Muffin a čaj
Theo Addair (p)
Muffin a čaj série
1. díl >
Daniel a Kit jsou dva šestnáctiletí spolužáci, kteří snad ani nemůžou být rozdílnější. Jeden je nejlepším studentem na internátě, k okolí se chová odměřeně a úzkostlivě si střeží své soukromí. Druhý má umělecké nadání, pořádek považuje tak trochu za zbytečnost a často dřív mluví, než myslí. Zdálo by se, že přátelství mezi nimi je nepravděpodobné a cokoli hlubšího rovnou nemožné. Jenže muffin a čaj přece dokáží zázraky, to je známé přísloví. A pokud není, tak by mělo být…... celý text
Krásný příběh. Chvílemi trochu smutný, ale hlavně plný lásky a naděje. Tento typ příběhu mě snad nikdy neomrzí. Čte se to pomalu samo a člověka to neuvěřitelně nabije. Více takových knih.
Vždycky jsem se držela svých detektivek a thrillerů. Když jsem byla přesycena, prostě jsem přestala číst, abych se k tomu za pár měsíců vrátila. Ale řekla jsem si proč bych nemohla vyzkoušet něco nového. Dřív jsem měla ráda fantasy, ale na to jsem neměla náladu.
Romantické knihy nečtu, ale teď jsem měla náladu na nějakou tu romanťárnu. Ale ne tu od začátku do konce. Chtěla jsem příběh, kde hrdinové budou za lásku bojovat. A potom jsem tady narazila na Muffin a čaj. Láska na první pohled, tak tenhle příběh musím znát.
Přiznám se bez mučení - láska dvou kluků zažehla mou touhu okamžitě vběhnout do knihkupectví a číst a číst a číst.
Nádherný příběh. Celou dobu jsem si říkala "tak už?", a co že to Danielovi udělali?
Kytička a motýlek, motýlek a motýlek, nebo kytička a kytička? Love is love. I am sorry, I don't see the difference.
Upřímně musím říct, že jsem se na tuto knihu opravdu těšila, jelikož jí všichni chválili. Ale zase na jednu stranu jsem nevěděla, co čekat, protože o LGBT komunitu se nezajímám a nemám na ní žádný názor. Ovšem po přečtení této knihy, je to jinak :-) Dozvěděla jsem se i nové informace ohledně této komunity a určitě doporučuji k přečtení! ;-) Jediný důvod, proč dávám jenom 4* je ten, že epilog na konci - ty poslední přímé věty, které oznamuje Daniel s Kitem Terese - mi přišel až přehnaný :-)
Předem se omlouvám, že tenhle komentář pravděpodobně nebude dávat moc smysl. Nicméně ho píšu o půl druhé ráno a cloumají mnou emoce.
V prvé řadě chci říct, že jsem o knize samozřejmě díky facebooku věděla ještě než vyšla, a přesto že nemám příliš v oblibě české autory, bylo jasné, že tuhle prostě v knihovně mít budu. Už jen kvůli tématice. A musím také říct, že jsem hrdá, že knihu napsal Čech!
Poté co jsem přečetla Probuzení Simona Spiera, jsem se k Muffinu nějak nemohla "dokopat". Převážně proto, že jsem věděla, že budu srovnávat. Musela jsem přečíst osm knih mezi tím, abych po knize sáhla. Ano až tak mě Simon Spier dostal. Pak přišel svět knihy a já byla na diskuzi o LGBT literatuře, kde samozřejmě Theo nechyběl. No a bylo to jasné. Už nebylo možné čtení dále odkládat.
Nejspíš nedokážu úplně popsat tu změť emocí, která mě zaplavovala během čtení knihy, kde se střídalo vyprávění ze strany Daniela a Kita. Tak diametrálně odlišných stvoření, až se nejednou zvedlo obočí. A přesto k sobě pasovali, jako dílky puzzle. Jejich postupné otevírání se jeden druhému, převážně v případě Daniela, mě okouzlilo. Dokážu si představit, že podobně jako on, to má dost lidí. Jen to nevidíme, protože to stejně jako Daniel dokáží mistrovsky skrývat. A co si budeme nalhávat, lidi většinou raději dělají, že nic nevidí, neslyší. Jen málokdo se odváží udělat to, co udělal Kit. Pokusil se jít pod povrch, nevzdal se a objevil zcela odlišného člověka, než jak se prezentoval před ostatními.
Ne, nedokážu být v tomhle případě úplně objektivní a přiznávám to. Ne, pokud jde zrovna o takovéhle téma. O to, že v dnešní "moderní" době, existuje stále obrovské množství sešňerovaných lidí. Že stačí jediný "alfa" samec, kterého všichni poslouchají, a na základě jeho názoru odsuzují jiné. Ty "odlišné".
