Muž, ktorý sadil stromy

Muž, ktorý sadil stromy
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145108/bmid_muz-ktory-sadil-stromy-mnV-145108.jpg 5 3903 3903

Príbeh obyčajného francúzskeho pastiera, ktorý obyčajnou prácou zmenil krajinu. Krásna knižka o nádeji a zmysle života so skvelými ilustráciami Ľuboslava Paľa.

Literatura světová Novely Duchovní literatura
Vydáno: , Artforum (SK)

Lhomme qui plantait des arbres, 1953

jaja10
24.07.2017 5 z 5

Prostě nejkrásnější kniha....četla jsem již několikrát a vždy má na mě krásný účinek. :-)

jewarix
22.07.2017 5 z 5

Toto knihu jsem zatím slyšela pouze jako audio knihu, ale i tak jsem naprosto ohromená a plná úžasu.

karolinalet
19.07.2017 5 z 5

Nádherná kniha. Někdy je méně více. Měl by si přečíst každý, zvlášť když se nikdo nemůže vymlouvat na to, že nemá čas. Já sama knihu přečetla 5x.

Eridan
19.07.2017 4 z 5

Velmi příjemná povídka. Jak se to říká za málo peněz hodně muziky...? Nebo na malém prostoru hluboké myšlenky...? Stojí za přečtení... Kontrast destruktivních válečných vřav a poklidné, trpělivé a kreativní (doslova) práce pastýře je zamyšlením nad hodnotami (nejen) dnešní společnosti, které čas od času potřebujeme, abychom zůstali stále lidmi.

Nira_DeRaven
19.07.2017 5 z 5

Pohlazení pro duši

Jadla
14.07.2017 5 z 5

Pro mě doslova omamné. Tak prostinké, tak burcující, jako podobenství.

cestovatelka13
13.07.2017 5 z 5

V krátkém příběhu geniální myšlenka.

ViktorieMars
10.07.2017 5 z 5

Netřeba hodnotit procenty. Netřeba hodnotit hvězdami. Je to jedna velká životní pravda. Doporučuji. Všem !

mlsnákoza
10.07.2017 5 z 5

Nádherná knížka, kterou přečtete na jedno nadechnutí, nezabere moc času a zanechá ve vás hluboký pocit. Viděla jsem více vydání, to, co jsem četla, bylo i krásně ilustrované, stejně výtvarně zdařilý byl i animovaný film podle knihy natočený.

sarahmoon

Prostě jednoduchá dokonalost!

irskádívka
07.07.2017 5 z 5

Svazeček malý rozsahem, obrovský svou sílou myšlenky. Čtení, které ve vás zanechá krásný dojem. Člověk by rád byl takovým, jako hlavní hrdina - bojovník, který bojuje proti světu klidem a rozvahou.

pepa4081
02.07.2017 4 z 5

Nádherná věc, která mne dostala. Spíš povídka, než kniha - přečetl jsem ji asi za hodinu, ale jde o úžasně silný a přitom jednoduchý příběh jednoho člověka, který dokázal změnit víc, než asi sám tušil. Nanejvýš uspokojivé.

Pablo7
29.06.2017 1 z 5

Příliš nechápu tak vysoké hodnocení. Hodně jednoduchý a krátký příběh člověka, který sázel stromy. Tím proměnil pustinu, ze které lidi utíkali, na ráj. Příliš mě to nezaujalo.

Boby17
26.06.2017 5 z 5

Prostý příběh s velkým poselstvím. Můj dědeček říkával, že slova zní a činy hřmí. Takže když každý jeden z nás zasadí ve městě či v krajině strom a bude se o něj starat, tak vykoná něco dobrého nejen pro okolí, ale i pro sebe samého. Také tím dáme příklad hodný následování. A možná, že se i něco málo změní...

Melic
12.06.2017 3 z 5

Příjemný, jednoduchý příběh s určitým poselstvím. I když podle mě dost idealizovaný, alespoň do dnešního světa. Ale z literárního hlediska mě až tak neuchvátil a pak je tu jiná věc. Autor je v tom v podstatě nevinně, ale mně pořád vyvstávaly na mysli takové ty moudré příběhy, co se sdílejí na facebooku jako statusy a na které jsem alergický. Samozřejmě toto je napsáno mnohem lépe, ale jsem už tak internetově zdegenerovaný, že mi to čtení pokazilo, bohužel.

szusanne
06.06.2017 5 z 5

Hluboký příběh o síle jednoduchých činností jednotlivce, které mění svět, aniž by za to někdo vyžadoval slávu a uznání.

janulka1310
05.06.2017 5 z 5

Pokud se práce dělá s dobrým záměrem a čistým úmyslem, je vždycky smysluplná, i když to trvá desítky let...tahle krásná povídka je toho důkazem..

PetrNový
01.06.2017

Nádherný příběh o pánovi, který dokázal něco neuvěřitelného a nádherného. Určitě doporučuji :)

Whiskasound
01.06.2017 5 z 5

Nádherný příběh o vytrvalosti a o tom že jediný člověk dokáže nádherné věci.

Malýstromeček
01.06.2017

Knihu jsem přečetl poté jsem viděl film a moc se mi líbila. Jenom si nedokážu představit kolik stromů může jeden člověk zasadit.