové dokonalosti, že jsem do poslední chvíle nevěděla, kdo za tím vším stojí, což se mi obvykle nestává. A mám takový pocit, že jsem se zahleděla do Jaroše.

Wahlker
07.03.2014 5 z 5

Jeden z mojich najobľúbenejších slovenských autorov, ale dlho som sa na túto knihu odhodlávala, lebo nie som veľkým fanúšikom žánru detektívky, lenže tak ma chytila, že som ju mala prečítanú za dva dni. Veľmi pútavé, občas drsné a hlavne dobrodružné. Môžem odporúčať všetkým kto netrpezlivo čakajú na Hradbu západu...

stafhaf
02.01.2014 4 z 5

Kniha je velmi čtivá, dá se zvládnout i za jeden den. Autor perfektně dokáže vtáhnout do děje, čtenář si připadá, jakoby se nacházel v dané době, na daných místech. Při rozumném načasování dalších případů (knih) to bude perfektní oddechová četba.Pro milovníky kapitána Bathoryho je to vítané odbočení:)
Taktéž doporučuji rozhlasovou hru. Nejsem slovák, ale podle mě byli herci co do hlasu vybráni perfektně a hudba na pozadí je vynikající.

mapet85
28.12.2013 5 z 5

Prvá knižka od tohto autora. Myslím, že je to veľmi podarený kúsok na to, že je to autorova prvotina čo sa týka detektívok. Mám rád knihy, z ktorých sa aj niečo dozviem a táto knižka k nim určite patrí. Autor sa skutočne vyzná v histórii a jazyk, ktorým píše dodáva na uveriteľnosti knihy. Nechýbalo napätie, akcia a rozhovory medzi Steinom a Barbaričom tiež nemali chybu. :) Teším sa na ďalšiu knihu od tohto autora, mám aj ďalšie - Vládca vlkov a Dobrodružstvá kapitána Báthoryho, tak sa na ne vrhnem :)

Martin1974
27.10.2013 5 z 5

Pred rokom som si vypočul rozhlasovú hru a treba uznať, že autor v knižnej podobe príbeh poriadne rozvinul. Má to rýchly spád, odohráva sa v historicky zaujímavej dobe a vyvážene splieta prvky dobrodružného a detektívneho žánru. Konečne zas niekto na Slovensku, kto sa intenzívnejšie venuje písaniu historických románov.

technik1965
05.10.2013 5 z 5

Konečne niečo nové od tohto vynikajúceho spisovateľa.