Víc takových knih, moc Vás prosím.
Kdyby to šlo, dám těch hvězd třeba padesát.
P.S: Kniha putuje do výzvy, protože ji tam prostě chci mít! A protože Muffin a čaj! :)
Příběh odehrávající se na střední škole v knize se střídají kapitoly o samotářském Danielovi a srdečném Kitovy, kdo má rád tuto tématiku ,tak doporučuji.
Pro mě krásná knížka o přátelství i lásce... líbilo se mi přeskakovat z jedné hlavy do hlavy toho druhého. Jen trošku přeslazený konec. Mimo jiné jsem hned po dočtení dostala chuť na muffin
Tato kniha je... zajímavá. Měla jsem asi moc vysoká očekávání, ale celý děj se mi zdál neúplný. Chyběla mu jiskra. Ale oceňuji autora i ten impulz napsat knihu o LGBT. A konec... ten byl prostě roztomilý :).
Kniha je nazvána jako český LGBT román pro mládež. Na to, že jde o prvotinu, pomyslný klobouk dolů. Příběh dvou kluků byl tak milý, smutný a láskyplný zároveň. Nešlo, než si přát šťastný konec :-)
Myslím, že není nic co bych téhle knize mohla vytknout, je prostě skvělá! :) Od knihy jsem měla již ze začátku vysoká očekávání a bála jsem se, že by je snad kniha nemohla naplnit, ovšem to jsem se spletla, jelikož kniha všechno co jsem čekala předčila! Příběh mě pohltil hned ze začátku a nepustil mě do samotného konce... Při čtení jsem se usmívala, smála a jiné momenty mě zas doslova chytly za srdce... Postavy jsem si zamilovala a s hrdostí mohu tuto knihu zařadit mezi své oblíbence. Doufám že se od autora dočkáme dalších, podobně skvělých knih. :)
Tahle kniha je naprosto dokonalá. Měl jsem vysoká očekávání a tenhle dokonalý příběh je víc než splnil. Děj je reálný, možná je to tím, že je to autorova první kniha. Doufám, že si od něj přečtu další knihy i v budoucnu. Postavy jsou dokonale procítěné a líbí se mi povaha Kita i Daniela. Je to jedna z nejlepších knih, co jsem četl.
Knížku jsem měla vyhlédlou dlouho. Jakmile přišla do knihkupectví, ještě ten den jsem si pro ni letěla. Pak mě nějak přešla chuť a dostala jsem se k ní až před pár dny.
Zajímalo by mě, kde bral pan spisovatel inspiraci, protože tohle si z prstu málokdo vycucne. Jen tak.
Moc se mi líbilo, jak to bylo napsané a mělo to pro mě "ducha".
Ještě teď nemám slov. Okamžitě jsem knížku půjčovala dál a jěště dál budu!
Postavy jsem si hned zamilovala a naprosto jsem s Danielem soucítila. Naopak za tu šikanu jsem malém pukla vzteky...
Také jsem kvitovala, že se vše nestalo najednou. Třeba během pár týdnů. Celý děj se hezky táhl po celém školním roce.
Ach jo... Tohle prostě bude, tedy vlastně už je, jedna z těch mých pěti knížek, které znám nazpaměť do toho nejmenšího detailu. Po dlouhé době jsem z knížky fakt takhle upřímně nadšená! Za mě naprostá pecka! ♥️
(Ano, tento komentář může být ovlivňován prvními dojmy z knížky, ale já se snažila... nemůžu za to, že její účinky se táhnou tak dlouho. Aspoň je to první a upřímný názor, který ještě mozek nestihl sesumírovat do inteligentnější podoby...
Moc děkuji autorovi za tuhle knížku, která má najisto trvalé místo v mé knihovně, a kterou jsem přečetla na nádechy dva, protože na jeden se to nedalo udýchat a taky jsem se zoufale snažila se mírnit v rychlosti čtení, jak moc jsem si chtěla některé pasáže otisknout do paměti, protože mi daly víc, než kdejaká filozofická rozvaha.....vítanou nucenou pauzu mi poskytla práce, kde jsem se ale stejně celý den přistihovala při myšlenkách na knihu a vztahy obecně, jak málo se posloucháme, jak rychlí a povrchní jsme ve svých úsudcích týkajících se druhých, jak málo se je snažíme skutečně poznat, jak málo se sami umíme otevřít, aby nás někdo mohl najít nebo abychom našli sami sebe...
