Muž, který si hrál na Boha
Robin Cook
Je mnoho způsobů, jak zemřít. V hypermoderní nemocnici se k nim přidává další - nejstrašnější ze všech… Mladá lékařka Cassandra Kingsleyová oddaně miluje svého manžela Thomase, vynikajícího kardiochirurga, který jako první použil novou metodu operace a získal tím pocit, že je všemohoucí, protože rozhoduje o životě a smrti mnoha lidí. Oba pracují v bostonské nemocnici Memorial. Cassandru trápí dvě věci: v soukromí ji znepokojuje, že se její manžel hodně změnil, v nemocnici se zase nemůže vyrovnat se sérií záhadných úmrtí, jež už nelze pokládat za náhodu. Cassandra se pustí do hledání pravdy - a teprve tehdy začne poznávat pravý význam slova hrůza.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2007 , Knižní klubOriginální název:
Godplayer, 1983
Přesně jako další čtenáři jsem čekal nějaký jiný konec než ten jednoduchý jasný předvídatelný, ale nepřišel. A to bylo trochu překvapení :-)
Trochu podvod na čtenáře, protože vrah se nabízí od první stránky. Přesto si mě kniha udržela až do konce. Nicméně je jasné, že znovu si ji už nepřečtu, protože kouzlo nevědomosti už by nefungovalo.
Pořád jsem čekala na nějaký zvrat, protože jsem doufala, že nemůže být už od prvních stránek jasný onen muž. A vida, jde to. A co ten konec? Autor si to usnadnil.
Je to první kniha od Cooka(a vůbec z lékařského prostředí), kterou jsem četla a už se těším na ostatní, které se mi dostaly do rukou :-) .
Klasika od Cooka, přesto byl děj málo promyšlený a předvídatelný. Cassi byla na můj vkus moc ovladatelná a ustrašená. Vyřešení děje smrtí, nebylo moc vydařené.
Moje první setkání s tímto žánrem. Možná jsem příliš náročná, netuším. Za mě jednoduše málo napínavé a předvídatelné.
Cookovská klasika, tá istá schéma, ako v predchádzajúcich románoch, čo síce nie je na škodu, avšak románu okrem pomerne originálneho príbehu chýba nejaká hlbšia myšlienka, či hlbšie vtiahnutie do deja.
Napínavý od začiatku až dokonca, aj keď ma trochu sklamal koniec že sa všetko vyriešilo len Thomasovou smrťou a nie niečim napínavejším. Odporúčam.
Obvyklá zápletka, předvídatelný konec. Pokud se chystáte do špitálu na plánovano operaci, vřele doporučuji přibalit s sebou.. :)
Opět mi vadil dominantní muž a podvolená inteligentní doktorka. Ale děj byl celkem dobý.
lékařské prostředíAutorovy další knížky
2006 | Invaze z galaxie |
2008 | Kóma |
2006 | Infekce |
1998 | Blízký konec |
1995 | Známky života |
Trochu jsem se bál Cookovy starší knihy, většinou čtu ty novější, ale příjemně mě překvapila, byla lepší než většina novějších. I když je kniha krátká, tak zaujme. Doporučuji k přečtení.