Abych se vrátila, doufám, že kniha bude mít úspěch (zasloužila by vyjít i v jiných zemích) a nemůžu se dočkat dalšího knižního počinu autora. Spolu s Mauricem se řadí mezi moje top knihy s tematikou lgbt a dost možná i vůbec...
Mimochodem, musím se udiveně pozastavit nad tím, jak se někteří, ačkoliv se jim kniha líbí, uberou hvězdičku, protože už nejsou ta správná "cílovka"...no, za prvé mám pocit, že to není chyba knihy a taky jsem přesvědčená, že právě z takových výprav mimo rámec mantinelů a představ, co se pro koho ještě hodí číst atp. (které vychází spíš ze společenských dogmat než z nás samých, i když je pak přijímáme za své) můžeme vyjít víc poučení, empatičtější, otevřenější...
Jedna z mála knížek, kterou jsem kupovala vyloženě na slepo a musím říct, že ani trochu nelituju. V určitých chvílích jsem měla pocit, že čtu dobrou fanfikci na Harryho Pottera bez kouzel. Určitě se ke knížce budu znovu vracet, protože mě dokáže pohladit po duši.
Přečteno na jeden nádech za jeden den, je třeba dodat něco víc? Kniha si rozhodně zaslouží pozornost. Milá, něžná, hřejivá. Každá stránka obejme a vznikne v nás ten pocit, že jsme doma, ve světě ve kterém chceme žít. Potápime se do stránek a vůbec nám nevadí tikot hodin. Mizí stejně jako svět kolem nás. Neexistuje nic důležitější než další stránka. A další a další až... Nezbývá ani jedna. Druhý nádech. Dočteno. Důkazem je pak jen ten potutelně spokojený úsměv na tváři, který tam zůstane ještě dlouho po té. 150*/5*
Jedna z nejsledovanějších knih poslední doby... Pro české prostředí jedna z vlaštovek s LGBT tematikou. Příběh čtivý, což o to... ale vadily mi ty opakující se pasáže. Jinak nemám výtek.
Už dlouho mi nějaká postava z knihy nepřirostla k srdci tak, jako Daniel a Kit...❤
Od knihy jsem měla velká očekávání, a i tak je Muffin a čaj překonal. Příběh o lásce a předsudcích některých lidí byl vskutku kouzelný a sladký (Muffin... :D) a ne úplně nevinný...
"A co na tom, že to vůbec nebylo nevinné. Byl přece první den prázdnin."❤
Jedním slovem NÁDHERA...
Tato kniha mi stále lítá v hlavě a pořád a pořád se mě vrací do popředí. Stále o í musím přemýšlet. A dokonce jsem se přistihl jak jdu po městě a zrovna si na něco vzpomenu z knihy a culím se jako pako. Toto se mi dlouho nestalo. Zasloužených 5*
Tahle knížka mi dala tak moc.
Usmívala se, smála se a brečela jsem u ní skoro každou chvíli (nebo jsem měla alespoň na krajíčku).
Byly tu krásné a dojemné momenty, ale také velmi smutné. Hlavně co se šikany týče, je smutné, že takto to opravdu někde je.
Každopádně, Daniel a Kit mi hrozně moc přirostli k srdci i celý tento příběh.
Když jsem si tuto knihu kupovala, věděla jsem, že to bude dobré, ale ono to bylo ještě mnohem lepší. Bylo to milé, krásné, nádherné a hřejivé.
Daniela a Kita (Cristiana/Kittyho) jsem si zamilovala, po celou dobu příběhu mi na nich záleželo, prožívala jsem s nimi všechno, co prožívali oni a to, co se dělo ke konci mě bolelo, brečela jsem a chtěla jsem, aby se to zlepšilo. Konec knihy mě velmi potěšil.
Kniha mě zaujala už když jsem viděla, že ji Yoli vydá a vůbec mě nezklamala. Četla se mi velmi dobře a jsem ráda, když vidím, jak je úspěšná. Přeji autorovi, ať se mu dále daří a doporučuji. :)
homosexualita studenti šikana střední školy psychické problémy internát pro dospívající mládež (young adult) romance gayové LGBT, queer, LGBT+
2018 | Muffin a čaj |
2019 | Koláčky a spiklenci |
2019 | Na kraj světa |
2021 | Supertajný seznam věcí |
2020 | Čtyřměstí |
Na začátku jsem si myslela, že to bude nuda. Ukňourané vzdychy pubertálních kluků, co neví, co chtějí. Nakonec jsem byla ale velmi příjemně překvapená, trochu i dojatá. Kniha určitě stojí za přečtení, je krásná, čtivá a velmi zajímavá :)